Perukirja

Tilaa juristin laatima perukirja netistä!

Perukirja on laajempi toimeksianto, joka hinnoitellaan aina tapauskohtaisesti. Emme ole sopimuskone, vaan meillä jokainen asiakirja laaditaan aina juristin toimesta. Vastaa juristimme kysymyksiin ja näet kustannusarvion heti. Kustannusarvio ei sido ostamaan.

Helppoa, nopeaa ja silloin kun sinulle sopii!

Pyydä tarjous perukirjasta

Saat kustannusarvion heti

Mikä on perukirja?

Perukirja toimii kuolinpesä osakasluettelona, omaisuusluettelona ja veroilmoituksena.  Siihen merkitään siis vainajan varat, velat sekä kuolinpesän osakkaat. Perukirja on tehtävä 3kk kuluessa henkilön kuolemasta. Perukirja kannattaa laatia juristilla, ettei se aiheuta ongelmia pankissa, perinnönjaossa tai verottajan kanssa.

Perukirja on asiakirja, joka laaditaan kuolinpesän selvittämiseksi ja perinnönjaon valmistelua varten. Perukirja toimii veroilmoituksena verottajalle perunkirjoitusta varten ja siitä käy ilmi kuolinpesän osakkaat. 

Perukirja on tärkeä asiakirja, koska sen perusteella voidaan määrittää varat ja velkojen maksujärjestys. Perukirjan laatiminen on lakisääteinen velvollisuus, ja sen tulee olla totuudenmukainen ja oikein laadittu. Perukirjaan tulee merkitä kaikki kuolinpesään kuuluvat varat ja velat, kuten esimerkiksi kiinteistöt, arvopaperit, pankkitilit ja velat.

Perukirjan teet meillä helposti netissä. 

Perukirjan hinta

Alk. 400 €

Perukirja verottajalle

Perukirja on hyvä tehdä tarkasti ja juristin avustuksella, sillä perukirja toimii myös veroilmoituksena, jonka pohjalta verottaja määrää perintöverot. Perukirjassa tulee listata kaikki henkilöt, jotka ovat kuolinpesän osakkaita ja oikeutettuja perintöön. Perukirjaan kirjataan myös kaikki vainajan ja mahdollisen lesken varallisuus ja omaisuusluettelo toimii omaisuuden osituksen ja perinnönjaon pohjana. 

Perukirjan tekeminen

Perukirja etänä ilman ajanvarausta – saat sen Lakihelpiltä! Palvelussamme vastaat ensin juristin kysymyksiin, jonka jälkeen näet heti kustannusarvion perukirjan laatimisesta. Jos tilaat perukirjan meiltä, juristimme palaa sinulle asiaan henkilökohtaisesti heti seuraavana arkipäivänä.

Mikäli valitset Lakihelpin, juristimme laatii perukirjan sinulle ja saat sen kätevästi sähköpostiisi. Mikäli asiassa herää epäjohdonmukaisuuksia tai olet esittänyt juristillemme kysymyksiä, hän kontaktoi sinut aina ennen asiakirjan lähettämistä. Helppoa ja nopeaa!

Pyydä tarjous tästä

Saat kustannusarvion heti

Miksi perukirja kannattaa laadituttaa juristilla

Perukirja liitetään perinnönjakokirjaan, joten sen on tärkeää olla totuudenmukainen ja oikein laadittu. Virheellisesti tai puutteellisesti laadittu perukirja voi johtaa perinnönjakoon liittyviin ongelmiin, riitoihin ja kustannuksiin, joita voidaan välttää huolellisella suunnittelulla ja ammattilaisten avulla. Huonosti laadittu perukirja voi aiheuttaa myös veroseuraamuksia, joilta oltaisiin vältytty hyvin laaditulla perukirjalla.

Juristin avulla perukirjan laatiminen kannattaa, sillä hän osaa ottaa huomioon verosuunnittelun. Juristi pystyy myös antamaan neuvoja perinnönjaosta ja velkojen maksamisesta sekä auttamaan perillisiä löytämään tapoja optimoida perinnönjako verotuksellisesti.

Tilaa perukirja tästä!

Vastaa kysymyksiin ja saat kustannusarvion. Ei sido tilaamaan.

Asiakkaamme kertovat

Anne, 40, Vihti

”Yllättävän virkistävä tapa laatia asiakirja. Ennakkokysymykset oli valittu siten, että toimeksiannossa ei tarvitsisi sen jälkeen vatvoa liikaa asioita, vaan mahdollisimman paljon on otettu huomioon ennakkokysymysten kautta.”

Enna I. 30-vuotta, yrittäjä, Kuopio

”Lakihelppiä oli todella helppo käyttää. Kyselyn jälkeen sain asiakirjani juristilta nopeasti sähköpostiini. Asiointi Lakihelpin kanssa oli sujuvaa ja ammattitaitoista. Suosittelen!”

Niilo L, 30-vuotta, Myyntipäällikkö, Hämeenlinna

”Lakihelpin helppous ja palvelunlaatu muutti käsitykseni lakipalveluiden käytöstä täysin! Jälkeenpäin mietin ”voiko asiat hoitaa näin helposti?” KYLLÄ VOI!”

Heta

”Teimme perusmallisen avioehdon, jonka laatiminen yllätti helppoudella ja nopeudella!”

Sakari V, 66-vuotta, eläkeläinen, Porvoo

”Lakihelppi oli helppo ja nopea! Halusin tehdä testamentin ja sain sen sähköpostiini vaan vastaamalla muutamiin kysymyksiin Lakihelpin sivuilla. Hetken kuluttua asiakirja oli sähköpostissa valmiina. Suosittelen!”

Merja, Jyväskylä

”Oli helppoa ja vaivatonta asioida kanssanne. Kiitos siitä.”

Esitetyt arvostelut ja lupa niiden käyttöön on pyydetty ja saatu suoraan palvelua käyttäneiltä asiakkailta.

Ajankohtaista

Mikä on yrittäjän edunvalvontavaltuutus

Yrittäjän kohdalla edunvalvontavaltuutuksen tekeminen on erityisen tärkeää, sillä se kattaa myös yritystoimintaan liittyvät päätökset.

Miten perukirja laaditaan?

Perukirja on virallinen juridinen asiakirja, joka laaditaan henkilön kuoleman jälkeen. Se sisältää tiedot vainajan perillisistä, omaisuudesta ja veloista. Perukirja toimii veroilmoituksena perintöveron määräämiseksi sekä pohjana perinnönjaolle.

Kuka minut perii? – Perintökaaren selvitys perimysjärjestyksestä

Perintökaari säätelee, kuka on oikeutettu perimään henkilön omaisuuden. Artikkelista luet tilanteesi mukaisesti sen, kuka sinut perisi.

Lakihelppi vs Muut

LakitoimistotSopimuskoneet
Nopeus – Avun voi saada minuuteissa
Voit hoitaa lakiasiat etänä
Ilman ajanvarausta
Henkilökohtaisuus – Toimeksiannot ovat juristin hoitamat
Tiedät aina ennakkoon paljonko palvelu maksaa
Helppo lähestyä
Helppokäyttöisyys

Etkö löytänyt etsimääsi palvelua tai etkö tiedä mitä tarvitset?

Kerro meille ongelmasi ja juristimme vastaa sinulle tarjouspyynnöllä!

Yhteistyössä

 
Yhteistyökumppanit

Lakihelppi tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.