Keskinäinen testamentti

Tilaa juristin laatima keskinäinen testamentti netistä! Lakihelpiltä saat keskinäisen testamentin jopa kymmenessä minuutissa. Emme ole sopimuskone, vaan meillä jokainen asiakirja laaditaan aina juristin toimesta. Vastaa juristimme kysymyksiin ja saat avioehdon sähköpostiisi.

Helppoa, nopeaa ja silloin kun sinulle sopii!

Laadi keskinäinen testamentti tästä!

Juristin laatima keskinäinen testamentti vain 200 €

Mikä on keskinäinen testamentti?

Keskinäinen testamentti on kahden ihmisen yhteinen testamentti, jolla halutaan usein turvata toisen testamentin tekijän asema toisen kuollessa. Yleensä keskinäinen testamentti tehdään avio- tai avopuolisoiden välillä, mutta myös esimerkiksi sisarukset tai ystävykset voivat tehdä keskinäisen testamentin yhdessä. Keskinäisellä testamentilla voi siis pitää toisesta huolen. 

Saat syventävää tietoa keskinäisestä testamentista tästä. Jos taas haluat tietää, mitä testamentissa voi määrätä, löydät vastauksen täältä.

Keskinäinen testamentti hinta

200 €

Keskinäisen testamentin tekeminen

Lakihelpillä teet keskinäisen testamentin etänä ilman ajanvarausta. Palvelussamme vastaat ensin juristin kysymyksiin, jonka jälkeen juristi laatii sinulle keskinäisen testamentin ja lähettää sen sinulle sähköpostiin. Mikäli asiassa herää epäjohdonmukaisuuksia tai olet esittänyt juristillemme kysymyksiä, hän kontaktoi sinut ennen asiakirjan lähettämistä.

Helppoa ja nopeaa!

Asiakkaamme kertovat

Anne, 40, Vihti

”Yllättävän virkistävä tapa laatia asiakirja. Ennakkokysymykset oli valittu siten, että toimeksiannossa ei tarvitsisi sen jälkeen vatvoa liikaa asioita, vaan mahdollisimman paljon on otettu huomioon ennakkokysymysten kautta.”

Enna I. 30-vuotta, yrittäjä, Kuopio

”Lakihelppiä oli todella helppo käyttää. Kyselyn jälkeen sain asiakirjani juristilta nopeasti sähköpostiini. Asiointi Lakihelpin kanssa oli sujuvaa ja ammattitaitoista. Suosittelen!”

Niilo L, 30-vuotta, Myyntipäällikkö, Hämeenlinna

”Lakihelpin helppous ja palvelunlaatu muutti käsitykseni lakipalveluiden käytöstä täysin! Jälkeenpäin mietin ”voiko asiat hoitaa näin helposti?” KYLLÄ VOI!”

Heta

”Teimme perusmallisen avioehdon, jonka laatiminen yllätti helppoudella ja nopeudella!”

Sakari V, 66-vuotta, eläkeläinen, Porvoo

”Lakihelppi oli helppo ja nopea! Halusin tehdä testamentin ja sain sen sähköpostiini vaan vastaamalla muutamiin kysymyksiin Lakihelpin sivuilla. Hetken kuluttua asiakirja oli sähköpostissa valmiina. Suosittelen!”

Merja, Jyväskylä

”Oli helppoa ja vaivatonta asioida kanssanne. Kiitos siitä.”

Esitetyt arvostelut ja lupa niiden käyttöön on pyydetty ja saatu suoraan palvelua käyttäneiltä asiakkailta.

Lue lisää keskinäisestä testamentista

Kuka minut perii? – Perintökaaren selvitys perimysjärjestyksestä

Perintökaari säätelee, kuka on oikeutettu perimään henkilön omaisuuden. Artikkelista luet tilanteesi mukaisesti sen, kuka sinut perisi.

Ketä kuolinpesän osakkaat ovat?

Kuolinpesän osakkaita ovat perilliset, testamentin saajat sekä eloonjäänyt puoliso. Osakkaaksi voi tulla myös ex-puoliso.

Eronneen lakiasiat

Avioeroon kannattaa valmistautua ja käydä läpi avioeroon liittyvät oikeudelliset asiat, kuten omaisuuden jako, elatusapu, lasten huoltajuus

Usein kysytyt kysymykset

Keskinäinen testamentti on hyvä tehdä silloin, jos kaksi osapuolta haluaa määrätä omaisuudestaan toisen hyväksi. Lue lisää.

Yleensä keskinäisen testamentin tekevät avo- tai aviopuolisot. Sen voi kuitenkin tehdä myös ketkä tahansa kaksi henkilöä, jotka haluavat määrätä omaisuutensa toisilleen kuoleman tilanteessa. Keskinäisen testamentin voi siis tehdä esimerkiksi myös sisarukset, ystävykset tai ketkä tahansa.

Hallintaoikeustestamentti tarkoittaa sitä, että testamentin saaja saa hallita perittyä omaisuutta. Hallintaoikeustestamentissa omistusoikeus perittyyn omaisuuteen taas siirtyy muulle saajalle. 

Hallintaoikeuden saajan ei tarvitse maksaa veroa hallintaoikeudesta. Omistusoikeus perittyyn omaisuuteen siirtyy aina muulle saajalle, joka maksaa perintöveroa tuosta peritystä omaisuudesta. Tästä omaisuudesta maksetaan kuitenkin normaalia vähemmän veroa, koska omaisuutta ja sen normaalia käyttöä “rasittaa” toisen henkilön hallintaoikeus.

Omistusoikeustestamentti tarkoittaa sitä, että testamentin saaja perii omaisuuden täydellä omistusoikeudella. Testamentin saaja saa siis käyttää perittyä omaisuutta vapaasti, esimerkiksi myydä tai lahjoittaa sitä (hallintaoikeustestamentin saaja taas ei). 

Lakihelppi vs Muut

LakitoimistotSopimuskoneet
Nopeus – Avun voi saada minuuteissa
Voit hoitaa lakiasiat etänä
Ilman ajanvarausta
Henkilökohtaisuus – Toimeksiannot ovat juristin hoitamat
Tiedät aina ennakkoon paljonko palvelu maksaa
Helppo lähestyä
Helppokäyttöisyys

Etkö löytänyt etsimääsi palvelua tai etkö tiedä mitä tarvitset?

Kerro meille ongelmasi ja juristimme vastaa sinulle tarjouspyynnöllä!

Yhteistyössä

 
Yhteistyökumppanit

Lakihelppi tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.