Avo­puolisoiden lakiasiat

Lue mitä asiakirjoja avopuolisoiden kannattaa tehdä.

Avoehto

Koska avoliitossa elävien oikeuksia ei turvata lailla yhtä vahvasti kuin aviopuolisoilla, on avoliitossa elävien tärkeää huolehtia juridiset asiat kuntoon. Erityisesti avoehdolla on tässä tärkeä rooli. Avoehto tehdään yhteiselon päättymisen eli eron varalta. Erossa toisella puolisolla voi olla oikeus rahalliseen hyvitykseen yhteisen talouden hyväksi annetusta panoksesta ja tästä voi sopia avoehdossa toisin. Sopimuksessa voi sopia myös omaisuuden jakamisesta sekä muista eroon liittyvistä asioista, kuten lasten elatuksesta ja tapaamisoikeudesta.

Avoehto tehdään yhteiselon päättymisen eli eron varalta

Tiesitkö, että:

Avoehdolla voi siis varmistua siitä, että mahdollisessa erotilanteessa asiat sujuvat riidattomasti, nopeasti ja vaivattomasti.

Edunvalvonta­valtuutus

Usein avopuolisot haluavat myös toimia toistensa edunvalvojina, jos toisen osapuolen toiminta tai kunto heikkenisi. Tällöin tulee tehdä edunvalvontavaltuutus, jossa valtuutetaan toinen hoitamaan toisen henkilökohtaisia- ja taloudellisia asioita. Edunvalvontavaltakirja kannattaa olla olemassa myös äkilliseen onnettomuuteen, sairaalassa olo tai muun yllättävän tilanteen varalta. Sen avulla asioiden hoito nimittäin sujuu nopeasti ja joustavasti, eikä esimerkiksi toinen joudu vastuuseen yhteisistä lainanlyhennyksistä tai muista laskuista.

Edunvalvonta­valtuutus on tärkeä asiakirja ihan kaikille

Tiesitkö, että:

Edunvalvontavaltuutus voi ehkäistä esimerkiksi sen, ettei toinen joudu vastuuseen yhteisistä lainanlyhennyksistä tai muista laskuista.

Keskinäinen testamentti

Avopuolisoiden on tärkeää varautua myös kuolemaan. Tämä voidaan tehdä testamentin avulla. Puolisot voivat tehdä omat testamentit tai yhdessä keskinäisen testamentin, jos molemmat haluavat määrätä omaisuudestaan toisen hyväksi. Testamentilla voidaan turvata toiselle hallintaoikeuden yhteiseen asuntoon tai toisen puolison omaisuuteen.

Keskinäisellä testamentilla pidät huolta toisesta

Tiesitkö, että:

Keskinäinen testamentti kannattaa valita, jos kaksi osapuolta haluaa kuoltuaan määrätä omaisuudesta toisen hyväksi.

Avoliittoon liittyvät asiakirjat

Oheisesta listasta näet kaikki avoliittoon liittyvät asiakirjat. Asiakirjojen hinta on 195 € – 200 € / kpl (sis. alv). Tilatessasi asiakirjat Lakihelpiltä saat aina juristin laatiman asiakirjan juuri sinulle tehtynä suoraan sähköpostiisi.

Asiakkaamme kertovat

Anne, 40, Vihti

”Yllättävän virkistävä tapa laatia asiakirja. Ennakkokysymykset oli valittu siten, että toimeksiannossa ei tarvitsisi sen jälkeen vatvoa liikaa asioita, vaan mahdollisimman paljon on otettu huomioon ennakkokysymysten kautta.”

Enna I. 30-vuotta, yrittäjä, Kuopio

”Lakihelppiä oli todella helppo käyttää. Kyselyn jälkeen sain asiakirjani juristilta nopeasti sähköpostiini. Asiointi Lakihelpin kanssa oli sujuvaa ja ammattitaitoista. Suosittelen!”

Niilo L, 30-vuotta, Myyntipäällikkö, Hämeenlinna

”Lakihelpin helppous ja palvelunlaatu muutti käsitykseni lakipalveluiden käytöstä täysin! Jälkeenpäin mietin ”voiko asiat hoitaa näin helposti?” KYLLÄ VOI!”

Heta

”Teimme perusmallisen avioehdon, jonka laatiminen yllätti helppoudella ja nopeudella!”

Sakari V, 66-vuotta, eläkeläinen, Porvoo

”Lakihelppi oli helppo ja nopea! Halusin tehdä testamentin ja sain sen sähköpostiini vaan vastaamalla muutamiin kysymyksiin Lakihelpin sivuilla. Hetken kuluttua asiakirja oli sähköpostissa valmiina. Suosittelen!”

Merja, Jyväskylä

”Oli helppoa ja vaivatonta asioida kanssanne. Kiitos siitä.”

Esitetyt arvostelut ja lupa niiden käyttöön on pyydetty ja saatu suoraan palvelua käyttäneiltä asiakkailta.

Lue lisää

Avoehto yhteiselon päättymisen turvana

Mikä on sopimus avoeron varalta eli avioehto? Lue tästä, me kerromme kaiken tarpeellisen!

Miksi jokaisella pitäisi olla edunvalvonta­valtuutus?

Lue kaikki mitä sinun pitää tietää edunvalvontavaltuutuksesta tästä!

Lakihelppi vs Muut

LakitoimistotSopimuskoneet
Nopeus – Avun voi saada minuuteissa
Voit hoitaa lakiasiat etänä
Ilman ajanvarausta
Henkilökohtaisuus – Toimeksiannot ovat juristin hoitamat
Tiedät aina ennakkoon paljonko palvelu maksaa
Helppo lähestyä
Helppokäyttöisyys

Lakihelppi on teknologiayritys ja startup, joka tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.