Lahjakirja

Tilaa juristin laatima lahjakirja netistä! Lakihelpiltä saat lahjakirjan jopa kymmenessä minuutissa.

Emme ole sopimuskone, vaan meillä jokainen asiakirja laaditaan aina juristin toimesta. Vastaa juristimme kysymyksiin ja saat lahjakirjan sähköisesti. Palvelun maksu tapahtuu aina jälkikäteen laskulla.

Helppoa, nopeaa ja silloin kun sinulle sopii!

Laadi lahjakirja tästä!

Juristin laatima lahjakirja vain 10 minuutissa

Mikä on lahjakirja?

Lahjakirja on juridinen asiakirja, joka tehdään omaisuuden lahjoittamisesta. Lahjakirjasta ilmenee, mitä on luovutettu ilman korvausta. Se viestittää myös omistajuuden vaihtumisesta ja on sitova velvoite lahjan luovuttamiselle.

Lahjakirja hinta

200 €

Milloin lahjakirja pitää tehdä?

Lahjakirja on laadittava aina, jos lahjan kohteena on kiinteistö, asunto-osake tai jos omaisuuteen halutaan pidättää hallinta-oikeus. Lahjakirja on aina suositeltavaa laatia epäselvyyksien välttämiseksi – myös verottajaan nähden. Lahjakirja kannattaa tehdä myös siksi, että siinä voidaan rajoittaa lahjansaajan aviopuolisoiden oikeutta lahjana saatuun omaisuuteen.

Mitä lahjakirjassa määritellään

Lahjakirjassa määritellään lahjan kohde ja arvo sekä lahjanantajan ja vastaanottajan henkilötiedot.

Lahjakirjassa voidaan esimerkiksi määritellä lahjanantajan antaman kiinteistön tai muun omaisuuden tarkka sijainti ja arvo. Jos kyseessä on rahalahja, lahjakirjassa ilmoitetaan lahjanantajan antaman summan suuruus ja lahjan vastaanottajan nimi.

Lahjakirjassa kannattaa myös mainita, onko lahja ennakkoperintöä vai ei.

Lisäksi lahjakirjassa voidaan määritellä lahjan ehdot, kuten lahjanantajan antamat määräykset lahjan käytöstä tai rajoitukset sen käytölle. Lahjakirjassa voidaan myös mainita lahjanantajan mahdollisuus peruuttaa lahja tietyin edellytyksin.

Lahjakirja on tärkeä asiakirja lahjan antamisen oikeudellisen selvittämisen ja mahdollisten riitatilanteiden varalta. Lahjakirja voi toimia myös todisteena siitä, että lahja on annettu lahjan vastaanottajalle. Siksi lahjakirjan laatiminen ja säilyttäminen on suositeltavaa, jotta lahjan antaminen ja vastaanottaminen voidaan dokumentoida asianmukaisesti. Lahjakirja on tietyissä tilanteissa myös toimitettava verottajalle.

Lahjaveroilmoitus

Lahjansaajan pitää maksaa lahjaveroa saaduista lahjoista, jos saadun lahjan tai saatujen lahjojen arvo ylittää 5000,00 euroa kolmen vuoden sisällä.

Lahjakirjan tekeminen

Lakihelpillä teet lahjakirjan etänä ilman ajanvarausta. Palvelussamme vastaat ensin juristin kysymyksiin, jonka jälkeen juristi laatii sinulle lahjakirjan ja lähettää sen sinulle sähköisesti. Mikäli asiassa herää epäjohdonmukaisuuksia tai olet esittänyt juristillemme kysymyksiä, hän kontaktoi sinut ennen asiakirjan lähettämistä.

Helppoa ja nopeaa!

Tilaa lahjakirja tästä!

Jopa 10 minuutissa!

Asiakkaamme kertovat

Anne, 40, Vihti

”Yllättävän virkistävä tapa laatia asiakirja. Ennakkokysymykset oli valittu siten, että toimeksiannossa ei tarvitsisi sen jälkeen vatvoa liikaa asioita, vaan mahdollisimman paljon on otettu huomioon ennakkokysymysten kautta.”

