Ennakkoperintö

Tilaa juristin hoitama ennakkoperintö netistä! Lakihelpiltä saat ennakkoperinnön antamista koskevan asiakirjan jopa kymmenessä minuutissa. Emme ole sopimuskone, vaan meillä jokainen asiakirja laaditaan aina juristin toimesta. Vastaa juristimme kysymyksiin ja saat avioehdon sähköpostiisi.

Helppoa, nopeaa ja silloin kun sinulle sopii!

Mikä on ennakkoperintö?

Ennakkoperintö on lahja, joka annetaan perilliselle omana elinaikana. Lahja on yleensä arvoltaan normaalia suurempi lahja. Ennakkoperinnöstä maksetaan lahjaveroa. Ennakkoperintö otetaan aina huomioon lahjanantajan perinnönjaossa siten, että saatu ennakkoperintö katsotaan osaksi saajan perintöosuutta.

Ennakkoperinnön hinta

200 €

Ennakkoperintö perinnönjaossa

Ennakkoperinnöllä voi varmistaa perinnönjakoa jo elinaikanaan. Ennakkoperinnön avulla voi myös keventää kerralla maksettavan lahjaveron määrää, kun omaisuutta luovutetaan perillisille osissa. Tällöin kerralla maksettava lahjavero perinnöstä ei ole niin suuri.

Ennakkoperinnön tekeminen

Lakihelpillä teet ennakkoperinnön etänä ilman ajanvarausta. Palvelussamme vastaat ensin juristin kysymyksiin, jonka jälkeen juristi laatii sinulle ennakkoperinnön ja lähettää sen sinulle sähköpostiin. Mikäli asiassa herää epäjohdonmukaisuuksia tai olet esittänyt juristillemme kysymyksiä, hän kontaktoi sinut ennen asiakirjan lähettämistä.

Helppoa ja nopeaa!

Tee ennakkoperintö tästä!

Jopa 10 minuutissa!

Tutustu myös muihin aiheisiin

Edunvalvonta­valtuutuksen UKK

Lue usein kysytyt kysymykset edunvalvontavaltuutuksesta tästä!

Varaudu avioeroon ositussopimuksella

Mikä on sopimus avioeron varalta eli ositussopimus? Me kerromme ja kerromme siitä kaiken tarvittavan!

Edunvalvontavaltuutuksen ABC

Löydät kaiken edunvalvontavaltuutukseen liittyvän termistön täältä!

Usein kysytyt kysymykset

Ennakkoperintö on lahja, joka annetaan perilliselle lahjanantajan omana elinaikanaan. 

Ennakkoperinnöstä maksetaan lahjaveroa. 

Kuka tahansa voi kuitenkin lahjoittaa samalle henkilölle täysin verovapaasti 4 999,00 euron arvoisen lahjan aina kolmen vuoden välein. Tätä suuremmat lahjat ovat lahjaveron alaisia eli verotettavia lahjoja. 

Esimerkiksi jos isovanhempi lahjoittaa lapsenlapselleen tänä vuonna 4999 euroa, tästä ei mene lahjaveroa. Kolmen vuoden kuluttua hän voi taas lahjoittaa saman summan lapsenlapselleen verovapaasti (jos isovanhempi kuitenkin lahjoittaisi ennen tätä saman summan, siitä maksettaisiin lahjavero). 

Voi olla. Etenkin jos henkilöllä on paljon omaisuutta, omaisuuden siirtäminen portaittain voi olla perinnönsaajalle kevyempi vaihtoehto kuin se, että koko omaisuudesta maksetaan kerralla perintövero. 

Lahjan antaja voi itse määritellä antaako hän lahjansa lahjana vai ennakkoperintönä. Lähtökohtaisesti lapselle annetut lahjat voidaan olettaa ennakkoperinnöksi, ellei tästä ole mainintaa testamentissa tai lahjakirjassa. 

Olennaisena erona lahjassa ja ennakkoperinnössä on se, että mikäli Myrsky antaa Paulille 50 000 euron arvoisen ennakkoperinnön, tuo summa vähennetään Paulille Myrskyn jälkeen tulevasta perintöosuudesta (koska hän on jo saanut sen ennakkoon). Pelkkää lahjaa taas ei huomioida perinnönjaossa.

Lakihelppi on teknologiayritys ja startup, joka tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.