Avoehto

Tilaa juristin laatima avoehto netistä! Lakihelpiltä saat avoehdon jopa kymmenessä minuutissa.

Emme ole sopimuskone, vaan meillä jokainen asiakirja laaditaan aina juristin toimesta. Vastaa juristimme kysymyksiin ja saat avoehdon turvallisesti sähköisesti. Palvelun maksu tapahtuu aina jälkikäteen laskulla.

Helppoa, nopeaa ja silloin kun sinulle sopii!

Tilaa avoehto tästä

Avoehdon laatiminen vie vain 5 minuuttia ja saat juristin laatiman asiakirjan suoraan sähköpostiisi.

Mikä on avoehto?

Avoehto on sopimus avoeron varalta, eli sen varalta, että avoliitossa elänyt pariskunta päättää jatkaa elämäänsä erillään. Avoehto on juridisesti sitova tapa sopia siitä, miten yhteiset asiat hoidetaan eron sattuessa. Avoehdossa voidaan sopia mm. omaisuuden jakamisesta ja muista eroon liittyvistä asioista, esimerkiksi lasten huollosta, elatuksesta ja tapaamisesta. 

Avoehdon hinta

200 €

Avoero ja hyvitys

Avoliittolain mukaan toisella puolisolla on on oikeus hyvitykseen yhteisen talouden hyväksi annetusta panoksesta, kuten rahalliseen korvaukseen esimerkiksi kodin- tai lastenhoidosta. Avoehtoon voidaan muun muassa kirjata, ettei hyvitystä sovelleta tai siitä voi sopia jo etukäteen.

Saat syvempää tietoa hyvityksestä ja avoehdosta täältä!

Avoehdon tekeminen

Lakihelpillä teet avoehdon etänä ilman ajanvarausta. Palvelussamme vastaat ensin juristin kysymyksiin, jonka jälkeen juristi laatii sinulle avoehdon ja lähettää sen sinulle sähköisesti. Mikäli asiassa herää epäjohdonmukaisuuksia tai olet esittänyt juristillemme kysymyksiä, hän kontaktoi sinut ennen avoehdon lähettämistä.

Helppoa ja nopeaa!

Asiakkaamme kertovat

Anne, 40, Vihti

”Yllättävän virkistävä tapa laatia asiakirja. Ennakkokysymykset oli valittu siten, että toimeksiannossa ei tarvitsisi sen jälkeen vatvoa liikaa asioita, vaan mahdollisimman paljon on otettu huomioon ennakkokysymysten kautta.”

Enna I. 30-vuotta, yrittäjä, Kuopio

”Lakihelppiä oli todella helppo käyttää. Kyselyn jälkeen sain asiakirjani juristilta nopeasti sähköpostiini. Asiointi Lakihelpin kanssa oli sujuvaa ja ammattitaitoista. Suosittelen!”

Niilo L, 30-vuotta, Myyntipäällikkö, Hämeenlinna

”Lakihelpin helppous ja palvelunlaatu muutti käsitykseni lakipalveluiden käytöstä täysin! Jälkeenpäin mietin ”voiko asiat hoitaa näin helposti?” KYLLÄ VOI!”

Heta

”Teimme perusmallisen avioehdon, jonka laatiminen yllätti helppoudella ja nopeudella!”

Sakari V, 66-vuotta, eläkeläinen, Porvoo

”Lakihelppi oli helppo ja nopea! Halusin tehdä testamentin ja sain sen sähköpostiini vaan vastaamalla muutamiin kysymyksiin Lakihelpin sivuilla. Hetken kuluttua asiakirja oli sähköpostissa valmiina. Suosittelen!”

Merja, Jyväskylä

”Oli helppoa ja vaivatonta asioida kanssanne. Kiitos siitä.”

Esitetyt arvostelut ja lupa niiden käyttöön on pyydetty ja saatu suoraan palvelua käyttäneiltä asiakkailta.

Lue lisää avoehdosta

Miten perukirja laaditaan?

Perukirja on virallinen juridinen asiakirja, joka laaditaan henkilön kuoleman jälkeen. Se sisältää tiedot vainajan perillisistä, omaisuudesta ja veloista. Perukirja toimii veroilmoituksena perintöveron määräämiseksi sekä pohjana perinnönjaolle.

Hyvä tietää tietosuojaselosteesta

Lain mukaan (EU:n tietosuoja-asetus GDPR ja tietosuojalaki) jokaisen yrityksen täytyy informoida mitä henkilötietoja se kerää, miten se käsittelee niitä ja kuinka se suojaa niitä.

Mikä on tietosuojaseloste?

Tietosuojaseloste on oleellinen osa yrityksen tietosuojakäytäntöjä ja se liittyy EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) noudattamiseen.

Usein kysytyt kysymykset

  • Avoehdolla voi varautua etukäteen avoeroon
  • Avoehdolla voi välttää ikävät riitatilanteet (esimerkiksi lasten elatuksesta ja tapamisoikeudesta)
  • Avoehdolla voi varmistaa helpon ja mutkattoman eron muutenkin rankassa ja haastavassa tilanteessa
  • Avoehto on juridisesti sitova erotilanteessa.

Lähtökohtaisesti avoliiton päättyessä avoeroon kummatkin osapuolet säilyttävät oman omaisuutensa ja yhteinen omaisuus jaetaan. 

Jos kuitenkin suhteenne päättyy avoeroon ja olette:

  • Eläneet yhdessä kumppanisi kanssa avoliitossa yli viisi vuotta, tai
  • Teillä on yhteinen lapsi,

voitte avoliiton päättyessä olla avoliittolain mukaan oikeutettuja hyvitykseen yhteisen talouden hyväksi annetusta panoksesta.

Avoehto on sopimus avoeron varalta eli sen varalta, että avoliitossa elänyt pariskunta päättää jatkaa elämäänsä erillään. Avoehto on juridisesti sitova tapa sopia siitä, miten yhteiset asiat hoidetaan eron sattuessa.

Avoehdossa voidaan sopia mm. omaisuuden jakamisesta ja muista eroon liittyvistä asioista, kuten lasten huollosta, elatuksesta ja tapaamisesta. Avoehdolla voi välttää riidat erotilanteessa, kun yhteisistä pelisäännöistä on sovittu sopuisasti jo aikaisemmin.

Lakihelppi vs Muut

LakitoimistotSopimuskoneet
Nopeus – Avun voi saada minuuteissa
Voit hoitaa lakiasiat etänä
Ilman ajanvarausta
Henkilökohtaisuus – Toimeksiannot ovat juristin hoitamat
Tiedät aina ennakkoon paljonko palvelu maksaa
Helppo lähestyä
Helppokäyttöisyys

Etkö löytänyt etsimääsi palvelua tai etkö tiedä mitä tarvitset?

Kerro meille ongelmasi ja juristimme vastaa sinulle tarjouspyynnöllä!

Yhteistyössä

 
Yhteistyökumppanit

Lakihelppi tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.