Mistä kaikki alkoi?

Lakihelpin tarina sai alkunsa kahvipöydästä., jossa keskustelu ajautui siihen, kuinka hintava ja vaivalloinen prosessi oli vaihtaa yksi sana testamentista. 

“Aloin saman tien kahlata Googlea läpi enkä voinut uskoa, ettei lakiasioita pystynyt hoitamaan nopeammin, helpommin ja edullisemmin”, Lakihelpin toinen perustaja Johanna Tolppola toteaa.

Toiminnan naisena Johanna soitti heti jo entuudestaan tuntemalleen juristille ja yrittäjälle, Katariina Ruuskaselle. 

“Omasin jo valmiiksi vahvan ajatuksen siitä, että lakiala kaipaa päivitystä ja stereotypiat ovat rikkomisen tarpeessa. Johannan ajatus vei tämän vielä askelta pidemmälle. Päätettiin siltä istumalta, että tämä piti toteuttaa jo eilen”, Lakihelpin toinen perustaja Katariina selvittää.

Kuukautta myöhemmin, yrittäjähenkisyyden ja todellinen tekemisen meiningin ansiosta, Lakihelppi julkaistiin osana KIUAS Accelerator ohjelmaa. Ja vain kaksi kuukautta Johannan ja Katariinan puhelusta julkaistiin Lakihelppi palvelu. 

Mikä Lakihelppi on ja mitä se lupaa asiakkailleen?

Lakihelppi on teknologiayritys ja start up, joka tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Tämä kaikki tehdään läpinäkyvin hinnoin ja ilman ajanvarausta.

“Lakiasioita voi hoitaa esimerkiksi lakitoimistoissa tai sopimuskoneilla, mutta meille henkiökohtaisen palvelun säilyttäminen oli erityisen tärkeää, sillä ihmiset haluavat hoitaa lakiasiansa vielä ihan oikean juristin kanssa”, Lakihelpin toinen perustaja Johanna avaa. “Teknologiamme taas vähentää merkittävästi juristin yhteen toimeksiantoon käyttämää aikaa, jonka johdosta voimme tarjota asiakkaille lakiapua nopeasti ja markkinahintaa edullisemmin”, Johanna jatkaa.

Lakihelpin ansiosta kenenkään ei myöskään enää tarvitse käyttää aikaa oikean juristin etsimiseen. Asiakkaan tarvitsee vain kertoa, missä asiassa hän kaipaa apua ja Lakihelppi yhdistää asiakkaan asiaan erikoistuneeseen juristiin.

Mitä Lakihelppi tarjoaa lakialalle?

Lakihelppi muovaa myös lakialan työskentelytapoja, jolla työolot ovat melko tunnetustikkin hyvin epähoukuttelevia.

“Halusimme tarjota juristeille mahdollisuuden tehdä töitä täysin omaehtoisesti, mistä ja milloin tahansa. Tämä malli mullistaa lakialalla tunnetut öihin venyvät työvuorot, mutta tarjoaa myös mahdollisuuden tulotason ja ammattitaidon ylläpitämiseen esimerkiksi vanhempainvapaalla oleville, perheellisille tai ihan kenelle tahansa, joka arvostaa myös vapaa-aikaa”, Lakihelpin toinen perustaja Katariina selittää.

“Juristin aikaa kuluu paljon myös kaikkeen muuhun, kuin itse substanssiosaamiseen ja asiakas maksaa aina tuostakin työstä. Teknologiamme avulla juristin yhteen toimeksiantoon käyttämä aika voi lyhentyä tunneista ja jopa viikoista parhaillaan jopa minuutteihin”, Katariina kertoo. “Lakihelpillä juristit voivat keskittyä vain substanssiosaamiseen. Tämä tekee työnteosta mieleistä ja asiakkaat saavat lakiapua halvemmalla”, Katariina jatkaa.

Tiimi

Katariina Ruuskanen
Co-Founder, Juristi
katariina@lakihelppi.com
Linkedin

Johanna Tolppola
Co-Founder
johanna@lakihelppi.com
Linkedin

Sang Dang
CTO & Partner
sang@lakihelppi.com
Linkedin

Raisa Friberg
Chief Impact Officer
raisa.friberg@lakihelppi.com
Linkedin

Lakihelpin tiimiin kuuluvat myös juristipooliin juristit, jotka palvelevat Lakihelpin asiakkaita vuosien ammattitaidolla!

Lakihelppi vs Muut

LakitoimistotSopimuskoneet
Nopeus – Avun voi saada minuuteissa
Voit hoitaa lakiasiat etänä
Ilman ajanvarausta
Henkilökohtaisuus – Toimeksiannot ovat juristin hoitamat
Tiedät aina ennakkoon paljonko palvelu maksaa
Helppo lähestyä
Helppokäyttöisyys

Etkö löytänyt etsimääsi palvelua tai etkö tiedä mitä tarvitset?

Kerro meille ongelmasi ja juristimme vastaa sinulle tarjouspyynnöllä!

Yhteistyössä

 

Lakihelppi tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.