Ennakkoperintö

Tilaa juristin hoitama ennakkoperintö netistä! Lakihelpiltä saat ennakkoperinnön antamista koskevan asiakirjan jopa kymmenessä minuutissa. Emme ole sopimuskone, vaan meillä jokainen asiakirja laaditaan aina juristin toimesta. Vastaa juristimme kysymyksiin ja saat ennakkoperinnön sähköisesti.

Helppoa, nopeaa ja silloin kun sinulle sopii!

Laadi ennakkoperintö tästä!

Ennakkoperinnön laatiminen vie vain 10 minuuttia ja saat juristin laatiman asiakirjan sähköisesti

Mikä on ennakkoperintö?

Ennakkoperintö on lahja, joka annetaan perilliselle omana elinaikana. Lahja on yleensä arvoltaan normaalia suurempi lahja. Ennakkoperinnöstä maksetaan lahjaveroa. Ennakkoperintö otetaan aina huomioon lahjanantajan perinnönjaossa siten, että saatu ennakkoperintö katsotaan osaksi saajan perintöosuutta.

Ennakkoperinnön hinta

200 €

Ennakkoperintö perinnönjaossa

Ennakkoperinnöllä voi varmistaa perinnönjakoa jo elinaikanaan. Ennakkoperinnön avulla voi myös keventää kerralla maksettavan lahjaveron määrää, kun omaisuutta luovutetaan perillisille osissa. Tällöin kerralla maksettava lahjavero perinnöstä ei ole niin suuri.

Ennakkoperintö voi olla hyödyllinen monella tavalla:

Vältetään perintöriidat: Ennakkoperintö voi auttaa välttämään perintöriitoja, jotka voivat syntyä kuoleman jälkeen. Kun lahjoitat omaisuutta jo elinaikanasi, perillisillä on mahdollisuus keskustella ja neuvotella lahjoituksen yksityiskohdista kanssasi.

Veroetuja: Ennakkoperintö voi myös tarjota verotuksellisia etuja perilliselle. Kun omaisuutta alkaa siirtää perillisille etukäteen ja “erissä”, ei perintövero välttämättä muodostu niin suureksi.

Varallisuuden suojaus: Ennakkoperintö voi auttaa suojaamaan omaisuutta ja varmistamaan, että se menee haluamallesi henkilölle. 

Auttaa perillistä elämässä: Ennakkoperintö voi myös auttaa perillistäsi hänen elämässään. Esimerkiksi lahjoittamalla osan omaisuudestasi lapsillesi voit auttaa heitä ostamaan ensimmäisen asunnon tai aloittamaan oman yrityksen.

On kuitenkin tärkeää huomata, että ennakkoperintö voi aiheuttaa epätasa-arvoa perillisten välillä, jos sitä ei jaeta oikeudenmukaisesti. Ennakkoperintöä tehtäessä on siis tärkeää pohtia tarkkaan, miten se vaikuttaa perillisten väliseen suhteeseen ja varmistaa, että kaikki perilliset saavat oikeudenmukaisen osan omaisuudesta. Vaihtoehtoisesti on syytä huomioida, että ennakkoperinnöistä huolimatta omaisuutta voidaan tasata ennakkoperinnön antajan kuoltua kaikkien perillisten välillä, ellei tästä ole poikettu esimerkiksi testamentilla tai perinnönjakokirjassa. 

Ennakkoperinnön tekeminen

Lakihelpillä teet ennakkoperinnön etänä ilman ajanvarausta. Palvelussamme vastaat ensin juristin kysymyksiin, jonka jälkeen juristi laatii sinulle ennakkoperinnön ja lähettää sen sinulle sähköisesti. Mikäli asiassa herää epäjohdonmukaisuuksia tai olet esittänyt juristillemme kysymyksiä, hän kontaktoi sinut ennen asiakirjan lähettämistä.

Helppoa ja nopeaa!

Tee ennakkoperintö tästä!

Juristin laatima ennakkoperintö vain 200 €

Asiakkaamme kertovat

Anne, 40, Vihti

”Yllättävän virkistävä tapa laatia asiakirja. Ennakkokysymykset oli valittu siten, että toimeksiannossa ei tarvitsisi sen jälkeen vatvoa liikaa asioita, vaan mahdollisimman paljon on otettu huomioon ennakkokysymysten kautta.”

Enna I. 30-vuotta, yrittäjä, Kuopio

”Lakihelppiä oli todella helppo käyttää. Kyselyn jälkeen sain asiakirjani juristilta nopeasti sähköpostiini. Asiointi Lakihelpin kanssa oli sujuvaa ja ammattitaitoista. Suosittelen!”

