Ikääntyminen

Ikääntymiseen on hyvä varautua hyvissä ajoin. Kun ikää on tullut tarpeeksi, päätöksiä ei välttämättä pysty tekemään enää yhtä tehokkaasti tai järkevästi. Myös toimintakyky voi heiketä siten, ettei juridisten asiakirjojen laatiminen enää onnistu tai jaksaminen ei riitä.

Juridisia asiakirjoja tehtäessä jokaisen täytyy myös olla oikeustoimikykyinen, joka ei esimerkiksi muistin heiketessä enää välttämättä täyty. Jos on epäilystä siitä, ettei asiakirjojen allekirjoittaja ole ymmärtänyt sitä mitä tekee, on vaarana se, ettei asiakirjoja pidettäisi juridisesti pätevinä.

Toisaalta kuka tahansa meistä voi kohdata loukkaantumisen, onnettomuuden tai muun yllättävän elämäntilanteen missä vaiheessa elämää tahansa. Tästä syystä tärkeät juridiset asiakirjat kannattaa tehdä jo nuorena ja päivittää niitä aina tarvittaessa. Jokainen meistä tarvitsee tietyt asiakirjat, jotka koskevat meitä itseämme ja omaisuuttamme.

Lue tarkemmin mikä on edunvalvontavaltakirja.

Edunvalvonta­valtakirja

Edunvalvontavaltakirjalla on hyvä valtuuttaa tietty henki huolehtimaan omista ja talousasioista siltä varalta, ettei siihen joskus itse kykenisi. Edunvalvontavaltakirjalla tämän luotetun henkilön voi päättää itse, eikä omia asioita tule hoitamaan vieras, valtion viranomainen. Valtuutuksen liitteeksi voi tehdä listauksen omista toiveista, esim palveluasumisesta tai muiden henkilökohtaisten asioiden hoidosta.

Edunvalvonta­valtakirja on hyvä tehdä ajoissa

Tiesitkö, että:

Edunvalvontavaltuutus on hyvä laadituttaa juristilla, sillä kyse on tärkeästä asiakirjasta. Koska asiakirjassa määrätään sinun taloudellisten ja henkilökohtaisten asioiden hoitamisesta, on hyvä varmistua, että valtuutus on varmasti juridisesti pätevä ja sisältää kaikki olennaiset tiedot.

Ennakkoperintö ja testamentti

Ennakkoperinnöllä voi helpottaa perillisten perintöverotaakkaa tai siirtää omaisuutta lapsille jo elinaikanaan, jos lapsi on esimerkiksi ostamassa asuntoa.

Testamentilla voi puolestaan määrätä siitä, kenelle oma varallisuus siirtyy, kun itsestä joskus jättää aika. Moni ajattelee, ettei testamenttia tarvitse tehdä, koska haluaa, että omaisuus menee normaaliin tapaan lapsille. Testamentti täytyy kuitenkin tehdä, jos haluaa esimerkiksi määrätä siitä, ettei lapsien aviopuolisoilla ole oikeutta esimerkiksi siirtyvään perintömökkiin tai muuhun omaisuuteen. Testamentilla voi myös turvata puolison hallintaoikeuden muuhunkin omaisuuteen, kuin pelkästään yhteiseen kotiin.

Suosittelemme seuraavia palveluita

Tiesitkö, että:

Ennakkoperintöä voidaan antaa lahjakirjalla, jossa on määräys siitä, onko lahja ennakkoperintöä vai ei.

Ositus

Jos olet ollut avioliitossa tai sinulla on ollut useampia avioliittoja, kannattaa varmistaa, että ositukset on suoritettu. Avio-oikeus on nimittäin aina voimassa osituksen suorittamiseen. Jos ositusta ei siis ole tehty, voi ex-puolisolla olla oikeus varallisuuteesi sinun pois menemisen jälkeen. Tämän oikeuden voi katkaista vain osituksella. Osituskirjoja kysytään jokaisen jälkeen tehtävässä perunkirjoituksessa ja näiden kuntoon huolehtiminen voi helpottaa perillisten työtä.

