Testamentin päivitys

Artikkelin luettuasi tiedät:

  • Milloin testamenttia tulisi päivittää?
  • Miten testamentti muutetaan tai päivitetään?
  • Mitä tulee ottaa huomioon testamentin päivityksessä?
  • Voiko testamenttia päivittää itse?

Testamentin päivitys

Testamentti on keskeinen asiakirja, joka varmistaa omaisuutesi jakautumisen haluamallasi tavalla. Testamentti voi välttää tulevia perheriitoja poismenosi jälkeen, sillä se toimii viimeisenä tahdonilmaisuna. Sen päivittäminen ajan tasalle on aina kannattavaa, varsinkin isoissa elämäntilanteiden muutoksissa. Artikkelissa käymme läpi muutamia näkökohtia, jotka kannattaa ottaa huomioon.

Milloin testamenttia tulisi päivittää?

Testamenttia kannattaa päivittää aina isoissa elämäntilanteiden muutoksissa. Esimerkkejä näistä on esimerkiksi avioliitto, avioero, lasten syntymä, omaisuuden hankinta tai muut merkittävät taloudelliset muutokset.

Testamentin säännöllinen tarkastus, esimerkiksi maksimissaan viiden vuoden välein, on suositeltavaa. Juristin kanssa voi käydä läpi elämäntilanteessa, omaisuudessa ja tahdossasi tapahtuneet muutokset, joiden pohjalta juristi tekee testamenttiin mahdolliset päivitykset.

Testamentin päivitys kannattaa tehdä juristin kanssa, jotta testamentti tulee varmasti vastaamaan tahtoasi, voimassa olevaa lainsäädäntöä, sekä on verotuksellisesti järkevä.

Lue myös: Ongelmat ja muutokset testamentissa!

Miten testamentti muutetaan tai päivitetään?

Tehtyä testamenttia voi muuttaa uuden testamentin tekemällä. Samassa yhteydessä vanha alkuperäinen testamentti (sekä siitä mahdollisesti tehdyt kopiot) kannattaa tuhota epäselvyyksien ehkäisemiseksi.

Haluatko laatia testamentin?

Tilaa testamentti tästä

Jopa 5 minuutissa! Vain 200 €!

Laadi keskinäinen testamentti tästä!

Tilaa testamentti

Vain 200 €

Mitä tulee ottaa huomioon testamentin päivityksessä?

Testamentti on hyvin henkilökohtainen ja tärkeä asiakirja, joka määrittää omaisuutesi jakautumisen ja kuolinpesäsi osakkaat. Tästä syystä testamentin on oltava täsmällinen, selkeä ja yksiselitteinen, jotta testamentin sisältöä ei voida väärintulkita. Hyvin tehty testamentti vähentää mahdollisuutta erimielisyyksiin ja takaa sen, että testamentin tarkoitus toteutuu juuri niin, kuin on haluttu. 

Ammattilaisen, kuten juristin konsultointi voi varmistaa, että testamentti vastaa kaikkia tarpeitasi ja noudattaa mahdollisesti päivittynyttä lainsäädäntöä.

Voiko testamenttia päivittää itse?

Tehtyä testamenttia ei voi muuttaa esimerkiksi siihen lisätekstiä lisäämällä. Mikäli haluat muokata testamenttia, tee aina uusi testamentti. Testamenttia kannattaa päivittää aina juristin kanssa.

Vaikka viimeisin testamentti on aina voimassa, muistathan aina tuhota vanhan testamentin tulkintaongelmien välttämiseksi.

Haluatko laatia testamentin?

Tilaa tetamentti tästä

Juristin laatima keskinäinen testamentti vain 200 €

Haluatko kysyä testamentista?

Lue lisää!

Edunvalvontavaltuutuksen valtuutetun tehtävä

Valtuutettuna sinulla on tärkeä tehtävä pitää huolta valtuuttajan oikeuksista ja hoitaa hänen asioitaan hänen etunsa mukaisesti.

Edunvalvontavaltuutuksen tekeminen ja vahvistaminen

Edunvalvontavaltakirja on merkittävä oikeudellinen asiakirja, joka antaa toiselle henkilölle oikeuden hoitaa asioitasi, mikäli et enää itse kykene siihen.

Voiko edunvalvontavaltuutuksen tehdä netissä tai etänä?

Suosittelemme käyttämään edunvalvontavaltuutuksen tekoon juristia! Lakihelpillä palveluun sisältyy aina juristin henkilökohtainen apu.

Lakihelppi vs Muut

LakitoimistotSopimuskoneet
Nopeus – Avun voi saada minuuteissa
Voit hoitaa lakiasiat etänä
Ilman ajanvarausta
Henkilökohtaisuus – Toimeksiannot ovat juristin hoitamat
Tiedät aina ennakkoon paljonko palvelu maksaa
Helppo lähestyä
Helppokäyttöisyys

Etkö löytänyt etsimääsi palvelua tai etkö tiedä mitä tarvitset?

Kerro meille ongelmasi ja juristimme vastaa sinulle tarjouspyynnöllä!

Yhteistyössä

 
Yhteistyökumppanit

Lakihelppi tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.