Lapsiperheen lakiasiat

Lue mitä asiakirjoja lapsiperheen kannattaa tehdä.

Testamentti

Lapsiperheen on tärkeää huolehtia tietyistä, pakollisista asiakirjoista. Yksi tärkeimmistä on lapsen huoltotestamentti.

Huoltotestamentti on testamentti, joka tehdään siltä varalta, että lapsen huoltaja tai huoltajat menehtyvät lapsen tai lapsien vielä ollessa alaikäisiä. Testamentissa on tärkeää määrätä, kuka toimii lapsille siirtyvän omaisuuden edunvalvojana.

Testamentissa voi olla tärkeää turvata myös toista puolisoa siltä varalta, että hän jäisi elämän yllättäessä lasten kanssa yksin. Avio-oikeus ei välttämättä riitä, vaan toista vanhempaa halutaan ehkä turvata omistusoikeudella kotiin tai hallintaoikeudella koko omaisuuteen.

Jos puolisoilla taas on avioehto, voi olla järkevää miettiä, halutaanko sen olevan voimassa myös kuoleman tilanteissa.

Testamentilla turvaat sinulle tärkeät ihmiset

Tiesitkö, että:

Huoltotestamentti tehdään siltä varalta, että lapsen huoltaja tai huoltajat menehtyvät lapsen tai lapsien vielä ollessa alaikäisiä.

Sopimus eron varalta

Vaikka mahdollista eroa ei halua miettiä, avioehdon lisäksi on hyvä tehdä silti sopimus eron varalta (avoehto tai sopimus avoeron varalle tai sopimus avioeron varalle).

Näissä sopimuksissa lasten etu varmistetaan silloin, kun asiat ovat hyvin ja niistä ollaan samaa mieltä. Sopimuksissa voidaan sopia esimerkiksi lasten elatuksesta ja tapaamisoikeudesta. Tällöin lapsia ei jo valmiiksi raskaassa erotilanteessa kuormiteta huoltajuusriidoilla.

Tiesitkö, että:

Sopimuksissa voidaan sopia esimerkiksi lasten elatuksesta ja tapaamisoikeudesta.

Lahjakirja

Lahjakirja voi tulla kyseeseen, jos vanhemmat haluavat lahjoittaa omaisuutta lapselleen. Lahjakirja on pakko laatia aina, jos lahjoitettavaan omaisuuteen, kuten kiinteistöön tai asunto-osakkeeseen halutaan pidättää hallintaoikeus.

Ennakkoperinnöllä voi puolestaan helpottaa perillisten perintöverotaakkaa tai siirtää omaisuutta lapsille jo elinaikanaan, jos lapsi on esimerkiksi ostamassa asuntoa.

Perintöä lapsille lahjakirjalla

Tiesitkö, että:

Ennakkoperintöä voidaan antaa lahjakirjalla, jossa on määräys siitä, onko lahja ennakkoperintöä vai ei.

Edunvalvonta­valtuutus

Myös edunvalvontavaltuutus kannattaa olla, jotta perheen asioiden hoitaminen olisi sujuvaa, jos toiselle tapahtuu jotakin. Usein puolisot haluavat myös toimia toistensa edunvalvojina, jos toisen osapuolen toiminta tai kunto heikkenisi.

Edunvalvontavaltuutuksessa valtuutetaan haluamansa henkilö hoitamaan toisen henkilökohtaisia- ja taloudellisia asioita.

Edunvalvontavaltakirja kannattaa olla olemassa myös äkilliseen onnettomuuteen, sairaalassa olo tai muun yllättävän tilanteen varalta. Sen avulla asioiden hoito sujuu nopeasti ja joustavasti, eikä esimerkiksi toinen joudu vastuuseen yhteisistä lainanlyhennyksistä tai muista perheen laskuista.

Ihan kaikilla tulisi olla edunvalvonta­,valtuutus

Tiesitkö, että:

Edunvalvontavaltakirja kannattaa olla olemassa myös äkilliseen onnettomuuteen, sairaalassa olon tai muun yllättävän tilanteen varalta.

Lapsiperheen lakiasiat

Oheisesta listasta näet kaikki lapsiperheellisen asiakirjat. Asiakirjojen hinta on alk. 195 € / kpl (sis. alv). Tilatessasi asiakirjat Lakihelpiltä saat aina juristin laatiman asiakirjan juuri sinulle tehtynä suoraan sähköpostiisi.

Asiakkaamme kertovat

Anne, 40, Vihti

”Yllättävän virkistävä tapa laatia asiakirja. Ennakkokysymykset oli valittu siten, että toimeksiannossa ei tarvitsisi sen jälkeen vatvoa liikaa asioita, vaan mahdollisimman paljon on otettu huomioon ennakkokysymysten kautta.”

Enna I. 30-vuotta, yrittäjä, Kuopio

”Lakihelppiä oli todella helppo käyttää. Kyselyn jälkeen sain asiakirjani juristilta nopeasti sähköpostiini. Asiointi Lakihelpin kanssa oli sujuvaa ja ammattitaitoista. Suosittelen!”

Niilo L, 30-vuotta, Myyntipäällikkö, Hämeenlinna

”Lakihelpin helppous ja palvelunlaatu muutti käsitykseni lakipalveluiden käytöstä täysin! Jälkeenpäin mietin ”voiko asiat hoitaa näin helposti?” KYLLÄ VOI!”

Heta

”Teimme perusmallisen avioehdon, jonka laatiminen yllätti helppoudella ja nopeudella!”

Sakari V, 66-vuotta, eläkeläinen, Porvoo

”Lakihelppi oli helppo ja nopea! Halusin tehdä testamentin ja sain sen sähköpostiini vaan vastaamalla muutamiin kysymyksiin Lakihelpin sivuilla. Hetken kuluttua asiakirja oli sähköpostissa valmiina. Suosittelen!”

Merja, Jyväskylä

”Oli helppoa ja vaivatonta asioida kanssanne. Kiitos siitä.”

Esitetyt arvostelut ja lupa niiden käyttöön on pyydetty ja saatu suoraan palvelua käyttäneiltä asiakkailta.

Lue lisää

Avioeron vaiheet

Miten avioero tapahtuu ja miten avioeron saa? Mikä on ositus ja miten se tehdään? Miten avioehto vaikuttaa ositukseen? Lue tästä!

Avioehto on halpa tapa turvata sopuisa avioero

Miksi avioehto on halpa tapa turvata sopuisa avioero? Lue tästä!

Edunvalvonta­valtakirja vai edunvalvonta­valtuutus?

Mitä tarkoitetaan edunvalvonnalla, edunvalvontavaltakirjalla ja edunvalvontavaltuutuksella?

Usein kysytyt kysymykset

Huoltotestamentti tehdään siltä varalta, että lapsen huoltaja tai huoltajat menehtyvät lapsen tai lapsien vielä ollessa alaikäisiä.

Lakihelppi vs Muut

LakitoimistotSopimuskoneet
Nopeus – Avun voi saada minuuteissa
Voit hoitaa lakiasiat etänä
Ilman ajanvarausta
Henkilökohtaisuus – Toimeksiannot ovat juristin hoitamat
Tiedät aina ennakkoon paljonko palvelu maksaa
Helppo lähestyä
Helppokäyttöisyys

Lakihelppi on teknologiayritys ja startup, joka tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.