Työsuhteen päättämissopimus

Tilaa juristin laatima työsopimuksen päättämissopimus netistä! Lakihelpiltä saat työsuhteen päättämissopimuksen jopa kymmenessä minuutissa ja se kustantaa vain 200 € + alv. Palvelun maksu tapahtuu aina jälkikäteen laskulla.

Emme ole sopimuskone, vaan meillä jokainen asiakirja laaditaan aina juristin toimesta. Vastaa juristimme kysymyksiin ja saat työsuhteen päättämissopimuksen sähköisesti.

Helppoa, nopeaa ja silloin kun sinulle sopii!

Tilaa sopimus

Vain 200 € + alv.

Mikä on työsuhteen päättämis­sopimus?

YT-neuvotteluissa työnantaja sekä työntekijä voivat päättää työsuhteen yhteisellä sopimuksella. Sopimus ei voi olla kuitenkaan olla laista poikkeava, vaikka se olisikin tehty yhteisymmärryksessä. On myös hyvä huomioida, että tällaisen sopimuksen solmiminen on vapaaehtoista ja työntekijän kieltäytyminen sopimuksesta ei estä työnantajaa irtisanomasta työntekijää tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Jos päättämissopimus on tehty yhteisymmärryksessä työnantajan sekä työntekijän välillä, työsuhde päättyy ilman, että kumpikaan osapuoli irtisanoo työsopimusta.

Työsuhteen päättämis­sopimus hinta

200 €

Milloin työsuhteen päättämissopimus on pätevä?

Jotta työsuhteen päättämissopimus olisi pätevä, tulee sopimus solmia osapuolten ja erityisesti työntekijän vapaasta tahdosta. Sopimuksen kohteena olevien asioiden tulee olla myös sellaisia, joista voidaan sopia työlainsäädännön näkökulmasta. Työlainsäädäntö on pakottavaa lainsäädäntöä, joka täytyy huomioida työsuhteen päättämissopimuksessa, työsuhdetta päätettäessä sekä työsuhteen päättymisen jälkeenkin. Työntekijää ei myöskään saa johtaa harhaan työsuhteen päättämissopimusta tehtäessä esim. väitteellä irisanomisperusteesta, mikäli sellaista ei ole.

Vaikutukset työttömyysetuuteen

Solmittaessa työsuhteen päättämissopimusta on hyvä tarkastaa myös sen vaikutukset työttömyyspäivärahaan. Kun tarkastellaan oikeutta työttömyysturvaan työsuhteen päättämissopimuksen allekirjoittaminen ja hyväksyminen rinnastuu työntekijän omaan irtisanoutumiseen. Tällöin työsuhteen päättämissopimuksesta aiheutuu lähtökohtaisesti kolmen kuukauden karenssi, jonka vuoksi sopimuksessa kannattaa sopia aina vähintään irtisanomisajan palkan suuruisesta korvauksesta, joka vastaa minimissään kolmen kuukauden palkkaa.

Työsuhteen päättämissopimuksen tekeminen

Lakihelpillä teet työsuhteen päättämissopimuksen etänä ilman ajanvarausta. Palvelussamme vastaat ensin juristin kysymyksiin, jonka jälkeen juristi laatii sinulle työsuhteen päättämissopimuksen ja lähettää sen sinulle sähköisesti.  Mikäli asiassa herää epäjohdonmukaisuuksia tai olet esittänyt juristillemme kysymyksiä, hän kontaktoi sinut ennen asiakirjan lähettämistä.

Helppoa ja nopeaa!

Tilaa sopimus

Jopa 5 minuutissa!

Asiakkaamme kertovat

Anne, 40, Vihti

”Yllättävän virkistävä tapa laatia asiakirja. Ennakkokysymykset oli valittu siten, että toimeksiannossa ei tarvitsisi sen jälkeen vatvoa liikaa asioita, vaan mahdollisimman paljon on otettu huomioon ennakkokysymysten kautta.”

Enna I. 30-vuotta, yrittäjä, Kuopio

”Lakihelppiä oli todella helppo käyttää. Kyselyn jälkeen sain asiakirjani juristilta nopeasti sähköpostiini. Asiointi Lakihelpin kanssa oli sujuvaa ja ammattitaitoista. Suosittelen!”

Niilo L, 30-vuotta, Myyntipäällikkö, Hämeenlinna

”Lakihelpin helppous ja palvelunlaatu muutti käsitykseni lakipalveluiden käytöstä täysin! Jälkeenpäin mietin ”voiko asiat hoitaa näin helposti?” KYLLÄ VOI!”

Heta

”Teimme perusmallisen avioehdon, jonka laatiminen yllätti helppoudella ja nopeudella!”

Sakari V, 66-vuotta, eläkeläinen, Porvoo

”Lakihelppi oli helppo ja nopea! Halusin tehdä testamentin ja sain sen sähköpostiini vaan vastaamalla muutamiin kysymyksiin Lakihelpin sivuilla. Hetken kuluttua asiakirja oli sähköpostissa valmiina. Suosittelen!”

Merja, Jyväskylä

”Oli helppoa ja vaivatonta asioida kanssanne. Kiitos siitä.”

Esitetyt arvostelut ja lupa niiden käyttöön on pyydetty ja saatu suoraan palvelua käyttäneiltä asiakkailta.

Usein kysytyt kysymykset

YT-neuvotteluissa työnantaja sekä työntekijä voivat päättää työsuhteen yhteisellä sopimuksella.

Työsuhteen päättämissopimuksen allekirjoittaminen ja hyväksyminen rinnastuu työntekijän omaan irtisanoutumiseen. Tällöin työsuhteen päättämissopimuksesta aiheutuu lähtökohtaisesti kolmen kuukauden karenssi.

Muuta ajankohtaista

Mikä on yrittäjän edunvalvontavaltuutus

Yrittäjän kohdalla edunvalvontavaltuutuksen tekeminen on erityisen tärkeää, sillä se kattaa myös yritystoimintaan liittyvät päätökset.

Miten perukirja laaditaan?

Perukirja on virallinen juridinen asiakirja, joka laaditaan henkilön kuoleman jälkeen. Se sisältää tiedot vainajan perillisistä, omaisuudesta ja veloista. Perukirja toimii veroilmoituksena perintöveron määräämiseksi sekä pohjana perinnönjaolle.

Hyvä tietää tietosuojaselosteesta

Lain mukaan (EU:n tietosuoja-asetus GDPR ja tietosuojalaki) jokaisen yrityksen täytyy informoida mitä henkilötietoja se kerää, miten se käsittelee niitä ja kuinka se suojaa niitä.

Lakihelppi vs Muut

LakitoimistotSopimuskoneet
Nopeus – Avun voi saada minuuteissa
Voit hoitaa lakiasiat etänä
Ilman ajanvarausta
Henkilökohtaisuus – Toimeksiannot ovat juristin hoitamat
Tiedät aina ennakkoon paljonko palvelu maksaa
Helppo lähestyä
Helppokäyttöisyys

Etkö löytänyt etsimääsi palvelua tai etkö tiedä mitä tarvitset?

Kerro meille ongelmasi ja juristimme vastaa sinulle tarjouspyynnöllä!

Yhteistyössä

 
Yhteistyökumppanit

Lakihelppi tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.