Keskinäinen testamentti

Tilaa juristin laatima keskinäinen testamentti netistä! Lakihelpiltä saat keskinäisen testamentin etänä, helposti ja nopeasti.

Emme ole sopimuskone, vaan meillä jokainen asiakirja laaditaan aina juristin toimesta. Vastaa juristimme kysymyksiin ja saat testamentin sähköisesti. Palvelun maksu tapahtuu aina jälkikäteen laskulla.

Helppoa, nopeaa ja silloin kun sinulle sopii!

Laadi keskinäinen testamentti tästä!

Juristin laatima keskinäinen testamentti vain 200 €

Mikä on keskinäinen testamentti?

Keskinäinen testamentti on kahden ihmisen yhteinen testamentti, jolla halutaan usein turvata toisen testamentin tekijän asema toisen kuollessa.

Yleensä keskinäinen testamentti tehdään avio- tai avopuolisoiden välillä, mutta myös esimerkiksi sisarukset tai ystävykset voivat tehdä keskinäisen testamentin yhdessä. Keskinäisellä testamentilla voi siis pitää toisesta huolen. 

Saat syventävää tietoa keskinäisestä testamentista tästä. Jos taas haluat tietää, mitä testamentissa voi määrätä, löydät vastauksen täältä.

Keskinäinen testamentti hinta

200 €

Keskinäisen testamentin tekeminen

Lakihelpillä sinulle laaditaan juristin toimesta keskinäinen testamentti etänä ilman ajanvarausta.

Palvelussamme vastaat ensin juristin kysymyksiin, jonka jälkeen juristi laatii sinulle avioehdon ja lähettää sen sinulle sähköisesti. Saat sitä varten kutsun asiointialustallemme, josta testamentti on ladattavissa turvallisesti.

Mikäli asiassa herää epäjohdonmukaisuuksia tai olet esittänyt juristillemme kysymyksiä, hän kontaktoi sinut ennen avioehdon lähettämistä.

Helppoa, turvallista ja nopeaa!

Mitä keskinäisen testamentti maksaa?

200 € (sis alv). Meillä avioehtosi laatii aina juristi eli juritin palvelu kuuluu hintaan (emmekä ole sopimuskone).

Asiakkaamme kertovat

Anne, 40, Vihti

”Yllättävän virkistävä tapa laatia asiakirja. Ennakkokysymykset oli valittu siten, että toimeksiannossa ei tarvitsisi sen jälkeen vatvoa liikaa asioita, vaan mahdollisimman paljon on otettu huomioon ennakkokysymysten kautta.”

Enna I. 30-vuotta, yrittäjä, Kuopio

”Lakihelppiä oli todella helppo käyttää. Kyselyn jälkeen sain asiakirjani juristilta nopeasti sähköpostiini. Asiointi Lakihelpin kanssa oli sujuvaa ja ammattitaitoista. Suosittelen!”

Niilo L, 30-vuotta, Myyntipäällikkö, Hämeenlinna

”Lakihelpin helppous ja palvelunlaatu muutti käsitykseni lakipalveluiden käytöstä täysin! Jälkeenpäin mietin ”voiko asiat hoitaa näin helposti?” KYLLÄ VOI!”

Heta

”Teimme perusmallisen avioehdon, jonka laatiminen yllätti helppoudella ja nopeudella!”

Sakari V, 66-vuotta, eläkeläinen, Porvoo

”Lakihelppi oli helppo ja nopea! Halusin tehdä testamentin ja sain sen sähköpostiini vaan vastaamalla muutamiin kysymyksiin Lakihelpin sivuilla. Hetken kuluttua asiakirja oli sähköpostissa valmiina. Suosittelen!”

Merja, Jyväskylä

”Oli helppoa ja vaivatonta asioida kanssanne. Kiitos siitä.”

Esitetyt arvostelut ja lupa niiden käyttöön on pyydetty ja saatu suoraan palvelua käyttäneiltä asiakkailta.

Lue lisää keskinäisestä testamentista

Miten perukirja laaditaan?

Perukirja on virallinen juridinen asiakirja, joka laaditaan henkilön kuoleman jälkeen. Se sisältää tiedot vainajan perillisistä, omaisuudesta ja veloista. Perukirja toimii veroilmoituksena perintöveron määräämiseksi sekä pohjana perinnönjaolle.

Kuka minut perii? – Perintökaaren selvitys perimysjärjestyksestä

Perintökaari säätelee, kuka on oikeutettu perimään henkilön omaisuuden. Artikkelista luet tilanteesi mukaisesti sen, kuka sinut perisi.

Ketä kuolinpesän osakkaat ovat?

Kuolinpesän osakkaita ovat perilliset, testamentin saajat sekä eloonjäänyt puoliso. Osakkaaksi voi tulla myös ex-puoliso.

Usein kysytyt kysymykset

Keskinäinen testamentti on hyvä tehdä silloin, jos kaksi osapuolta haluaa määrätä omaisuudestaan toisen hyväksi. Lue lisää.

Yleensä keskinäisen testamentin tekevät avo- tai aviopuolisot. Sen voi kuitenkin tehdä myös ketkä tahansa kaksi henkilöä, jotka haluavat määrätä omaisuutensa toisilleen kuoleman tilanteessa. Keskinäisen testamentin voi siis tehdä esimerkiksi myös sisarukset, ystävykset tai ketkä tahansa.

Hallintaoikeustestamentti tarkoittaa sitä, että testamentin saaja saa hallita perittyä omaisuutta. Hallintaoikeustestamentissa omistusoikeus perittyyn omaisuuteen taas siirtyy muulle saajalle. 

Hallintaoikeuden saajan ei tarvitse maksaa veroa hallintaoikeudesta. Omistusoikeus perittyyn omaisuuteen siirtyy aina muulle saajalle, joka maksaa perintöveroa tuosta peritystä omaisuudesta. Tästä omaisuudesta maksetaan kuitenkin normaalia vähemmän veroa, koska omaisuutta ja sen normaalia käyttöä “rasittaa” toisen henkilön hallintaoikeus.

Omistusoikeustestamentti tarkoittaa sitä, että testamentin saaja perii omaisuuden täydellä omistusoikeudella. Testamentin saaja saa siis käyttää perittyä omaisuutta vapaasti, esimerkiksi myydä tai lahjoittaa sitä (hallintaoikeustestamentin saaja taas ei). 

Lakihelppi vs Muut

LakitoimistotSopimuskoneet
Nopeus – Avun voi saada minuuteissa
Voit hoitaa lakiasiat etänä
Ilman ajanvarausta
Henkilökohtaisuus – Toimeksiannot ovat juristin hoitamat
Tiedät aina ennakkoon paljonko palvelu maksaa
Helppo lähestyä
Helppokäyttöisyys

Etkö löytänyt etsimääsi palvelua tai etkö tiedä mitä tarvitset?

Kerro meille ongelmasi ja juristimme vastaa sinulle tarjouspyynnöllä!

Yhteistyössä

 
Yhteistyökumppanit

Lakihelppi tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.