YT-ilmoitus

Tilaa juristin laatima Yt-ilmoitus netistä! Lakihelpiltä saat YT-ilmoituksen jopa kymmenessä minuutissa. Emme ole sopimuskone, vaan meillä jokainen asiakirja laaditaan aina juristin toimesta. Vastaa juristimme kysymyksiin ja saat YT-ilmoituksen sähköpostiisi.

Helppoa, nopeaa ja silloin kun sinulle sopii!

Mikä on YT-ilmoitus?

Työnantajalla on velvollisuus ilmoittaa Yt-neuvotteluista työntekijöilleen ja tämä voidaan tehdä sitä koskevalla juristin laatimalla asiakirjalla.

Ilmoitus yt-neuvotteluista on annettava vähintään viisi päivää ennen neuvotteluiden alkua, mikäli kyseessä on työntekijän irtisanomisesta, lomauttamisesta tai osa-aikaistamisesta. Neuvottelujen esityksessä tulee ilmoittaa neuvottelujen alkamispaikka- ja aika sekä ehdotus neuvotteluissa käsiteltävistä asioista.

YT-ilmoitus hinta

150 €

Milloin yt-neuvottelut tulee käydä?

Yt-neuvottelut tulee käydä, mikäli työnantaja harkitsee työvoiman vähentämistä taloudellisilla tai tuotannollisilla perusteilla. Yt-neuvottelut on käytävä, jos yrityksessä on töissä vähintään 20 työntekijää. Tähän lasketaan myös perhevapaalla tai muusta syystä poissa olevat työntekijät. Vuokratyöntekijöitä ei lasketa.

Yt-neuvottelut tulee käydä silloin, jos työnantaja harkitsee yhden tai useamman työntekijän

  • lomauttamista
  • irtisanomista
  • osa-aikaistamista

YT-neuvottelut ja alle 20 työntekijää

Alle 20 työntekijän yrityksessä ei tarvitse käydä yt-neuvotteluja, mutta työnantajan pitää ennen irtisanomista antaa työntekijöille selvitys irtisanomisen syistä ja vaihtoehdoista.

Lisäksi työntekijän täytyy varata työntekijälle kuuleminen asiasta, jotta tämä voidaan huomioida lopullisessa päätöksessä.

Yt- neuvotteluiden kesto sekä osallistujat

Yt- neuvotteluiden kesto riippuu kuinka montaa työntekijää neuvottelut koskevat sekä koskevatko neuvottelut irtisanomisia, lomautuksia vai osa-aikaistamisia.  Yt-neuvotteluihin osallistuu työnantaja sekä henkilöstöryhmien edustaja. Henkilöstöryhmien edustajia ovat mm. luottamusmies ja luottamusvaltuutettu.

Yt-neuvottelut kestävät vähintään 14 päivää jos:

  • jos kyse on alle 10 työntekijän irtisanomisesta, lomauttamisesta tai osa-aikaistamisesta
  • jos kyse on enintään 90 päivän lomautuksista, vaikka ne koskisivat 10:tä tai useampaa työntekijää, eikä muuta ole sovittu.

Neuvottelut kestävät vähintään 6 viikkoa jos:

  • jos toimenpiteet koskevat vähintään kymmentä työntekijää
  • jos muuta ei ole sovittu
  • tai jos kyse on yli 90 päivän lomautuksista.

YT-ilmoitus netistä

Lakihelpiltä saat YT-ilmoituksen etänä ilman ajanvarausta. Palvelussamme vastaat ensin juristin kysymyksiin, jonka jälkeen juristi laatii sinulle YT-ilmoituksen ja lähettää sen sinulle sähköpostiin. Mikäli asiassa herää epäjohdonmukaisuuksia tai olet esittänyt juristillemme kysymyksiä, hän kontaktoi sinut ennen YT-ilmoituksen lähettämistä.

Helppoa ja nopeaa!

Muuta ajankohtaista

Edunvalvonta­valtuutuksen UKK

Lue usein kysytyt kysymykset edunvalvontavaltuutuksesta tästä!

Avoehto yhteiselon päättymisen turvana

Mikä on sopimus avoeron varalta eli avioehto? Lue tästä, me kerromme kaiken tarpeellisen!

Varaudu avioeroon ositussopimuksella

Mikä on sopimus avioeron varalta eli ositussopimus? Me kerromme ja kerromme siitä kaiken tarvittavan!

Lakihelppi on teknologiayritys ja startup, joka tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.