Avioehto

Tilaa juristin laatima avioehto netistä! Lakihelpiltä saat avioehdon jopa kymmenessä minuutissa. Emme ole sopimuskone, vaan meillä jokainen asiakirja laaditaan aina juristin toimesta. Vastaa juristimme kysymyksiin ja saat avioehdon sähköpostiisi.

Helppoa, nopeaa ja silloin kun sinulle sopii!

Laadi avioehto tästä

Vain 5 minuutissa

Mikä on avioehto?

Lain mukaan puolisoilla on avio-oikeus toistensa omaisuuteen. Tämä tarkoittaa sitä, että avioliiton päättyessä (joko eroon tai toisen kuolemaan) puolisoiden omaisuus jaetaan tasan. Tästä voidaan sopia toisin puolisoiden välisellä sopimuksella eli avioehdolla.

Saat syvempää lisätietoa avio-oikeudesta täältä!

Avioehdon hinta

200 €

Avioehdot

Yksinkertainen avioehto ja yleisin avioehto on täysin poissulkeva avioehto. Siinä määrätään, ettei kummallakaan puolisoista ole oikeutta toistensa omaisuuteen missään tilanteessa. Toisin sanoen, molemmat pitävät aina omat omaisuutensa.

Avioehto voidaan laatia myös muotoon, jossa avio-oikeutta toisten omaisuuteen ei ole, jos avioliitto päättyy eroon, mutta avio-oikeus on, jos avioliitto päättyy toisen kuolemaan.

Avioehdon voi laatia myös esimerkiksi siten, että toisella on avio-oikeus toisen omaisuuteen ja toisella ei.

Avioehdon tekeminen

Lakihelpillä teet avioehdon etänä ilman ajanvarausta. Palvelussamme vastaat ensin juristin kysymyksiin, jonka jälkeen juristi laatii sinulle avioehdon ja lähettää sen sinulle sähköpostiin. Mikäli asiassa herää epäjohdonmukaisuuksia tai olet esittänyt juristillemme kysymyksiä, hän kontaktoi sinut ennen avioehdon lähettämistä.

Helppoa ja nopeaa!

Laadi avioehto tästä

Vain 5 minuutissa

Lue aiheesta lisää:

Avoehto yhteiselon päättymisen turvana

Mikä on sopimus avoeron varalta eli avioehto? Lue tästä, me kerromme kaiken tarpeellisen!

Varaudu avioeroon ositussopimuksella

Mikä on sopimus avioeron varalta eli ositussopimus? Me kerromme ja kerromme siitä kaiken tarvittavan!

Keskinäinen testamentti – Pidä huolta toisesta

Keskinäisellä testamentilla turvaat toisen aseman, jos sinulle tapahtuu jotain. Lue tästä lisää!

Usein kysytyt kysymykset

 1. Jos haluat varmistua siitä, että saat itse pitää kaiken nykyisen ja
  kartuttamasi omaisuuden. Tästä syytä esimerkiksi yritystoimintaa harjoittavan
  tai sitä suunnittelevan kannattaa tehdä avioehto.
 2. Jos olet tai tulet olemaan huomattavasti varakkaampi kuin toinen puoliso.
 3. Uusioperheissä avioehto on erittäin suositeltava asiakirja, jos esimerkiksi
  halutaan varmistaa, että varallisuus pysyy itsellä tai omilla lapsilla.
 4. Et joudu maksumieheksi, jos puoliso yllättäen velkaantuisi.
 5. Myös lahjaa tai perintöä saadessa avioehto on hyvä olla, jos
  esimerkiksi sukumökin pysymisen omassa suvussa haluataan varmistaa.

Ei. Puoliso ei koskaan peri kuollutta puolisoaan, jos heillä on lapsia. Puolison perintöoikeuden voi tässä tilanteessa turvata vain testamentilla. Kuoleman tilanteessa eloonjäänyt puoliso voi kuitenkin avio-oikeuden nojalla saada tasausta. Tämä vaatii sen, että

 1.  Eloonjäänyt puoliso omistaa vähemmän kuin kuollut puoliso
 2. Puolisoilla ei ole avioehtoa tai avioehdossa on määräys, ettei sitä sovelleta, jos avioliitto päättyy toisen kuolemaan.

Naimisiin mentäessä sinä ja puolisosi saatte avio-oikeuden toistenne omaisuuteen. Avio-oikeus realisoituu avioliiton päättyessä (eroon tai toisen kuolemaan), jolloin puolisoiden avioliitto ja varallisuussuhteet puretaan osituksella.

Jos avioehtoa ei ole, osituksessa huomioidaan sekä yhteinen että henkilökohtainen omaisuus. Jos jompikumpi omistaisi yritysvarallisuutta tai olisi saanut lahjoja tai perintöä, nekin huomioitaisiin osituksessa.

Lakihelppi on teknologiayritys ja startup, joka tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.