Ositus tehdään aina avioliiton jälkeen

Tiesitkö, että:

Ositus on hyvä laadituttaa juristilla, jotta se on verotehokas ja juridisesti pätevä.

Ikääntymiseen liittyviä asiakirjoja

Oheisesta listasta näet kaikki ikääntymiseen liittyvät asiakirjat. Asiakirjojen hinta on 195 € – 200 € / kpl (sis. alv). Tilatessasi asiakirjat Lakihelpiltä saat aina juristin laatiman asiakirjan juuri sinulle tehtynä suoraan sähköpostiisi.

Ikääntymiseen liittyvät asiakirjat löydät tästä:

Asiakkaamme kertovat

Anne, 40, Vihti

”Yllättävän virkistävä tapa laatia asiakirja. Ennakkokysymykset oli valittu siten, että toimeksiannossa ei tarvitsisi sen jälkeen vatvoa liikaa asioita, vaan mahdollisimman paljon on otettu huomioon ennakkokysymysten kautta.”

Enna I. 30-vuotta, yrittäjä, Kuopio

”Lakihelppiä oli todella helppo käyttää. Kyselyn jälkeen sain asiakirjani juristilta nopeasti sähköpostiini. Asiointi Lakihelpin kanssa oli sujuvaa ja ammattitaitoista. Suosittelen!”

Niilo L, 30-vuotta, Myyntipäällikkö, Hämeenlinna

”Lakihelpin helppous ja palvelunlaatu muutti käsitykseni lakipalveluiden käytöstä täysin! Jälkeenpäin mietin ”voiko asiat hoitaa näin helposti?” KYLLÄ VOI!”

Heta

”Teimme perusmallisen avioehdon, jonka laatiminen yllätti helppoudella ja nopeudella!”

Sakari V, 66-vuotta, eläkeläinen, Porvoo

”Lakihelppi oli helppo ja nopea! Halusin tehdä testamentin ja sain sen sähköpostiini vaan vastaamalla muutamiin kysymyksiin Lakihelpin sivuilla. Hetken kuluttua asiakirja oli sähköpostissa valmiina. Suosittelen!”

Merja, Jyväskylä

”Oli helppoa ja vaivatonta asioida kanssanne. Kiitos siitä.”

Esitetyt arvostelut ja lupa niiden käyttöön on pyydetty ja saatu suoraan palvelua käyttäneiltä asiakkailta.

Lue lisää

Miten perukirja laaditaan?

Perukirja on virallinen juridinen asiakirja, joka laaditaan henkilön kuoleman jälkeen. Se sisältää tiedot vainajan perillisistä, omaisuudesta ja veloista. Perukirja toimii veroilmoituksena perintöveron määräämiseksi sekä pohjana perinnönjaolle.

Kuka minut perii? – Perintökaaren selvitys perimysjärjestyksestä

Perintökaari säätelee, kuka on oikeutettu perimään henkilön omaisuuden. Artikkelista luet tilanteesi mukaisesti sen, kuka sinut perisi.

Ketä kuolinpesän osakkaat ovat?

Kuolinpesän osakkaita ovat perilliset, testamentin saajat sekä eloonjäänyt puoliso. Osakkaaksi voi tulla myös ex-puoliso.

Lakihelppi vs Muut

LakitoimistotSopimuskoneet
Nopeus – Avun voi saada minuuteissa
Voit hoitaa lakiasiat etänä
Ilman ajanvarausta
Henkilökohtaisuus – Toimeksiannot ovat juristin hoitamat
Tiedät aina ennakkoon paljonko palvelu maksaa
Helppo lähestyä
Helppokäyttöisyys

Etkö löytänyt etsimääsi palvelua tai etkö tiedä mitä tarvitset?

Kerro meille ongelmasi ja juristimme vastaa sinulle tarjouspyynnöllä!

Yhteistyössä

 
Yhteistyökumppanit

Lakihelppi tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta.

Juristimme palvelevat:
Ma-pe 9.00-17.00
Aukioloaikojen ulkopuolella tulleet tilaukset käsitellään seuraavan arkipäivän aikana.

Lakihelppi Oy
info@lakihelppi.com