Lomautuksen ennakkoselvitys

Tilaa juristin laatima lomautuksen ennakkoselvitys netistä! Lakihelpiltä saat YT-ilmoituksen jopa kymmenessä minuutissa. Emme ole sopimuskone, vaan meillä jokainen asiakirja laaditaan aina juristin toimesta. Vastaa juristimme kysymyksiin ja saat lomautuksen ennakkoselvitys sähköpostiisi.

Helppoa, nopeaa ja silloin kun sinulle sopii!

Mikä on lomautuksen ennakkoselvitys?

Ennen lomautusilmoituksen antamista työnantajan on annettava lomautettavalle työntekijälle lomautuksen ennakkoselvitys, joka on ikään kuin ennakkovaroitus tulevasta lomautuksesta.

Lomautuksen ennakkoselvitys voidaan antaa joko suullisesti tai kirjallisesti. Se tulee antaa viipymättä lomautuksen tarpeen tultua työnantajan tietoon. Näin varmistetaan, että työntekijällä on aikaa valmistautua lomautukseen.

Lomautuksen ennakkoselvitys hinta

150 €

Milloin työsuhteen päättämissopimus on pätevä?

Jotta työsuhteen päättämissopimus olisi pätevä, tulee sopimus solmia osapuolten ja erityisesti työntekijän vapaasta tahdosta. Sopimuksen kohteena olevien asioiden tulee olla myös sellaisia, joista voidaan sopia työlainsäädännön näkökulmasta. Työlainsäädäntö on pakottavaa lainsäädäntöä, joka täytyy huomioida työsuhteen päättämissopimuksessa, työsuhdetta päätettäessä sekä työsuhteen päättymisen jälkeenkin. Työntekijää ei myöskään saa johtaa harhaan työsuhteen päättämissopimusta tehtäessä esim. väitteellä irisanomisperusteesta, mikäli sellaista ei ole.

Ennakkoselvityksen sisältö

Lomautuksen ennakkoselvityksessä on mainittava seuraavat asiat:

  • lomautuksen peruste
  • lomautuksen arvioitu laajuus,
  • lomautuksen toteuttamistapa,
  • lomautuksen alkamisajankohta
  • lomautuksen kesto tai arvio kestosta

Kuulemistilaisuus

Työnantajan tulee antaa työntekijöille tai heidän edustajilleen mahdollisuus kertoa näkemyksensä ennakkoselvityksestä. Velvoitetta kuulemistilaisuuteen ei ole yrityksissä, joissa työskentelee lomautus hetkellä vähintään 20 työntekijää. Kuulemistilaisuuden tarkoituksena on, että työnantaja voi ottaa huomioon työntekijöiden näkemykset ennen lomauttamisesta päättämistä. Kuulemistilaisuuteen onkin siis kannattavaa osallistua.

Lomautuksen ennakkoselvitys netistä

Lakihelpiltä saat lomautuksen ennakkoselvityksen etänä ilman ajanvarausta. Palvelussamme vastaat ensin juristin kysymyksiin, jonka jälkeen juristi laatii lomautuksen ennakkoselvityksen ja lähettää sen sinulle sähköpostiin. Mikäli asiassa herää epäjohdonmukaisuuksia tai olet esittänyt juristillemme kysymyksiä, hän kontaktoi sinut ennen selvityksen lähettämistä.

Muuta ajankohtaista

Edunvalvonta­valtuutuksen UKK

Lue usein kysytyt kysymykset edunvalvontavaltuutuksesta tästä!

Avoehto yhteiselon päättymisen turvana

Mikä on sopimus avoeron varalta eli avioehto? Lue tästä, me kerromme kaiken tarpeellisen!

Varaudu avioeroon ositussopimuksella

Mikä on sopimus avioeron varalta eli ositussopimus? Me kerromme ja kerromme siitä kaiken tarvittavan!

Usein kysytyt kysymykset

Ennen lomautusilmoituksen antamista työnantajan on annettava lomautettavalle työntekijälle lomautuksen ennakkoselvitys, joka on ikään kuin ennakkovaroitus tulevasta lomautuksesta.

Työnantajan tulee antaa työntekijöille tai heidän edustajilleen mahdollisuus kertoa näkemyksensä ennakkoselvityksestä. Velvoitetta kuulemistilaisuuteen ei ole yrityksissä, joissa työskentelee lomautus hetkellä vähintään 20 työntekijää.

Lakihelppi on teknologiayritys ja startup, joka tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.