Lahjakirja

Tilaa juristin laatima lahjakirja netistä! Lakihelpiltä saat lahjakirjan jopa kymmenessä minuutissa. Emme ole sopimuskone, vaan meillä jokainen asiakirja laaditaan aina juristin toimesta. Vastaa juristimme kysymyksiin ja saat lahjakirjan sähköpostiisi.

Helppoa, nopeaa ja silloin kun sinulle sopii!

Laadi lahjakirja tästä!

Jopa 10 minuutissa!

Mikä on lahjakirja?

Lahjakirja on juridinen asiakirja, joka tehdään omaisuuden lahjoittamisesta. Lahjakirjasta ilmenee, mitä on luovutettu ilman korvausta. Se viestittää myös omistajuuden vaihtumisesta ja on sitova velvoite lahjan luovuttamiselle.

Lahjakirja hinta

200 €

Milloin lahjakirja pitää tehdä?

Lahjakirja on laadittava aina, jos lahjan kohteena on kiinteistö, asunto-osake tai jos omaisuuteen halutaan pidättää hallinta-oikeus. Lahjakirja on aina suositeltavaa laatia epäselvyyksien välttämiseksi – myös verottajaan nähden. Lahjakirja kannattaa tehdä myös siksi, että siinä voidaan rajoittaa lahjansaajan aviopuolisoiden oikeutta lahjana saatuun omaisuuteen.

Lahjaveroilmoitus

Lahjansaajan pitää maksaa lahjaveroa saaduista lahjoista, jos saadun lahjan tai saatujen lahjojen arvo ylittää 5000,00 euroa kolmen vuoden sisällä.

Lahjakirjan tekeminen

Lakihelpillä teet lahjakirjan etänä ilman ajanvarausta. Palvelussamme vastaat ensin juristin kysymyksiin, jonka jälkeen juristi laatii sinulle lahjakirjan ja lähettää sen sinulle sähköpostiin. Mikäli asiassa herää epäjohdonmukaisuuksia tai olet esittänyt juristillemme kysymyksiä, hän kontaktoi sinut ennen asiakirjan lähettämistä.

Helppoa ja nopeaa!

Laadi lahjakirja tästä!

Jopa 10 minuutissa!

Muuta ajankohtaista

Edunvalvonta­valtuutuksen UKK

Lue usein kysytyt kysymykset edunvalvontavaltuutuksesta tästä!

Avoehto yhteiselon päättymisen turvana

Mikä on sopimus avoeron varalta eli avioehto? Lue tästä, me kerromme kaiken tarpeellisen!

Varaudu avioeroon ositussopimuksella

Mikä on sopimus avioeron varalta eli ositussopimus? Me kerromme ja kerromme siitä kaiken tarvittavan!

Usein kysytyt kysymykset

Lahjakirja on juridinen asiakirja, joka tehdään omaisuuden lahjoittamisesta. Lahjakirjasta ilmenee, mitä on luovutettu ilman korvausta ja myös sen, kuka on uusi omistaja.

Kuka tahansa voi lahjoittaa samalle henkilölle täysin verovapaasti 4 999,00 euron arvoisen lahjan aina kolmen vuoden välein. Tätä suuremmat lahjat ovat lahjaveron alaisia eli verotettavia lahjoja.

Esimerkiksi jos isovanhempi lahjoittaa lapsenlapselleen tänä vuonna 4999 euroa, tästä ei mene lahjaveroa. Kolmen vuoden kuluttua hän voi taas lahjoittaa saman summan lapsenlapselleen verovapaasti (jos isovanhempi kuitenkin lahjoittaisi ennen tätä saman summan, siitä maksettaisiin lahjavero). 

Lakihelppi on teknologiayritys ja startup, joka tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.