Asuminen

Kun ostat asuntoa asunto-osakeyhtiöstä myyjän tulee luovuttaa ostajalle asunto-osakkeet eli osakekirja. Asuntokaupassa osakekirjan luovutussopimuksena toimii kauppakirja. Kiinteistöä ostettaessa laaditaan puolestaan kiinteistön kauppakirjan maakaaren muotovaatimusten mukaisesti.

Vuokrasopimus

Jos taas jo omistat asunnon ja suunnittelet sen vuokraamista, laaditaan tästä kirjallinen vuokrasopimus omistajan ja vuokralaisen välille.

Vuokrasopimus on vuokralaisen ja vuokranantajan välinen sopimus vuokrasuhteesta. Vuokrasopimuksessa voi sopia melko vapaasti monista vuokrasuhteen sisältöön liittyvistä seikoista. Vuokrasopimuksessa tulee kuitenkin ottaa huomioon siihen vaikuttava lainsäädäntö, jonka vuoksi se kannattaa myös laatia juristin avustuksella.

Tilaa vuokrasopimus Lakihelpiltä

Tiesitkö, että:

Lakihelpillä teet vuokrasopimuksen etänä ilman ajanvarausta. Palvelussamme vastaat ensin juristin kysymyksiin, jonka jälkeen juristi laatii sinulle vuokrasopimuksen ja lähettää sen sinulle sähköpostiin.

Ennakkoperintö ja lahjakirja

Mikäli haluat lahjoittaa asunnon tai kiinteistön tai antaa sellaisen tai sen osuuden ennakkoperintönä, tämä tehdään lahjakirjalla. Lahjakirjassa ja ennakkoperinnössä voidaan mainita myös siitä, haluatko säilyttää asuntoon tai kiinteistöön hallintaoikeuden.

Ennakkoperinnöllä voi helpottaa perillisten perintöverotaakkaa tai siirtää omaisuutta lapsille jo elinaikanaan, jos lapsi on esimerkiksi ostamassa asuntoa.

Lahjakirja on laadittava aina, jos lahjan kohteena on kiinteistö, asunto-osake tai jos omaisuuteen halutaan pidättää hallinta-oikeus. Lahjakirja on aina suositeltavaa laatia epäselvyyksien välttämiseksi – myös verottajaan nähden. Lahjakirja kannattaa tehdä myös siksi, että siinä voidaan rajoittaa lahjansaajan aviopuolisoiden oikeutta lahjana saatuun omaisuuteen.

Suosittelemme seuraavia palveluita

Perintö

Jos olet myymässä kuolinpesän asuntoa tai kiinteistöä. Tarvitaan tähän kaikkien kuolinpesän osakkaiden suostumus. Omaisuuden myynnistä tai sen jakamisesta voidaan sopia perinnönjaossa.

Perintö voidaan jakaa perinnönjaolla tai perinnönjakokirjalla. Perinnönjako on toimitus, jossa kuolinpesän omaisuus siirretään perillisille eli perintö jaetaan kuolinpesä osakkaiden kesken. Perinnönjaosta täytyy tehdä jakokirja.

Suosittelemme seuraavia palveluita

Tiesitkö, että:

Ennakkoperintöä voidaan antaa lahjakirjalla, jossa on määräys siitä, onko lahja ennakkoperintöä vai ei.

Asumiseen liittyviä asiakirjoja

Oheisesta listasta näet kaikki asumiseen liittyvät asiakirjat. Asiakirjojen hinta on alk. 200 €  kpl (sis. alv). Tilatessasi asiakirjat Lakihelpiltä saat aina juristin laatiman asiakirjan juuri sinulle tehtynä suoraan sähköpostiisi.

Asumiseen liittyvät asiakirjat löydät tästä:

Asiakkaamme kertovat

Anne, 40, Vihti

”Yllättävän virkistävä tapa laatia asiakirja. Ennakkokysymykset oli valittu siten, että toimeksiannossa ei tarvitsisi sen jälkeen vatvoa liikaa asioita, vaan mahdollisimman paljon on otettu huomioon ennakkokysymysten kautta.”

Enna I. 30-vuotta, yrittäjä, Kuopio

”Lakihelppiä oli todella helppo käyttää. Kyselyn jälkeen sain asiakirjani juristilta nopeasti sähköpostiini. Asiointi Lakihelpin kanssa oli sujuvaa ja ammattitaitoista. Suosittelen!”

Niilo L, 30-vuotta, Myyntipäällikkö, Hämeenlinna

”Lakihelpin helppous ja palvelunlaatu muutti käsitykseni lakipalveluiden käytöstä täysin! Jälkeenpäin mietin ”voiko asiat hoitaa näin helposti?” KYLLÄ VOI!”

Heta

”Teimme perusmallisen avioehdon, jonka laatiminen yllätti helppoudella ja nopeudella!”

Sakari V, 66-vuotta, eläkeläinen, Porvoo

”Lakihelppi oli helppo ja nopea! Halusin tehdä testamentin ja sain sen sähköpostiini vaan vastaamalla muutamiin kysymyksiin Lakihelpin sivuilla. Hetken kuluttua asiakirja oli sähköpostissa valmiina. Suosittelen!”

Merja, Jyväskylä

”Oli helppoa ja vaivatonta asioida kanssanne. Kiitos siitä.”

Esitetyt arvostelut ja lupa niiden käyttöön on pyydetty ja saatu suoraan palvelua käyttäneiltä asiakkailta.

Lue lisää

Miksi jokaisella pitäisi olla edunvalvonta­valtuutus?

Lue kaikki mitä sinun pitää tietää edunvalvontavaltuutuksesta tästä!

Lakihelppi vs Muut

LakitoimistotSopimuskoneet
Nopeus – Avun voi saada minuuteissa
Voit hoitaa lakiasiat etänä
Ilman ajanvarausta
Henkilökohtaisuus – Toimeksiannot ovat juristin hoitamat
Tiedät aina ennakkoon paljonko palvelu maksaa
Helppo lähestyä
Helppokäyttöisyys

Lakihelppi on teknologiayritys ja startup, joka tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.