Ositus

Tilaa juristin laatima ositus netistä! Ositus on laajempi toimeksianto, joka hinnoitellaan aina tapauskohtaisesti. Valitse Valmis asiakirja ja sieltä Ositus. Emme ole sopimuskone, vaan meillä jokainen asiakirja laaditaan aina juristin toimesta. Vastaa juristimme kysymyksiin ja saat kustannusarvion suoraan sähköpostiisi. Kustannusarvio ei sido ostamaan.

Helppoa, nopeaa ja silloin kun sinulle sopii!

Pyydä tarjous ositukseen tästä

Saat kustannusarvion sähköpostiisi!

Mikä on ositus?

Ositus suoritetaan avioliiton päättymisen jälkeen, jos puolisoilla ei ole ollut avioehtoa. Osituksessa puretaan, selvitetään ja tasataan avioliiton muodostamat varallisuus-suhteet. Siinä puolisoiden avio-oikeuden alainen omaisuus lasketaan yhteen ja jaetaan kahtia puolisoiden kesken. 

Voit myös varautua avioeroon ositussopimuksella, jossa voit sopia etukäteen puolisoiden omaisuuden jakamisesta sekä muista eroon liittyvistä asioista, kuten lasten elatuksesta ja tapaamisoikeudesta. Lue lisää sopimuksesta avioeron varalta täältä.

Osituksen hinta

300 - 900 €

Ositus avioeron jälkeen

Osituksen ulkopuolelle jätetään sellainen omaisuus johon toisella puolisolla ei ole avio-oikeutta, kuten avio-oikeudesta poissuljettu tietty omaisuus. Ositus voidaan toimittaa sopimusosituksena, milloin osapuolet laativat ositussopimuksen. Osituksessa tulee ottaa huomioon ositus ja varainsiirtovero luovuttaessa kiinteistö tai arvopapereita. 

Osituksen tekeminen Lakihelpillä

Ositus etänä ilman ajanvarausta – saat sen Lakihelpiltä! Palvelussamme vastaat ensin juristin kysymyksiin, jonka jälkeen juristimme antaa sinulle tarjouksen osituksen tekemisestä. Tiedät siis aina etukäteen, mitä ositus maksaa. Mikäli valitset Lakihelpin, juristimme laatii sinulle osituksen ja saat sen kätevästi sähköpostiisi. Mikäli asiassa herää epäjohdonmukaisuuksia tai olet esittänyt juristillemme kysymyksiä, hän kontaktoi sinut aina ennen asiakirjan lähettämistä. Helppoa ja nopeaa!

Laadi ositus tästä

Saat kustannusarvion sähköpostiisi!

Lue lisää osituksesta

Varaudu avioeroon ositussopimuksella

Mikä on sopimus avioeron varalta eli ositussopimus? Me kerromme ja kerromme siitä kaiken tarvittavan!

Usein kysytyt kysymykset

Ositus tehdään aina avioliiton päättymisen (joko eron tai toisen kuoleman jälkeen) jälkeen. Osituksessa ei huomioida sitä omaisuutta, johon puolisoilla ei ole avio-oikeutta.

Ositus suoritetaan avioliiton päättymisen jälkeen, jos puolisoilla ei ole ollut avioehtoa. Osituksessa puretaan, selvitetään ja tasataan avioliiton muodostamat varallisuussuhteet. 

Osituksessa molempien puolisoiden omista varoista vähennetään heidän velkansa. Tämän jälkeen lasketaan, kumpi omistaa enemmän ja hän maksaa toiselle tasausta siten, että molemmilla on yhtä paljon varallisuutta. Katso konkreettinen esimerkki osituksesta tästä artikkelista.

Lakihelppi on teknologiayritys ja startup, joka tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.