Keskinäinen testamentti

Tilaa juristin laatima keskinäinen testamentti netistä! Lakihelpiltä saat keskinäisen testamentin jopa kymmenessä minuutissa. Emme ole sopimuskone, vaan meillä jokainen asiakirja laaditaan aina juristin toimesta. Vastaa juristimme kysymyksiin ja saat avioehdon sähköpostiisi.

Helppoa, nopeaa ja silloin kun sinulle sopii!

Mikä on keskinäinen testamentti?

Keskinäinen testamentti on kahden ihmisen yhteinen testamentti, jolla halutaan usein turvata toisen testamentin tekijän asema toisen kuollessa. Yleensä keskinäinen testamentti tehdään avio- tai avopuolisoiden välillä, mutta myös esimerkiksi sisarukset tai ystävykset voivat tehdä keskinäisen testamentin yhdessä. Keskinäisellä testamentilla voi siis pitää toisesta huolen. 

Saat syventävää tietoa keskinäisestä testamentista tästä. Jos taas haluat tietää, mitä testamentissa voi määrätä, löydät vastauksen täältä.

Keskinäinen testamentti hinta

200 €

Keskinäisen testamentin tekeminen

Lakihelpillä teet keskinäisen testamentin etänä ilman ajanvarausta. Palvelussamme vastaat ensin juristin kysymyksiin, jonka jälkeen juristi laatii sinulle keskinäisen testamentin ja lähettää sen sinulle sähköpostiin. Mikäli asiassa herää epäjohdonmukaisuuksia tai olet esittänyt juristillemme kysymyksiä, hän kontaktoi sinut ennen asiakirjan lähettämistä.

Helppoa ja nopeaa!

Lue lisää keskinäisestä testamentista

Varaudu avioeroon ositussopimuksella

Mikä on sopimus avioeron varalta eli ositussopimus? Me kerromme ja kerromme siitä kaiken tarvittavan!

Keskinäinen testamentti – Pidä huolta toisesta

Keskinäisellä testamentilla turvaat toisen aseman, jos sinulle tapahtuu jotain. Lue tästä lisää!

Tee avioehto. Avioliitto päättyy aina

Mitä kaikkea avioehdosta täytyy tietää? Lue tästä!

Usein kysytyt kysymykset

Keskinäinen testamentti on hyvä tehdä silloin, jos kaksi osapuolta haluaa määrätä omaisuudestaan toisen hyväksi. Lue lisää.

Yleensä keskinäisen testamentin tekevät avo- tai aviopuolisot. Sen voi kuitenkin tehdä myös ketkä tahansa kaksi henkilöä, jotka haluavat määrätä omaisuutensa toisilleen kuoleman tilanteessa. Keskinäisen testamentin voi siis tehdä esimerkiksi myös sisarukset, ystävykset tai ketkä tahansa.

Hallintaoikeustestamentti tarkoittaa sitä, että testamentin saaja saa hallita perittyä omaisuutta. Hallintaoikeustestamentissa omistusoikeus perittyyn omaisuuteen taas siirtyy muulle saajalle. 

Hallintaoikeuden saajan ei tarvitse maksaa veroa hallintaoikeudesta. Omistusoikeus perittyyn omaisuuteen siirtyy aina muulle saajalle, joka maksaa perintöveroa tuosta peritystä omaisuudesta. Tästä omaisuudesta maksetaan kuitenkin normaalia vähemmän veroa, koska omaisuutta ja sen normaalia käyttöä “rasittaa” toisen henkilön hallintaoikeus.

Omistusoikeustestamentti tarkoittaa sitä, että testamentin saaja perii omaisuuden täydellä omistusoikeudella. Testamentin saaja saa siis käyttää perittyä omaisuutta vapaasti, esimerkiksi myydä tai lahjoittaa sitä (hallintaoikeustestamentin saaja taas ei). 

Lakihelppi on teknologiayritys ja startup, joka tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.