Avoeroon liittyvät lakiasiat

Lue mitä asiakirjoja kannattaa tehdä avoliitossa, sen aikana ja jälkeen.

Ennen eroa

Eroon on hyvä varmuuden vuoksi varautua, esimerkiksi avoehdolla. Erossa toisella puolisolla voi olla oikeus rahalliseen hyvitykseen yhteisen talouden hyväksi annetusta panoksesta ja tästä voi sopia avoehdossa toisin. Sopimuksessa voi sopia myös omaisuuden jakamisesta sekä muista eroon liittyvistä asioista, kuten lasten elatuksesta ja tapaamisoikeudesta. Avoehdolla voi siis varmistua siitä, että mahdollisessa erotilanteessa asiat sujuvat riidattomasti, nopeasti ja vaivattomasti.

Suosittelemme seuraavia palveluita tehtäväksi ennen eroa:

Tiesitkö, että:

Avoehdolla voi varmistua siitä, että mahdollisessa erotilanteessa asiat sujuvat riidattomasti, nopeasti ja vaivattomasti.

Erotessa

Avopuolison erotessa lähtökohta on se, että molemmat saavat pitää oman omaisuutensa. Tästä voidaan halutessa laatia omaisuuden erottelu. Avoerossa toisella puolisolla voi olla oikeus hyvitykseen, jos tästä ei ole avoehdossa sovittu toisin. Hyvitystä voi saada, jos toinen on panostanut yhteiseen talouteen ja täten mahdollistanut toisen puolison omaisuuden karttumisen tai säilyttämisen. Edellytyksenä on, että avoero johtaisi ilman hyvitystä kohtuuttomaan tai epäreiluun lopputulokseen. Hyvityksestä voi sopia omaisuuden erottelussa tai siitä voidaan esittää vaatimus pesänjakajalle.

Suosittelemme seuraavia palveluita tehtäväksi erotessa:

Tiesitkö, että:

Avoerossa toisella puolisolla voi olla oikeus hyvitykseen, jos tästä ei ole avoehdossa sovittu toisin.

Eron jälkeen

Jos avoliiton aikana on tehty juridisia asiakirjoja yhdessä tai erikseen, esimerkiksi testamentti tai edunvalvontavaltuutus, voi niiden päivitykselle olla tarvetta nyt, kun elämäntilanne on muuttunut.

Suosittelemme seuraavia palveluita tehtäväksi eron jälkeen:

Tiesitkö, että:

Edunvalvontavaltuutus on valtakirja, jossa voit itse määrittää, kuka edustaisi sinua ja hoitaisi raha-asioitasi, varallisuuttasi ja muita henkilökohtaisia asioitasi, jos sinä et joskus siihen itse kykenisi.

Avoeroon liittyviä asiakirjoja

Oheisesta listasta näet kaikki avioeroon liittyvät asiakirjat. Asiakirjojen hinta on alk. 195 € / kpl (sis. alv). Tilatessasi asiakirjat Lakihelpiltä saat aina juristin laatiman asiakirjan juuri sinulle tehtynä suoraan sähköpostiisi.

Asiakkaamme kertovat

Anne, 40, Vihti

”Yllättävän virkistävä tapa laatia asiakirja. Ennakkokysymykset oli valittu siten, että toimeksiannossa ei tarvitsisi sen jälkeen vatvoa liikaa asioita, vaan mahdollisimman paljon on otettu huomioon ennakkokysymysten kautta.”

Enna I. 30-vuotta, yrittäjä, Kuopio

”Lakihelppiä oli todella helppo käyttää. Kyselyn jälkeen sain asiakirjani juristilta nopeasti sähköpostiini. Asiointi Lakihelpin kanssa oli sujuvaa ja ammattitaitoista. Suosittelen!”

Niilo L, 30-vuotta, Myyntipäällikkö, Hämeenlinna

”Lakihelpin helppous ja palvelunlaatu muutti käsitykseni lakipalveluiden käytöstä täysin! Jälkeenpäin mietin ”voiko asiat hoitaa näin helposti?” KYLLÄ VOI!”

Heta

”Teimme perusmallisen avioehdon, jonka laatiminen yllätti helppoudella ja nopeudella!”

Sakari V, 66-vuotta, eläkeläinen, Porvoo

”Lakihelppi oli helppo ja nopea! Halusin tehdä testamentin ja sain sen sähköpostiini vaan vastaamalla muutamiin kysymyksiin Lakihelpin sivuilla. Hetken kuluttua asiakirja oli sähköpostissa valmiina. Suosittelen!”

Merja, Jyväskylä

”Oli helppoa ja vaivatonta asioida kanssanne. Kiitos siitä.”

Esitetyt arvostelut ja lupa niiden käyttöön on pyydetty ja saatu suoraan palvelua käyttäneiltä asiakkailta.

Lue lisää avoerosta

Avoehto yhteiselon päättymisen turvana

Mikä on sopimus avoeron varalta eli avioehto? Lue tästä, me kerromme kaiken tarpeellisen!

Miksi jokaisella pitäisi olla edunvalvonta­valtuutus?

Lue kaikki mitä sinun pitää tietää edunvalvontavaltuutuksesta tästä!

Lakihelppi vs Muut

LakitoimistotSopimuskoneet
Nopeus – Avun voi saada minuuteissa
Voit hoitaa lakiasiat etänä
Ilman ajanvarausta
Henkilökohtaisuus – Toimeksiannot ovat juristin hoitamat
Tiedät aina ennakkoon paljonko palvelu maksaa
Helppo lähestyä
Helppokäyttöisyys

Lakihelppi on teknologiayritys ja startup, joka tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.