Avoehto

Tilaa juristin laatima avoehto netistä! Lakihelpiltä saat avoehdon jopa kymmenessä minuutissa. Emme ole sopimuskone, vaan meillä jokainen asiakirja laaditaan aina juristin toimesta. Vastaa juristimme kysymyksiin ja saat avoehdon sähköpostiisi.

Helppoa, nopeaa ja silloin kun sinulle sopii!

Laadi avoehto tästä

Jopa 5 minuutissa!

Mikä on avoehto?

Avoehto on sopimus avoeron varalta, eli sen varalta, että avoliitossa elänyt pariskunta päättää jatkaa elämäänsä erillään. Avoehto on juridisesti sitova tapa sopia siitä, miten yhteiset asiat hoidetaan eron sattuessa. Avoehdossa voidaan sopia mm. omaisuuden jakamisesta ja muista eroon liittyvistä asioista, esimerkiksi lasten huollosta, elatuksesta ja tapaamisesta. 

Avoehdon hinta

200 €

Avoero ja hyvitys

Avoliittolain mukaan toisella puolisolla on on oikeus hyvitykseen yhteisen talouden hyväksi annetusta panoksesta, kuten rahalliseen korvaukseen esimerkiksi kodin- tai lastenhoidosta. Avoehtoon voidaan muun muassa kirjata, ettei hyvitystä sovelleta tai siitä voi sopia jo etukäteen.

Saat syvempää tietoa hyvityksestä ja avoehdosta täältä!

Avoehdon tekeminen

Lakihelpillä teet avoehdon etänä ilman ajanvarausta. Palvelussamme vastaat ensin juristin kysymyksiin, jonka jälkeen juristi laatii sinulle avoehdon ja lähettää sen sinulle sähköpostiin. Mikäli asiassa herää epäjohdonmukaisuuksia tai olet esittänyt juristillemme kysymyksiä, hän kontaktoi sinut ennen avoehdon lähettämistä.

Helppoa ja nopeaa!

Laadi avoehto tästä

Jopa 5 minuutissa!

Lue lisää avoehdosta

Avoehto yhteiselon päättymisen turvana

Mikä on sopimus avoeron varalta eli avioehto? Lue tästä, me kerromme kaiken tarpeellisen!

Varaudu avioeroon ositussopimuksella

Mikä on sopimus avioeron varalta eli ositussopimus? Me kerromme ja kerromme siitä kaiken tarvittavan!

Keskinäinen testamentti – Pidä huolta toisesta

Keskinäisellä testamentilla turvaat toisen aseman, jos sinulle tapahtuu jotain. Lue tästä lisää!

Usein kysytyt kysymykset

  • Avoehdolla voi varautua etukäteen avoeroon
  • Avoehdolla voi välttää ikävät riitatilanteet (esimerkiksi lasten elatuksesta ja tapamisoikeudesta)
  • Avoehdolla voi varmistaa helpon ja mutkattoman eron muutenkin rankassa ja haastavassa tilanteessa
  • Avoehto on juridisesti sitova erotilanteessa.

Lähtökohtaisesti avoliiton päättyessä avoeroon kummatkin osapuolet säilyttävät oman omaisuutensa ja yhteinen omaisuus jaetaan. 

Jos kuitenkin suhteenne päättyy avoeroon ja olette:

  • Eläneet yhdessä kumppanisi kanssa avoliitossa yli viisi vuotta, tai
  • Teillä on yhteinen lapsi,

voitte avoliiton päättyessä olla avoliittolain mukaan oikeutettuja hyvitykseen yhteisen talouden hyväksi annetusta panoksesta.

Avoehto on sopimus avoeron varalta eli sen varalta, että avoliitossa elänyt pariskunta päättää jatkaa elämäänsä erillään. Avoehto on juridisesti sitova tapa sopia siitä, miten yhteiset asiat hoidetaan eron sattuessa.

Avoehdossa voidaan sopia mm. omaisuuden jakamisesta ja muista eroon liittyvistä asioista, kuten lasten huollosta, elatuksesta ja tapaamisesta. Avoehdolla voi välttää riidat erotilanteessa, kun yhteisistä pelisäännöistä on sovittu sopuisasti jo aikaisemmin.

Lakihelppi on teknologiayritys ja startup, joka tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.