Niilo L, 30-vuotta, Myyntipäällikkö, Hämeenlinna

”Lakihelpin helppous ja palvelunlaatu muutti käsitykseni lakipalveluiden käytöstä täysin! Jälkeenpäin mietin ”voiko asiat hoitaa näin helposti?” KYLLÄ VOI!”

Heta

”Teimme perusmallisen avioehdon, jonka laatiminen yllätti helppoudella ja nopeudella!”

Sakari V, 66-vuotta, eläkeläinen, Porvoo

”Lakihelppi oli helppo ja nopea! Halusin tehdä testamentin ja sain sen sähköpostiini vaan vastaamalla muutamiin kysymyksiin Lakihelpin sivuilla. Hetken kuluttua asiakirja oli sähköpostissa valmiina. Suosittelen!”

Merja, Jyväskylä

”Oli helppoa ja vaivatonta asioida kanssanne. Kiitos siitä.”

Esitetyt arvostelut ja lupa niiden käyttöön on pyydetty ja saatu suoraan palvelua käyttäneiltä asiakkailta.

Tutustu myös muihin aiheisiin

Mikä on yrittäjän edunvalvontavaltuutus

Yrittäjän kohdalla edunvalvontavaltuutuksen tekeminen on erityisen tärkeää, sillä se kattaa myös yritystoimintaan liittyvät päätökset.

Miten perukirja laaditaan?

Perukirja on virallinen juridinen asiakirja, joka laaditaan henkilön kuoleman jälkeen. Se sisältää tiedot vainajan perillisistä, omaisuudesta ja veloista. Perukirja toimii veroilmoituksena perintöveron määräämiseksi sekä pohjana perinnönjaolle.

Kuka minut perii? – Perintökaaren selvitys perimysjärjestyksestä

Perintökaari säätelee, kuka on oikeutettu perimään henkilön omaisuuden. Artikkelista luet tilanteesi mukaisesti sen, kuka sinut perisi.

Usein kysytyt kysymykset

Ennakkoperintö on lahja, joka annetaan perilliselle lahjanantajan omana elinaikanaan. 

Ennakkoperinnöstä maksetaan lahjaveroa. 

Kuka tahansa voi kuitenkin lahjoittaa samalle henkilölle täysin verovapaasti 4 999,00 euron arvoisen lahjan aina kolmen vuoden välein. Tätä suuremmat lahjat ovat lahjaveron alaisia eli verotettavia lahjoja. 

Esimerkiksi jos isovanhempi lahjoittaa lapsenlapselleen tänä vuonna 4999 euroa, tästä ei mene lahjaveroa. Kolmen vuoden kuluttua hän voi taas lahjoittaa saman summan lapsenlapselleen verovapaasti (jos isovanhempi kuitenkin lahjoittaisi ennen tätä saman summan, siitä maksettaisiin lahjavero). 

Voi olla. Etenkin jos henkilöllä on paljon omaisuutta, omaisuuden siirtäminen portaittain voi olla perinnönsaajalle kevyempi vaihtoehto kuin se, että koko omaisuudesta maksetaan kerralla perintövero. 

Lahjan antaja voi itse määritellä antaako hän lahjansa lahjana vai ennakkoperintönä. Lähtökohtaisesti lapselle annetut lahjat voidaan olettaa ennakkoperinnöksi, ellei tästä ole mainintaa testamentissa tai lahjakirjassa. 

Olennaisena erona lahjassa ja ennakkoperinnössä on se, että mikäli Myrsky antaa Paulille 50 000 euron arvoisen ennakkoperinnön, tuo summa vähennetään Paulille Myrskyn jälkeen tulevasta perintöosuudesta (koska hän on jo saanut sen ennakkoon). Pelkkää lahjaa taas ei huomioida perinnönjaossa.

Lakihelppi vs Muut

LakitoimistotSopimuskoneet
Nopeus – Avun voi saada minuuteissa
Voit hoitaa lakiasiat etänä
Ilman ajanvarausta
Henkilökohtaisuus – Toimeksiannot ovat juristin hoitamat
Tiedät aina ennakkoon paljonko palvelu maksaa
Helppo lähestyä
Helppokäyttöisyys

Etkö löytänyt etsimääsi palvelua tai etkö tiedä mitä tarvitset?

Kerro meille ongelmasi ja juristimme vastaa sinulle tarjouspyynnöllä!

Yhteistyössä

 
Yhteistyökumppanit

Lakihelppi tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.