Mikä on yrittäjän edunvalvontavaltuutus?

Artikkelin luettuasi tiedät:

  • Mikä on yrittäjän edunvalvontavaltuutus?
  • Miksi yrittäjän kannattaa tehdä edunvalvontavaltuutus?

Edunvalvontavaltuus

Edunvalvontavaltuutus on oikeudellinen väline, joka antaa henkilölle mahdollisuuden valita etukäteen sen henkilön, joka hoitaa hänen asioitaan, jos hän tulee kyvyttömäksi tekemään päätöksiä itse. Tämä voi olla tarpeellista esimerkiksi vanhuuden, sairauden tai onnettomuuden vuoksi. Edunvalvontavaltuutus antaa valtuutetulle oikeuden hoitaa valtuuttajan henkilökohtaisia ja taloudellisia asioita hänen puolestaan.

Yrittäjän edunvalvontavaltuutus

Yrittäjän kohdalla edunvalvontavaltuutuksen tekeminen on erityisen tärkeää, sillä se kattaa myös yritystoimintaan liittyvät päätökset. Näin varmistetaan, että yrityksen toiminta voi jatkua keskeytyksettä, vaikka yrittäjälle itselleen tapahtuisi jotain odottamatonta.

Toinen tärkeä yrittäjän hoidettava asiakirja on yrittäjän testamentti, jolla varmistetaan, että yritystoimintaa jatkaa haluttu henkilö eikä esimerkiksi äänivaltaiset osakkeet hajaudu kuolinpesälle. Lue yrittäjän testamentista lisää täältä!

Mikä on yrittäjän edunvalvontavaltuutus?

Edunvalvontavaltuutus on oikeudellinen asiakirja, jossa henkilö määrää etukäteen sen henkilön, joka hoitaa hänen henkilökohtaisia ja taloudellisia asioitaan, mikäli hän ei itse enää kykene huolehtimaan asioistaan.

Yrittäjälle edunvalvontavaltuutus on erityisen tärkeä, koska se kattaa sekä yrittäjän henkilökohtaiset että yritystoimintaan liittyvät päätökset. Yrittäjä voi näin turvata sen, että yritystoiminta jatkuu sujuvasti myös mahdollisten henkilökohtaisten haasteiden tai sairastumisen aikana.

Yrittäjät haluavat usein määrätä hoitamaan henkilökohtaisia asioita läheisen henkilön, esim puolison, kun yritystoimintaa hoitamaan halutaan taas hoitamaan joku yritystoiminnasta perillä oleva – esimerkiksi yhtiökumppani. 

Lue lisää edunvalvontavaltuutuksesta täältä.

Haluatko laatia yrittäjän edunvalvontavaltuutuksen?

Laadi edunvalvontavaltuutus tästä!

Jopa 10 minuutissa! Vain 195 €!

Haluatko kysyä edunvalvontavaltuutuksesta LakiChatissä?

Miksi yrittäjän kannattaa tehdä edunvalvontavaltuutus?

Yritystoiminnan jatkuvuus:

Yrittäjä voi nimetä edunvalvontavaltuutuksessa henkilön, joka pystyy tekemään päätöksiä liittyen yritystoimintaan. Tämä varmistaa, että liiketoiminta ei pysähdy, vaikka yrittäjälle tapahtuisi jotain odottamatonta.

Nopeus ja joustavuus:

Edunvalvontavaltuutuksen avulla päätöksentekijä voi toimia nopeasti ja joustavasti yrittäjän puolesta. Tämä on erityisen tärkeää liiketoiminnassa, jossa päätökset voivat vaikuttaa nopeasti yrityksen suorituskykyyn.

Omaisuuden hallinta:

Edunvalvontavaltuutuksen avulla yrittäjä voi vaikuttaa siihen, kuka hoitaa hänen omaisuuttaan ja yritystoimintaansa. Tämä mahdollistaa henkilökohtaisten toiveiden huomioimisen parhaalla mahdollisella tavalla.

Miksi kannattaa tehdä edunvalvontavaltuutus juristin avustuksella?

Asiantuntemus:

Juristilla on asiantuntemus varmistaa, että edunvalvontavaltuutus laaditaan huolellisesti ja noudattaa kaikkia voimassa olevia lakeja ja määräyksiä.

Yksilölliset tarpeet:

Juristi voi auttaa yrittäjää määrittelemään yksilölliset tarpeensa ja varmistaa, että edunvalvontavaltuutus kattaa kaikki olennaiset asiat.

Tulevaisuuden varautuminen:

Juristi voi auttaa yrittäjää harkitsemaan mahdollisia tulevaisuuden skenaarioita ja varmistamaan, että edunvalvontavaltuutus on riittävän kattava kaikenlaisissa tilanteissa.

Kaiken kaikkiaan yrittäjän edunvalvontavaltuutus on tärkeä osa liiketoimintasuunnitelmaa, joka antaa yrittäjälle mahdollisuuden vaikuttaa siihen, miten hänen asiansa ja yritystoimintansa hoidetaan, vaikka hän ei itse pystyisikään niitä hoitamaan.

Haluatko laatia yrittäjän edunvalvontavaltuutuksen?

Laadi edunvalvontavaltuutus tästä!

Jopa 10 minuutissa! Vain 195 €!

Haluatko kysyä edunvalvontavaltuutuksesta LakiChatissä?

Lue lisää!

Perukirja ja pesänilmoittaja

Pesänilmoittaja on henkilö, jolla on paras tietämys kuolinpesän tilanteesta. Usein pesänilmoittajana toimii leski, lapsi tai muu läheinen henkilö.

Miten perukirja laaditaan?

Perukirja on virallinen juridinen asiakirja, joka laaditaan henkilön kuoleman jälkeen. Se sisältää tiedot vainajan perillisistä, omaisuudesta ja veloista. Perukirja toimii veroilmoituksena perintöveron määräämiseksi sekä pohjana perinnönjaolle.

Hyvä tietää tietosuojaselosteesta

Lain mukaan (EU:n tietosuoja-asetus GDPR ja tietosuojalaki) jokaisen yrityksen täytyy informoida mitä henkilötietoja se kerää, miten se käsittelee niitä ja kuinka se suojaa niitä.

Lakihelppi vs Muut

LakitoimistotSopimuskoneet
Nopeus – Avun voi saada minuuteissa
Voit hoitaa lakiasiat etänä
Ilman ajanvarausta
Henkilökohtaisuus – Toimeksiannot ovat juristin hoitamat
Tiedät aina ennakkoon paljonko palvelu maksaa
Helppo lähestyä
Helppokäyttöisyys

Etkö löytänyt etsimääsi palvelua tai etkö tiedä mitä tarvitset?

Kerro meille ongelmasi ja juristimme vastaa sinulle tarjouspyynnöllä!

Yhteistyössä

 
Yhteistyökumppanit

Lakihelppi tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.