Testamentti verkossa

Tilaa juristin laatima testamentti netistä! Lakihelpiltä saat testamentin jopa kymmenessä minuutissa.

Emme ole sopimuskone, vaan meillä jokainen asiakirja laaditaan aina juristin toimesta. Vastaa juristimme kysymyksiin ja saat testamentin turvallisesti sähköisesti. Palvelun maksu tapahtuu aina jälkikäteen laskulla.

Helppoa, nopeaa ja silloin kun sinulle sopii!

Tilaa testamentti tästä!

Juristin laatima testamentti 200 €

Mikä on testamentti?

Testamentti on ainoa asiakirja, jolla voi määrätä omaisuuden jakamisesta kuoleman jälkeen. Testamentti on siis tahdonilmaisu, jolla henkilö ilmoittaa tahtonsa omaisuutensa jakamisesta kuolemansa jälkeen. Jokaisen olisi hyvä tehdä testamentti.

Testamentin hinta

200 €

Testamentit

Testamentin voi tehdä kuka vain täysi-ikäinen tai yli 15-vuotias siitä omaisuudesta, jonka hän on itse ansainnut. Testamentti on erityisen tärkeä asiakirja esimerkiksi avopareille, lapsettomille, uusperheille ja vanhemmille, joilla on alaikäisiä lapsia.  Testamentilla voidaan myös varmistaa esimerkiksi, että perivä saa pitää perityn omaisuuden kokonaisuudessaan itsellään erotilanteessa. 

Testamentilla voi myös turvata aviopuolison toimeentulon, jos itselleen käy jotain. Usein aviopuolisot tekevätkin testamentin toistensa hyväksi. Lue tarkemmin keskinäisestä testamentista täältä.

Erityisen tärkeä testamentti on myös yrittäjälle. Yrittäjän testamentilla varmistetaan, että yritystoimintaa jatkaa haluttu henkilö, eikä esimerkiksi hajautetusti koko suku yhdessä. Lue yrittäjän testamentista tästä.

Jos haluat keskustella juristin kanssa siitä, millainen testamentti sinulle sopisi, löydät puhelinajan sisältävän testamentin tekemisen täältä.

Mitä hyötyä on testamentista

Tässä muutamia esimerkkejä testamentin hyödyistä:

Omaisuuden jakaminen haluamallasi tavalla: Testamentin avulla voit määrätä, miten omaisuutesi jaetaan kuolemasi jälkeen. Tämä voi auttaa vähentämään riitoja perillisillesi ja varmistaa, että omaisuutesi jaetaan haluamallasi tavalla.

Verotukselliset edut: Testamentilla voit myös optimoida omaisuuden jakoa verotuksellisesti edullisemmaksi. Jos esimerkiksi jaat omaisuutta useammalle henkilölle, perintöveron määrä per henkilö pienenee.

Läheisten huomioiminen: Testamentilla voit myös varmistaa, että tärkeimmät läheisesi saavat omaisuutta. Tämä voi olla erityisen tärkeää, jos sinulla on esimerkiksi avo- tai aviopuoliso tai lapsenlapsia, sillä lähtökohtaisesti he eivät peri omaisuutta ilman testamenttia.

Huoltajan nimeäminen alaikäisille lapsille: Testamentilla voit määrätä, kuka huolehtii alaikäisistä lapsistasi, jos sinua ja puolisoasi sattuisi jotain. Tämä voi auttaa varmistamaan, että lapset ovat turvassa ja hyvissä käsissä.

On kuitenkin tärkeää huomata, että testamentti on sitova asiakirja, joten sen sisältöä kannattaa harkita tarkkaan ja tarvittaessa hakea apua juristilta. Lisäksi testamentin laatiminen edellyttää usein tietyn muotovaatimuksen noudattamista, joten sen tekeminen vaatii huolellisuutta. Testamentilla ja avioehdolla voi olla vaikutuksia toisiinsa, joten tästäkin syystä juristin konsultoiminen kannattaa aina. Voit varata keskustella asiasta juristimme kanssa esimerkkiksi lakichatissa.

Tilaa testamentti edullisesti tästä!

Juristin laatima testamentti vain 200 €.

Testamentin teko

Lakihelpillä teet testamentin etänä ilman ajanvarausta. Lue mitä määräyksiä voit laittaa testamenttiin.

Palvelussamme vastaat ensin juristin kysymyksiin, jonka jälkeen juristi laatii sinulle testamentin. Saat allekirjoitusvalmiin testamentin turvallisesti ja sähköisesti asiointialustamme kautta.

