Lomautuksen ennakkoselvitys

Tilaa juristin laatima lomautuksen ennakkoselvitys netistä! Lakihelpiltä saat YT-ilmoituksen jopa kymmenessä minuutissa ja se kustantaa vain 150 € + alv. Palvelun maksu tapahtuu aina jälkikäteen laskulla.

. Emme ole sopimuskone, vaan meillä jokainen asiakirja laaditaan aina juristin toimesta. Vastaa juristimme kysymyksiin ja saat lomautuksen ennakkoselvitys sähköisesti.

Helppoa, nopeaa ja silloin kun sinulle sopii!

Tilaa tästä

Vain 150 € + alv.

Mikä on lomautuksen ennakkoselvitys?

Ennen lomautusilmoituksen antamista työnantajan on annettava lomautettavalle työntekijälle lomautuksen ennakkoselvitys, joka on ikään kuin ennakkovaroitus tulevasta lomautuksesta.

Lomautuksen ennakkoselvitys voidaan antaa joko suullisesti tai kirjallisesti. Se tulee antaa viipymättä lomautuksen tarpeen tultua työnantajan tietoon. Näin varmistetaan, että työntekijällä on aikaa valmistautua lomautukseen.

Lomautuksen ennakkoselvitys hinta

150 €

Milloin työsuhteen päättämissopimus on pätevä?

Jotta työsuhteen päättämissopimus olisi pätevä, tulee sopimus solmia osapuolten ja erityisesti työntekijän vapaasta tahdosta. Sopimuksen kohteena olevien asioiden tulee olla myös sellaisia, joista voidaan sopia työlainsäädännön näkökulmasta. Työlainsäädäntö on pakottavaa lainsäädäntöä, joka täytyy huomioida työsuhteen päättämissopimuksessa, työsuhdetta päätettäessä sekä työsuhteen päättymisen jälkeenkin. Työntekijää ei myöskään saa johtaa harhaan työsuhteen päättämissopimusta tehtäessä esim. väitteellä irisanomisperusteesta, mikäli sellaista ei ole.

Ennakkoselvityksen sisältö

Lomautuksen ennakkoselvityksessä on mainittava seuraavat asiat:

  • lomautuksen peruste
  • lomautuksen arvioitu laajuus,
  • lomautuksen toteuttamistapa,
  • lomautuksen alkamisajankohta
  • lomautuksen kesto tai arvio kestosta

Kuulemistilaisuus

Työnantajan tulee antaa työntekijöille tai heidän edustajilleen mahdollisuus kertoa näkemyksensä ennakkoselvityksestä. Velvoitetta kuulemistilaisuuteen ei ole yrityksissä, joissa työskentelee lomautus hetkellä vähintään 20 työntekijää. Kuulemistilaisuuden tarkoituksena on, että työnantaja voi ottaa huomioon työntekijöiden näkemykset ennen lomauttamisesta päättämistä. Kuulemistilaisuuteen onkin siis kannattavaa osallistua.

Lomautuksen ennakkoselvitys netistä

Lakihelpiltä saat lomautuksen ennakkoselvityksen etänä ilman ajanvarausta. Palvelussamme vastaat ensin juristin kysymyksiin, jonka jälkeen juristi laatii lomautuksen ennakkoselvityksen ja lähettää sen sinulle sähköisesti. Mikäli asiassa herää epäjohdonmukaisuuksia tai olet esittänyt juristillemme kysymyksiä, hän kontaktoi sinut ennen selvityksen lähettämistä.

Tilaa nyt!

Jopa 10 minuutissa!

Asiakkaamme kertovat

Anne, 40, Vihti

”Yllättävän virkistävä tapa laatia asiakirja. Ennakkokysymykset oli valittu siten, että toimeksiannossa ei tarvitsisi sen jälkeen vatvoa liikaa asioita, vaan mahdollisimman paljon on otettu huomioon ennakkokysymysten kautta.”

Enna I. 30-vuotta, yrittäjä, Kuopio

”Lakihelppiä oli todella helppo käyttää. Kyselyn jälkeen sain asiakirjani juristilta nopeasti sähköpostiini. Asiointi Lakihelpin kanssa oli sujuvaa ja ammattitaitoista. Suosittelen!”

Niilo L, 30-vuotta, Myyntipäällikkö, Hämeenlinna

”Lakihelpin helppous ja palvelunlaatu muutti käsitykseni lakipalveluiden käytöstä täysin! Jälkeenpäin mietin ”voiko asiat hoitaa näin helposti?” KYLLÄ VOI!”

Heta

”Teimme perusmallisen avioehdon, jonka laatiminen yllätti helppoudella ja nopeudella!”

Sakari V, 66-vuotta, eläkeläinen, Porvoo

”Lakihelppi oli helppo ja nopea! Halusin tehdä testamentin ja sain sen sähköpostiini vaan vastaamalla muutamiin kysymyksiin Lakihelpin sivuilla. Hetken kuluttua asiakirja oli sähköpostissa valmiina. Suosittelen!”

Merja, Jyväskylä

”Oli helppoa ja vaivatonta asioida kanssanne. Kiitos siitä.”

Esitetyt arvostelut ja lupa niiden käyttöön on pyydetty ja saatu suoraan palvelua käyttäneiltä asiakkailta.

Muuta ajankohtaista

Mikä on yrittäjän edunvalvontavaltuutus

Yrittäjän kohdalla edunvalvontavaltuutuksen tekeminen on erityisen tärkeää, sillä se kattaa myös yritystoimintaan liittyvät päätökset.

Miten perukirja laaditaan?

Perukirja on virallinen juridinen asiakirja, joka laaditaan henkilön kuoleman jälkeen. Se sisältää tiedot vainajan perillisistä, omaisuudesta ja veloista. Perukirja toimii veroilmoituksena perintöveron määräämiseksi sekä pohjana perinnönjaolle.

Hyvä tietää tietosuojaselosteesta

Lain mukaan (EU:n tietosuoja-asetus GDPR ja tietosuojalaki) jokaisen yrityksen täytyy informoida mitä henkilötietoja se kerää, miten se käsittelee niitä ja kuinka se suojaa niitä.

Usein kysytyt kysymykset

Ennen lomautusilmoituksen antamista työnantajan on annettava lomautettavalle työntekijälle lomautuksen ennakkoselvitys, joka on ikään kuin ennakkovaroitus tulevasta lomautuksesta.

Työnantajan tulee antaa työntekijöille tai heidän edustajilleen mahdollisuus kertoa näkemyksensä ennakkoselvityksestä. Velvoitetta kuulemistilaisuuteen ei ole yrityksissä, joissa työskentelee lomautus hetkellä vähintään 20 työntekijää.

Lakihelppi vs Muut

LakitoimistotSopimuskoneet
Nopeus – Avun voi saada minuuteissa
Voit hoitaa lakiasiat etänä
Ilman ajanvarausta
Henkilökohtaisuus – Toimeksiannot ovat juristin hoitamat
Tiedät aina ennakkoon paljonko palvelu maksaa
Helppo lähestyä
Helppokäyttöisyys

Etkö löytänyt etsimääsi palvelua tai etkö tiedä mitä tarvitset?

Kerro meille ongelmasi ja juristimme vastaa sinulle tarjouspyynnöllä!

Yhteistyössä

 
Yhteistyökumppanit

Lakihelppi tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.