Jokaisen lakiasiat

Usein mielletään, että lakiasiat tulevat ajankohtaisiksi vain perheissä tai vaikkapa avioliitossa. Näissä tilanteissa joku saattaisi viitata sinkun lakiasioihin, mutta elämäntilanteesta huolimatta ihan jokaisen meistä täytyy hoitaa tietyt lakiasiat kuntoon.

Testamentti

Jos sinulla ei ole lapsia, testamentti on ehdoton asiakirja. Se on nimittäin ainut asiakirja, jolla voit itse määrätä, kenelle omaisuutesi siirtyy.

Jos testamenttia ei ole tehty, omaisuus jaetaan perintökaaren mukaisesti. Lähtökohtaisesti lapsettoman henkilön perii aviopuoliso (ei esimerkiksi avopuoliso, ellei ole testamenttia) ja jos aviopuolisoa ei ole, omaisuus menee vanhemmille ja siitä eteenpäin. Tämä ei ole verotuksellisesti järkevää. Tai ehkä haluat mieluummin, että sinut perii esimerkiksi sisarustesi lapset, kummilapsesi tai jokin sinulle tärkeä säätiö?

Tämän voi hoitaa vain testamentilla.

Suosittelemme seuraavia asiakirjoja

Tiesitkö, että:

Jos testamenttia ei ole tehty, omaisuus jaetaan perintökaaren mukaisesti.

Edunvalvonta­valtuutus

Jokainen meistä tarvitsee myös edunvalvontavaltuutuksen. Sen avulla valtuutat luotettavan, sinulle tutun henkilön huolehtimaan asioistasi, jos sinulle kävisi jotain. Jos edunvalvontavaltuutusta ei ole, pahimmassa tapauksessa asioitasi voi hoitaa valtion viranomainen.

Edunvalvontavaltuutus kannattaa tehdä

Tiesitkö, että:

Tilatut asiakirjat tekee aina juristi henkilökohtaisesti sinun tarpeisiisi.

Jokainen tarvitsee ainakin nämä asiakirjat

Kaikki meistä tarvitsevat testamentin sekä edunvavontavaltakirjan. Asakirjat alkaen 195 € sis. alv.

Asiakkaamme kertovat

Anne, 40, Vihti

”Yllättävän virkistävä tapa laatia asiakirja. Ennakkokysymykset oli valittu siten, että toimeksiannossa ei tarvitsisi sen jälkeen vatvoa liikaa asioita, vaan mahdollisimman paljon on otettu huomioon ennakkokysymysten kautta.”

Enna I. 30-vuotta, yrittäjä, Kuopio

”Lakihelppiä oli todella helppo käyttää. Kyselyn jälkeen sain asiakirjani juristilta nopeasti sähköpostiini. Asiointi Lakihelpin kanssa oli sujuvaa ja ammattitaitoista. Suosittelen!”

Niilo L, 30-vuotta, Myyntipäällikkö, Hämeenlinna

”Lakihelpin helppous ja palvelunlaatu muutti käsitykseni lakipalveluiden käytöstä täysin! Jälkeenpäin mietin ”voiko asiat hoitaa näin helposti?” KYLLÄ VOI!”

Heta

”Teimme perusmallisen avioehdon, jonka laatiminen yllätti helppoudella ja nopeudella!”

Sakari V, 66-vuotta, eläkeläinen, Porvoo

”Lakihelppi oli helppo ja nopea! Halusin tehdä testamentin ja sain sen sähköpostiini vaan vastaamalla muutamiin kysymyksiin Lakihelpin sivuilla. Hetken kuluttua asiakirja oli sähköpostissa valmiina. Suosittelen!”

Merja, Jyväskylä

”Oli helppoa ja vaivatonta asioida kanssanne. Kiitos siitä.”

Esitetyt arvostelut ja lupa niiden käyttöön on pyydetty ja saatu suoraan palvelua käyttäneiltä asiakkailta.

Muuta ajankohtaista

Avioeron vaiheet

Miten avioero tapahtuu ja miten avioeron saa? Mikä on ositus ja miten se tehdään? Miten avioehto vaikuttaa ositukseen? Lue tästä!

Avioehto on halpa tapa turvata sopuisa avioero

Miksi avioehto on halpa tapa turvata sopuisa avioero? Lue tästä!

Edunvalvonta­valtakirja vai edunvalvonta­valtuutus?

Mitä tarkoitetaan edunvalvonnalla, edunvalvontavaltakirjalla ja edunvalvontavaltuutuksella?

Lakihelppi vs Muut

LakitoimistotSopimuskoneet
Nopeus – Avun voi saada minuuteissa
Voit hoitaa lakiasiat etänä
Ilman ajanvarausta
Henkilökohtaisuus – Toimeksiannot ovat juristin hoitamat
Tiedät aina ennakkoon paljonko palvelu maksaa
Helppo lähestyä
Helppokäyttöisyys

Lakihelppi on teknologiayritys ja startup, joka tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.