Enna I. 30-vuotta, yrittäjä, Kuopio

”Lakihelppiä oli todella helppo käyttää. Kyselyn jälkeen sain asiakirjani juristilta nopeasti sähköpostiini. Asiointi Lakihelpin kanssa oli sujuvaa ja ammattitaitoista. Suosittelen!”

Niilo L, 30-vuotta, Myyntipäällikkö, Hämeenlinna

”Lakihelpin helppous ja palvelunlaatu muutti käsitykseni lakipalveluiden käytöstä täysin! Jälkeenpäin mietin ”voiko asiat hoitaa näin helposti?” KYLLÄ VOI!”

Heta

”Teimme perusmallisen avioehdon, jonka laatiminen yllätti helppoudella ja nopeudella!”

Sakari V, 66-vuotta, eläkeläinen, Porvoo

”Lakihelppi oli helppo ja nopea! Halusin tehdä testamentin ja sain sen sähköpostiini vaan vastaamalla muutamiin kysymyksiin Lakihelpin sivuilla. Hetken kuluttua asiakirja oli sähköpostissa valmiina. Suosittelen!”

Merja, Jyväskylä

”Oli helppoa ja vaivatonta asioida kanssanne. Kiitos siitä.”

Esitetyt arvostelut ja lupa niiden käyttöön on pyydetty ja saatu suoraan palvelua käyttäneiltä asiakkailta.

Muuta ajankohtaista

Mikä on yrittäjän edunvalvontavaltuutus

Yrittäjän kohdalla edunvalvontavaltuutuksen tekeminen on erityisen tärkeää, sillä se kattaa myös yritystoimintaan liittyvät päätökset.

Miten perukirja laaditaan?

Perukirja on virallinen juridinen asiakirja, joka laaditaan henkilön kuoleman jälkeen. Se sisältää tiedot vainajan perillisistä, omaisuudesta ja veloista. Perukirja toimii veroilmoituksena perintöveron määräämiseksi sekä pohjana perinnönjaolle.

Hyvä tietää tietosuojaselosteesta

Lain mukaan (EU:n tietosuoja-asetus GDPR ja tietosuojalaki) jokaisen yrityksen täytyy informoida mitä henkilötietoja se kerää, miten se käsittelee niitä ja kuinka se suojaa niitä.

Usein kysytyt kysymykset

Lahjakirja on juridinen asiakirja, joka tehdään omaisuuden lahjoittamisesta. Lahjakirjasta ilmenee, mitä on luovutettu ilman korvausta ja myös sen, kuka on uusi omistaja.

Kuka tahansa voi lahjoittaa samalle henkilölle täysin verovapaasti 4 999,00 euron arvoisen lahjan aina kolmen vuoden välein. Tätä suuremmat lahjat ovat lahjaveron alaisia eli verotettavia lahjoja.

Esimerkiksi jos isovanhempi lahjoittaa lapsenlapselleen tänä vuonna 4999 euroa, tästä ei mene lahjaveroa. Kolmen vuoden kuluttua hän voi taas lahjoittaa saman summan lapsenlapselleen verovapaasti (jos isovanhempi kuitenkin lahjoittaisi ennen tätä saman summan, siitä maksettaisiin lahjavero). 

Lakihelppi vs Muut

LakitoimistotSopimuskoneet
Nopeus – Avun voi saada minuuteissa
Voit hoitaa lakiasiat etänä
Ilman ajanvarausta
Henkilökohtaisuus – Toimeksiannot ovat juristin hoitamat
Tiedät aina ennakkoon paljonko palvelu maksaa
Helppo lähestyä
Helppokäyttöisyys

Etkö löytänyt etsimääsi palvelua tai etkö tiedä mitä tarvitset?

Kerro meille ongelmasi ja juristimme vastaa sinulle tarjouspyynnöllä!

Yhteistyössä

 
Yhteistyökumppanit

Lakihelppi tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.