Ositus

Tilaa juristin laatima ositus netistä! Ositus on laajempi toimeksianto, joka hinnoitellaan aina tapauskohtaisesti. Emme ole sopimuskone, vaan meillä jokainen asiakirja laaditaan aina juristin toimesta. Vastaa juristimme kysymyksiin ja saat kustannusarvion välittömästi. Kustannusarvio ei sido ostamaan.

Helppoa, nopeaa ja silloin kun sinulle sopii!

Pyydä tarjous ositukseen tästä

Saat kustannusarvion heti

Mikä on ositus?

Ositus suoritetaan avioliiton päättymisen jälkeen, jos puolisoilla ei ole ollut avioehtoa. Osituksessa puretaan, selvitetään ja tasataan avioliiton muodostamat varallisuus-suhteet. Siinä puolisoiden avio-oikeuden alainen omaisuus lasketaan yhteen ja jaetaan kahtia puolisoiden kesken. 

Voit myös varautua avioeroon ositussopimuksella, jossa voit sopia etukäteen puolisoiden omaisuuden jakamisesta sekä muista eroon liittyvistä asioista, kuten lasten elatuksesta ja tapaamisoikeudesta. Lue lisää sopimuksesta avioeron varalta täältä.

Osituksen hinta

300 - 900 €

Ositus avioeron jälkeen

Osituksen ulkopuolelle jätetään sellainen omaisuus johon toisella puolisolla ei ole avio-oikeutta, kuten avio-oikeudesta poissuljettu tietty omaisuus. Ositus voidaan toimittaa sopimusosituksena, milloin osapuolet laativat ositussopimuksen. Osituksessa tulee ottaa huomioon ositus ja varainsiirtovero luovuttaessa kiinteistö tai arvopapereita. 

Miksi ositus kannattaa tehdä juristilla

Ositus avioeron jälkeinen on prosessi, jolla avio-puolisoiden välinen avio-oikeus puretaan. Ositus täytyy suorittaa lain mukaan ja sillä voi saavuttaa verotuksellisia hyötyjä. Jos ositusta ei suoriteta oikein sanamuodoin, voi tämä johtaa tilanteeseen, kuin ositusta ei olisi tehtykkään. Tämä puolestaan voi johtaa siihen, että viimeistään toisen kuoltua kuolinpesä joutuu selvittämään asiaa ja ex-puoliso voi tulla kuolinpesän osakkaaksi.  Näistä syistä osituksen tekeminen juristin avustuksella voi olla suositeltavaa.

Osituksen tekeminen juristin avulla voi auttaa välttämään virheitä ja riitatilanteita, joita voi syntyä, jos osapuolet yrittävät tehdä osituksen omin päin. Juristi voi myös varmistaa, että ositus tehdään kaikkia tarvittavia sääntöjä ja lakeja noudattaen ja että puolisot saavat oikeudenmukaisen ja tasapuolisen osuuden omaisuudesta.

Osituksen tekeminen Lakihelpillä

Ositus etänä ilman ajanvarausta – saat sen Lakihelpiltä! Palvelussamme vastaat ensin juristin kysymyksiin, jonka jälkeen saat heti kustannusarvion. Tiedät siis aina etukäteen, mitä ositus maksaa.

Mikäli valitset Lakihelpin, juristimme laatii sinulle osituksen ja saat sen kätevästi sähköpostiisi. Mikäli asiassa herää epäjohdonmukaisuuksia tai olet esittänyt juristillemme kysymyksiä, hän kontaktoi sinut aina ennen asiakirjan lähettämistä. Helppoa ja nopeaa!

Laadi ositus tästä

Saat kustannusarvion heti

Asiakkaamme kertovat

Anne, 40, Vihti

”Yllättävän virkistävä tapa laatia asiakirja. Ennakkokysymykset oli valittu siten, että toimeksiannossa ei tarvitsisi sen jälkeen vatvoa liikaa asioita, vaan mahdollisimman paljon on otettu huomioon ennakkokysymysten kautta.”

Enna I. 30-vuotta, yrittäjä, Kuopio

”Lakihelppiä oli todella helppo käyttää. Kyselyn jälkeen sain asiakirjani juristilta nopeasti sähköpostiini. Asiointi Lakihelpin kanssa oli sujuvaa ja ammattitaitoista. Suosittelen!”

Niilo L, 30-vuotta, Myyntipäällikkö, Hämeenlinna

”Lakihelpin helppous ja palvelunlaatu muutti käsitykseni lakipalveluiden käytöstä täysin! Jälkeenpäin mietin ”voiko asiat hoitaa näin helposti?” KYLLÄ VOI!”

Heta

”Teimme perusmallisen avioehdon, jonka laatiminen yllätti helppoudella ja nopeudella!”

Sakari V, 66-vuotta, eläkeläinen, Porvoo

”Lakihelppi oli helppo ja nopea! Halusin tehdä testamentin ja sain sen sähköpostiini vaan vastaamalla muutamiin kysymyksiin Lakihelpin sivuilla. Hetken kuluttua asiakirja oli sähköpostissa valmiina. Suosittelen!”

Merja, Jyväskylä

”Oli helppoa ja vaivatonta asioida kanssanne. Kiitos siitä.”

Esitetyt arvostelut ja lupa niiden käyttöön on pyydetty ja saatu suoraan palvelua käyttäneiltä asiakkailta.

Lue lisää osituksesta

Miten tekemätön ositus vaikuttaa perinnön jakautumiseen?

Ositus on tehtävä aina avioliiton päätyttyä. Ositus tehdään aina erotessa ja/tai toisen puolison kuoltua, sillä osituksella puretaan puolisoiden aviovarallisuus suhteet.

Avioeron vaiheet

Miten avioero tapahtuu ja miten avioeron saa? Mikä on ositus ja miten se tehdään? Miten avioehto vaikuttaa ositukseen? Lue tästä!

Varaudu avioeroon ositussopimuksella

Mikä on sopimus avioeron varalta eli ositussopimus? Me kerromme ja kerromme siitä kaiken tarvittavan!

Usein kysytyt kysymykset

Ositus tehdään aina avioliiton päättymisen (joko eron tai toisen kuoleman jälkeen) jälkeen. Osituksessa ei huomioida sitä omaisuutta, johon puolisoilla ei ole avio-oikeutta.

Ositus suoritetaan avioliiton päättymisen jälkeen, jos puolisoilla ei ole ollut avioehtoa. Osituksessa puretaan, selvitetään ja tasataan avioliiton muodostamat varallisuussuhteet. 

Osituksessa molempien puolisoiden omista varoista vähennetään heidän velkansa. Tämän jälkeen lasketaan, kumpi omistaa enemmän ja hän maksaa toiselle tasausta siten, että molemmilla on yhtä paljon varallisuutta. Katso konkreettinen esimerkki osituksesta tästä artikkelista.

Lakihelppi vs Muut

LakitoimistotSopimuskoneet
Nopeus – Avun voi saada minuuteissa
Voit hoitaa lakiasiat etänä
Ilman ajanvarausta
Henkilökohtaisuus – Toimeksiannot ovat juristin hoitamat
Tiedät aina ennakkoon paljonko palvelu maksaa
Helppo lähestyä
Helppokäyttöisyys

Etkö löytänyt etsimääsi palvelua tai etkö tiedä mitä tarvitset?

Kerro meille ongelmasi ja juristimme vastaa sinulle tarjouspyynnöllä!

Yhteistyössä

 
Yhteistyökumppanit

Lakihelppi tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.