Mikäli asiassa herää epäjohdonmukaisuuksia tai olet esittänyt juristillemme kysymyksiä, hän kontaktoi sinut ennen asiakirjan lähettämistä. Helppoa ja nopeaa!

Huom! Tässä palvelussa vastaat siis etänä juristin laatimiin kysymyksiin verkossa ja saat allekirjoitusvalmiin testamentin sähköisesti.

Jos haluat keskustella ensin juristin kanssa siitä, millainen testamentti vastaisi sinun toiveita parhaiten, katso tämä palvelu (johon juristin laatiman testamentin lisäksi sisältyy juristin neuvonta).

Suosittelemme myös näitä asiakirjoja

Testamentin kaveriksi suosittelemme näitä asiakirjoja:

  • Edunvalvontavaltuutuksella huolehdit siitä, että asiasi, kuten laskujen maksu ja muut henkilökohtaiset asiasi tulevat hoidetuksi, jos et väliaikaisesti tai pysyvästi pysty enää niistä itse huolehtimaan (esim sairaalaan joutuminen, muistin heikentyminen tai onnettomuuteen joutuminen)
  • Avioehdolla varmistat, että tietty omaisuus pysyy yksin sinulla, eikä se esimerkiksi erossa siirry ex-puolisolle
Tilaa testamentti edullisesti tästä!

Juristin laatima testamentti vain 200 €.

Asiakkaamme kertovat

Anne, 40, Vihti

”Yllättävän virkistävä tapa laatia asiakirja. Ennakkokysymykset oli valittu siten, että toimeksiannossa ei tarvitsisi sen jälkeen vatvoa liikaa asioita, vaan mahdollisimman paljon on otettu huomioon ennakkokysymysten kautta.”

Enna I. 30-vuotta, yrittäjä, Kuopio

”Lakihelppiä oli todella helppo käyttää. Kyselyn jälkeen sain asiakirjani juristilta nopeasti sähköpostiini. Asiointi Lakihelpin kanssa oli sujuvaa ja ammattitaitoista. Suosittelen!”

Niilo L, 30-vuotta, Myyntipäällikkö, Hämeenlinna

”Lakihelpin helppous ja palvelunlaatu muutti käsitykseni lakipalveluiden käytöstä täysin! Jälkeenpäin mietin ”voiko asiat hoitaa näin helposti?” KYLLÄ VOI!”

Heta

”Teimme perusmallisen avioehdon, jonka laatiminen yllätti helppoudella ja nopeudella!”

Sakari V, 66-vuotta, eläkeläinen, Porvoo

”Lakihelppi oli helppo ja nopea! Halusin tehdä testamentin ja sain sen sähköpostiini vaan vastaamalla muutamiin kysymyksiin Lakihelpin sivuilla. Hetken kuluttua asiakirja oli sähköpostissa valmiina. Suosittelen!”

Merja, Jyväskylä

”Oli helppoa ja vaivatonta asioida kanssanne. Kiitos siitä.”

Esitetyt arvostelut ja lupa niiden käyttöön on pyydetty ja saatu suoraan palvelua käyttäneiltä asiakkailta.

Lue lisää testamentista

Miten perukirja laaditaan?

Perukirja on virallinen juridinen asiakirja, joka laaditaan henkilön kuoleman jälkeen. Se sisältää tiedot vainajan perillisistä, omaisuudesta ja veloista. Perukirja toimii veroilmoituksena perintöveron määräämiseksi sekä pohjana perinnönjaolle.

Kuka minut perii? – Perintökaaren selvitys perimysjärjestyksestä

Perintökaari säätelee, kuka on oikeutettu perimään henkilön omaisuuden. Artikkelista luet tilanteesi mukaisesti sen, kuka sinut perisi.

Ketä kuolinpesän osakkaat ovat?

Kuolinpesän osakkaita ovat perilliset, testamentin saajat sekä eloonjäänyt puoliso. Osakkaaksi voi tulla myös ex-puoliso.

Lakihelppi vs Muut

LakitoimistotSopimuskoneet
Nopeus – Avun voi saada minuuteissa
Voit hoitaa lakiasiat etänä
Ilman ajanvarausta
Henkilökohtaisuus – Toimeksiannot ovat juristin hoitamat
Tiedät aina ennakkoon paljonko palvelu maksaa
Helppo lähestyä
Helppokäyttöisyys

Etkö löytänyt etsimääsi palvelua tai etkö tiedä mitä tarvitset?

Kerro meille ongelmasi ja juristimme vastaa sinulle tarjouspyynnöllä!

Yhteistyössä

 
Yhteistyökumppanit

Lakihelppi tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.