Työsuhteen päättämissopimus

Tilaa juristin laatima työsopimuksen päättämissopimus netistä! Lakihelpiltä saat työsuhteen päättämissopimuksen jopa kymmenessä minuutissa. Emme ole sopimuskone, vaan meillä jokainen asiakirja laaditaan aina juristin toimesta. Vastaa juristimme kysymyksiin ja saat työsuhteen päättämissopimuksen sähköpostiisi.

Helppoa, nopeaa ja silloin kun sinulle sopii!

Mikä on työsuhteen päättämissopimus?

YT-neuvotteluissa työnantaja sekä työntekijä voivat päättää työsuhteen yhteisellä sopimuksella. Sopimus ei voi olla kuitenkaan olla laista poikkeava, vaikka se olisikin tehty yhteisymmärryksessä. On myös hyvä huomioida, että tällaisen sopimuksen solmiminen on vapaaehtoista ja työntekijän kieltäytyminen sopimuksesta ei estä työnantajaa irtisanomasta työntekijää tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Jos päättämissopimus on tehty yhteisymmärryksessä työnantajan sekä työntekijän välillä, työsuhde päättyy ilman, että kumpikaan osapuoli irtisanoo työsopimusta.

Työsuhteen päättämissopimus hinta

200 €

Milloin työsuhteen päättämissopimus on pätevä?

Jotta työsuhteen päättämissopimus olisi pätevä, tulee sopimus solmia osapuolten ja erityisesti työntekijän vapaasta tahdosta. Sopimuksen kohteena olevien asioiden tulee olla myös sellaisia, joista voidaan sopia työlainsäädännön näkökulmasta. Työlainsäädäntö on pakottavaa lainsäädäntöä, joka täytyy huomioida työsuhteen päättämissopimuksessa, työsuhdetta päätettäessä sekä työsuhteen päättymisen jälkeenkin. Työntekijää ei myöskään saa johtaa harhaan työsuhteen päättämissopimusta tehtäessä esim. väitteellä irisanomisperusteesta, mikäli sellaista ei ole.

Vaikutukset työttömyysetuuteen

Solmittaessa työsuhteen päättämissopimusta on hyvä tarkastaa myös sen vaikutukset työttömyyspäivärahaan. Kun tarkastellaan oikeutta työttömyysturvaan työsuhteen päättämissopimuksen allekirjoittaminen ja hyväksyminen rinnastuu työntekijän omaan irtisanoutumiseen. Tällöin työsuhteen päättämissopimuksesta aiheutuu lähtökohtaisesti kolmen kuukauden karenssi, jonka vuoksi sopimuksessa kannattaa sopia aina vähintään irtisanomisajan palkan suuruisesta korvauksesta, joka vastaa minimissään kolmen kuukauden palkkaa.

Työsuhteen päättämissopimuksen tekeminen

Lakihelpillä teet työsuhteen päättämissopimuksen etänä ilman ajanvarausta. Palvelussamme vastaat ensin juristin kysymyksiin, jonka jälkeen juristi laatii sinulle työsuhteen päättämissopimuksen ja lähettää sen sinulle sähköpostiin. Mikäli asiassa herää epäjohdonmukaisuuksia tai olet esittänyt juristillemme kysymyksiä, hän kontaktoi sinut ennen asiakirjan lähettämistä.

Helppoa ja nopeaa!

Muuta ajankohtaista

Edunvalvonta­valtuutuksen UKK

Lue usein kysytyt kysymykset edunvalvontavaltuutuksesta tästä!

Avoehto yhteiselon päättymisen turvana

Mikä on sopimus avoeron varalta eli avioehto? Lue tästä, me kerromme kaiken tarpeellisen!

Varaudu avioeroon ositussopimuksella

Mikä on sopimus avioeron varalta eli ositussopimus? Me kerromme ja kerromme siitä kaiken tarvittavan!

Usein kysytyt kysymykset

YT-neuvotteluissa työnantaja sekä työntekijä voivat päättää työsuhteen yhteisellä sopimuksella.

Työsuhteen päättämissopimuksen allekirjoittaminen ja hyväksyminen rinnastuu työntekijän omaan irtisanoutumiseen. Tällöin työsuhteen päättämissopimuksesta aiheutuu lähtökohtaisesti kolmen kuukauden karenssi.

Lakihelppi on teknologiayritys ja startup, joka tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.