YT-ilmoitus

Tilaa juristin laatima Yt-ilmoitus netistä! Lakihelpiltä saat YT-ilmoituksen jopa kymmenessä minuutissa ja se kustantaa vain 150 € + alv. Palvelun maksu tapahtuu aina jälkikäteen laskulla.

Emme ole sopimuskone, vaan meillä jokainen asiakirja laaditaan aina juristin toimesta. Vastaa juristimme kysymyksiin ja saat YT-ilmoituksen sähköisesti.

Helppoa, nopeaa ja silloin kun sinulle sopii!

Tilaa YT-ilmoitus

Vain 150 € + alv.

Mikä on YT-ilmoitus?

Työnantajalla on velvollisuus ilmoittaa Yt-neuvotteluista työntekijöilleen ja tämä voidaan tehdä sitä koskevalla juristin laatimalla asiakirjalla.

Ilmoitus yt-neuvotteluista on annettava vähintään viisi päivää ennen neuvotteluiden alkua, mikäli kyseessä on työntekijän irtisanomisesta, lomauttamisesta tai osa-aikaistamisesta. Neuvottelujen esityksessä tulee ilmoittaa neuvottelujen alkamispaikka- ja aika sekä ehdotus neuvotteluissa käsiteltävistä asioista.

YT-ilmoitus hinta

150 €

Milloin yt-neuvottelut tulee käydä?

Yt-neuvottelut tulee käydä, mikäli työnantaja harkitsee työvoiman vähentämistä taloudellisilla tai tuotannollisilla perusteilla. Yt-neuvottelut on käytävä, jos yrityksessä on töissä vähintään 20 työntekijää. Tähän lasketaan myös perhevapaalla tai muusta syystä poissa olevat työntekijät. Vuokratyöntekijöitä ei lasketa.

Yt-neuvottelut tulee käydä silloin, jos työnantaja harkitsee yhden tai useamman työntekijän

  • lomauttamista
  • irtisanomista
  • osa-aikaistamista

YT-neuvottelut ja alle 20 työntekijää

Alle 20 työntekijän yrityksessä ei tarvitse käydä yt-neuvotteluja, mutta työnantajan pitää ennen irtisanomista antaa työntekijöille selvitys irtisanomisen syistä ja vaihtoehdoista.

Lisäksi työntekijän täytyy varata työntekijälle kuuleminen asiasta, jotta tämä voidaan huomioida lopullisessa päätöksessä.

Yt- neuvotteluiden kesto sekä osallistujat

Yt- neuvotteluiden kesto riippuu kuinka montaa työntekijää neuvottelut koskevat sekä koskevatko neuvottelut irtisanomisia, lomautuksia vai osa-aikaistamisia.  Yt-neuvotteluihin osallistuu työnantaja sekä henkilöstöryhmien edustaja. Henkilöstöryhmien edustajia ovat mm. luottamusmies ja luottamusvaltuutettu.

Yt-neuvottelut kestävät vähintään 14 päivää jos:

  • jos kyse on alle 10 työntekijän irtisanomisesta, lomauttamisesta tai osa-aikaistamisesta
  • jos kyse on enintään 90 päivän lomautuksista, vaikka ne koskisivat 10:tä tai useampaa työntekijää, eikä muuta ole sovittu.

Neuvottelut kestävät vähintään 6 viikkoa jos:

  • jos toimenpiteet koskevat vähintään kymmentä työntekijää
  • jos muuta ei ole sovittu
  • tai jos kyse on yli 90 päivän lomautuksista.

YT-ilmoitus netistä

Lakihelpiltä saat YT-ilmoituksen etänä ilman ajanvarausta. Palvelussamme vastaat ensin juristin kysymyksiin, jonka jälkeen juristi laatii sinulle YT-ilmoituksen ja lähettää sen sinulle sähköisesti. Mikäli asiassa herää epäjohdonmukaisuuksia tai olet esittänyt juristillemme kysymyksiä, hän kontaktoi sinut ennen YT-ilmoituksen lähettämistä.

Helppoa ja nopeaa!

Tilaa YT-ilmoitus

Jopa 5 minuutissa!

Asiakkaamme kertovat

Anne, 40, Vihti

”Yllättävän virkistävä tapa laatia asiakirja. Ennakkokysymykset oli valittu siten, että toimeksiannossa ei tarvitsisi sen jälkeen vatvoa liikaa asioita, vaan mahdollisimman paljon on otettu huomioon ennakkokysymysten kautta.”

Enna I. 30-vuotta, yrittäjä, Kuopio

”Lakihelppiä oli todella helppo käyttää. Kyselyn jälkeen sain asiakirjani juristilta nopeasti sähköpostiini. Asiointi Lakihelpin kanssa oli sujuvaa ja ammattitaitoista. Suosittelen!”

Niilo L, 30-vuotta, Myyntipäällikkö, Hämeenlinna

”Lakihelpin helppous ja palvelunlaatu muutti käsitykseni lakipalveluiden käytöstä täysin! Jälkeenpäin mietin ”voiko asiat hoitaa näin helposti?” KYLLÄ VOI!”

Heta

”Teimme perusmallisen avioehdon, jonka laatiminen yllätti helppoudella ja nopeudella!”

Sakari V, 66-vuotta, eläkeläinen, Porvoo

”Lakihelppi oli helppo ja nopea! Halusin tehdä testamentin ja sain sen sähköpostiini vaan vastaamalla muutamiin kysymyksiin Lakihelpin sivuilla. Hetken kuluttua asiakirja oli sähköpostissa valmiina. Suosittelen!”

Merja, Jyväskylä

”Oli helppoa ja vaivatonta asioida kanssanne. Kiitos siitä.”

Esitetyt arvostelut ja lupa niiden käyttöön on pyydetty ja saatu suoraan palvelua käyttäneiltä asiakkailta.

Muuta ajankohtaista

Mikä on yrittäjän edunvalvontavaltuutus

Yrittäjän kohdalla edunvalvontavaltuutuksen tekeminen on erityisen tärkeää, sillä se kattaa myös yritystoimintaan liittyvät päätökset.

Miten perukirja laaditaan?

Perukirja on virallinen juridinen asiakirja, joka laaditaan henkilön kuoleman jälkeen. Se sisältää tiedot vainajan perillisistä, omaisuudesta ja veloista. Perukirja toimii veroilmoituksena perintöveron määräämiseksi sekä pohjana perinnönjaolle.

Hyvä tietää tietosuojaselosteesta

Lain mukaan (EU:n tietosuoja-asetus GDPR ja tietosuojalaki) jokaisen yrityksen täytyy informoida mitä henkilötietoja se kerää, miten se käsittelee niitä ja kuinka se suojaa niitä.

Lakihelppi vs Muut

LakitoimistotSopimuskoneet
Nopeus – Avun voi saada minuuteissa
Voit hoitaa lakiasiat etänä
Ilman ajanvarausta
Henkilökohtaisuus – Toimeksiannot ovat juristin hoitamat
Tiedät aina ennakkoon paljonko palvelu maksaa
Helppo lähestyä
Helppokäyttöisyys

Etkö löytänyt etsimääsi palvelua tai etkö tiedä mitä tarvitset?

Kerro meille ongelmasi ja juristimme vastaa sinulle tarjouspyynnöllä!

Yhteistyössä

 
Yhteistyökumppanit

Lakihelppi tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.