Miksi testamentti kannattaa tehdä?

Artikkelin luettuasi tiedät:

Minkä takia meidän jokaisen on tärkeä tehdä testamentti. Lue myös Testamentin teko juristin avustuksella.

Testamentin tekeminen on tärkeää monista syistä. Tässä joitakin niistä:

Varojen jakaminen haluamallasi tavalla

Testamentilla voit määritellä tarkasti, kuinka omaisuutesi ja varasi tulee jaettavaksi kuolemasi jälkeen. Tämä varmistaa, että omaisuutesi jakautuu haluamallasi tavalla ja että rakkaasi saavat juuri sen, mitä haluat heille antaa.

Verotuksen optimointi

Testamentti on hyvä väline myös perintöverosuunnitteluun. Parhaassa tapauksessa testamentilla voi minimoida perintöverot ja varmistaa, että perillisesi saavat mahdollisimman paljon ja verotehokkaasti omaisuutta.

Riitojen välttäminen

Testamentti on sen tekijän viimeinen tahto. Näin ollen testamentin avulla voit välttää mahdolliset riidat perillisten välillä ja varmistaa, että omaisuutesi jaetaan rauhallisesti ja hyvissä väleissä.

Huolenpidon varmistaminen

Testamentilla voit määritellä, kuka esimerkiksi hoitaa lapsiasi tai lemmikkejäsi, kun sinua ei enää ole.

Lopullisen tahdon ilmaiseminen

Testamentti on ainut asiakirja, jolla voit virallisesti ilmaista viimeinen tahtosi.  

On tärkeää huomata, että testamentti on erittäin henkilökohtainen asiakirja. Tästä syystä testamentti täytyy laatia hyvin huolellisesti. Myös laki asettaa testamentin lainvoimasuudelle tiettyjä kriteereitä. Tästä syystä testamentti kannattaa laadituttaa juristilla. Näin voit myös varmistaa, että tahtosi toteutuu myös käytännössä niin, kuin olit halunnut.

Mitä riskejä on jos testamentin tekee väärin?

Jos testamentti on laadittu väärin tai epätarkasti, se voi johtaa moniin riskeihin, jotka voivat aiheuttaa ongelmia perillisten välillä. Tässä esimerkkejä virheellisesti tehdyistä testamenteista  ja niiden riskeistä:

Testamentin kumoaminen

Jos testamentti on laadittu väärin tai epäselvästi, se voi johtaa testamentin kumoamiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että testamenttia ei huomioida, vaan omaisuus jaetaan testamentin sijaan lain mukaisesti. Tämä voi johtaa perinnönjakoon, joka ei vastaa testamentin tekijän toiveita.

Riidat perillisten välillä

Jos testamentti on tehty epätarkasti, se voi johtaa riitoihin ja välien menettämisiin perillisten välillä. Tämä voi johtaa pitkällisiin ja kalliisiin oikeusprosesseihin, jotka voivat viedä paljon aikaa ja energiaa.

Perintöverot

Jos testamentti on laadittu virheellisesti, se voi johtaa suurempiin perintöveroihin. Mikäli perillisillä ei ole omaa varallisuutta maksaa perintöveroja ja peritty omaisuus on esimerkiksi kiinteää omaisuutta (kiinteistö tai metsää) voi niiden takia joutua ottamaan jopa lainaa. 

Huoltajuuskiistat

Testamentilla voit määrätä huoltajuudesta. Jos sitä ei ole tehty ja tilanne on esimerkiksi jo muutenkin riskinalainen, voi tämä johtaa kiistoihin ja epävarmuuteen siitä, kuka vastaa lapsesi kasvatuksesta ja hyvinvoinnista.

Taloudelliset tappiot

Jos testamentti on tehty huonosti, se voi johtaa taloudellisiin tappioihin perillisille. Tämä voi johtua esimerkiksi siitä, että testamentti ei sisällä tarkkoja ohjeita omaisuuden jakamisesta. Usein ymmärretäänkin vasta jälkikäteen, että rahalliset menetykset oltaisiin voitu välttää paremmalla testamentilla.

Näistä syistä on todella tärkeää, että testamentti laaditaan huolellisesti ja ammattilaisten avulla. Näin voit varmistaa, että testamentti vastaa toiveitasi ja että se täyttää kaikki muut tarvittavat lailliset vaatimukset.

Tilaa juristin laatima testamentti

Tee testamentti

Vain 200 €

Tarvitsetko pohjan testamentin tiedoksiantoon?

Kuinka yleistä testamentin tekeminen on?

Testamentin tekeminen on melko yleistä monissa maissa, erityisesti länsimaissa. Yhdysvalloissa noin puolet aikuisista henkilöistä omistaa testamentin. Suomessa testamentin tekeminen on myös yleistä. Testamentin tekeminen on helppoa lakimiehen avustuksella, mutta toki sen voi tehdä myös itse. Itse tehdyn testamentin voi myös tarkistuttaa juristilla. Testamentin tärkeyttä korostetaan usein, sillä se on ainut tapa varmistaa, että omaisuus ja varat jakautuvat testamenttaajan haluamalla tavalla hänen kuolemansa jälkeen.

Lakihelpillä testamentti kustantaa vain 200 € sis. alv.  Tilatessasi asiakirjan Lakihelpiltä saat aina juristin laatiman asiakirjan juuri sinulle tehtynä sähköisesti.

Tilaa juristin laatima testamentti

Tilaan testamentin

Vain 200 €

Tilaa juristin laatima testamentti ja puhelinaika juristille

Tilaa tästä

Vain 300 €

Lakihelppi vs Muut

LakitoimistotSopimuskoneet
Nopeus – Avun voi saada minuuteissa
Voit hoitaa lakiasiat etänä
Ilman ajanvarausta
Henkilökohtaisuus – Toimeksiannot ovat juristin hoitamat
Tiedät aina ennakkoon paljonko palvelu maksaa
Helppo lähestyä
Helppokäyttöisyys

Etkö löytänyt etsimääsi palvelua tai etkö tiedä mitä tarvitset?

Kerro meille ongelmasi ja juristimme vastaa sinulle tarjouspyynnöllä!

Yhteistyössä

 
Yhteistyökumppanit

Lakihelppi tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.