Selvitys työsopimuksen irtisanomisesta

Tilaa juristin laatima selvitys työsopimuksen irtisanomisesta netistä! Lakihelpiltä saat selvityksen työsopimuksen irtisanomisesta jopa kymmenessä minuutissa. Emme ole sopimuskone, vaan meillä jokainen asiakirja laaditaan aina juristin toimesta. Vastaa juristimme kysymyksiin ja saat selvityksen sähköpostiisi.

Helppoa, nopeaa ja silloin kun sinulle sopii!

Mikä on selvitys työsopimuksen irtisanomisesta?

Jos työnantaja aikoo irtisanoa työntekijän tuotannollisilla ja taloudellisilla perusteilla, työnantajan pitää antaa irtisanottavalle työntekijälle irtisanomisen perusteet ja vaihtoehdot. Tämä voidaan tehdä selvityksellä työsopimuksen irtisanomisesta. Selvityksellä työnantaja voi tarvittaessa myös näyttää toteen, että hän on täyttänyt tämän velvollisuutensa.

Selvitys työsopimuksen irtisanomisesta hinta

150 €

Irtisanominen

Irtisanominen voidaan tehdä silloin, kun tarjolla oleva työ on taloudellisista, tuotannollisista tai toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuvista syistä vähentynyt olennaisesti ja pysyvästi.

Taloudellisella syyllä tarkoitetaan yrityksen tuloksen heikkenemistä tai riittämättömyyttä ja sekä näiden riskien ennalta ehkäisyä.

Tuotannollisella syyt ja uudelleenjärjestelyt liittyvät työnantajan tuotannolliseen toimintaan ja siinä tapahtuviin muutoksiin.

Olennaista selvityksessä työsopimuksen irtisanomisessa on, että selvityksessä käy ilmi syitä joiden takia syntyy pysyviä sekä olennaisia seuraamuksia irtisanomisen kohteena olevaan työhön.

Työntekijän uudelleen koulutus

Työnantaja ei voi irtisanoa työntekijän työsopimusta vedoten tuotannollisiin ja taloudellisiin syihin, mikäli työntekijä on sijoitettavissa tai koulutettavissa uusiin tehtäviin.

Irtisanomisperustetta ei ole ainakaan silloin, jos työnantaja on ottanut uuden työntekijän vastaaviin tehtäviin tai töiden uudelleenjärjestelyistä ei ole aiheutunut työn tosiasiallista vähentymistä.

Työnantajan koulutusvelvollisuus koskee sellaisia uusien tehtävien edellyttämää koulutusta, jota voidaan pitää tarkoituksenmukaisena ja kohtuullisena molempien osapuolien kannalta.

Työnantajan takaisinotto-velvollisuus

Työnantajan tulee tarjota neljän kuukauden sisällä työntekijälle työtä, joka on irtisanottu tuotannollisista ja taloudellisista syistä, jos hän tarvitsee työntekijää samoihin tai samankaltaisiin tehtäviin.

Jos taas työsuhde on jatkunut sen päättymiseen mennessä keskeytyksettä vähintään 12 vuotta, kestää takaisinottoaika kuusi kuukautta.

Mikäli työnantajalla on lomautettuja työntekijöitä, kutsutaan nämä töihin ennen irtisanottuja henkilöitä.

Myös osa-aikaisille työntekijöille tulee tarjota mahdollisuus lisätyöhön ennen kuin irtisanottuja voidaan kutsua takaisin.

Työnantajan tulee myös huomioida, että irtisanotun työntekijän tulee olla paikallisen TE-toimiston asiakkaana, jotta takaisinottovelvollisuutta voidaan soveltaa.

Selvityksen tekeminen työsopimuksen päättymisestä

Lakihelpiltä saat selvityksen työsopimuksen päättymisestä etänä ilman ajanvarausta. Palvelussamme vastaat ensin juristin kysymyksiin, jonka jälkeen juristi laatii sinulle selvityksen työsopimuksen päättymisestä ja lähettää sen sinulle sähköpostiin. Mikäli asiassa herää epäjohdonmukaisuuksia tai olet esittänyt juristillemme kysymyksiä, hän kontaktoi sinut ennen selvityksen lähettämistä.

Helppoa ja nopeaa!

Asiakkaamme kertovat

Anne, 40, Vihti

”Yllättävän virkistävä tapa laatia asiakirja. Ennakkokysymykset oli valittu siten, että toimeksiannossa ei tarvitsisi sen jälkeen vatvoa liikaa asioita, vaan mahdollisimman paljon on otettu huomioon ennakkokysymysten kautta.”

Enna I. 30-vuotta, yrittäjä, Kuopio

”Lakihelppiä oli todella helppo käyttää. Kyselyn jälkeen sain asiakirjani juristilta nopeasti sähköpostiini. Asiointi Lakihelpin kanssa oli sujuvaa ja ammattitaitoista. Suosittelen!”

Niilo L, 30-vuotta, Myyntipäällikkö, Hämeenlinna

”Lakihelpin helppous ja palvelunlaatu muutti käsitykseni lakipalveluiden käytöstä täysin! Jälkeenpäin mietin ”voiko asiat hoitaa näin helposti?” KYLLÄ VOI!”

Heta

”Teimme perusmallisen avioehdon, jonka laatiminen yllätti helppoudella ja nopeudella!”

Sakari V, 66-vuotta, eläkeläinen, Porvoo

”Lakihelppi oli helppo ja nopea! Halusin tehdä testamentin ja sain sen sähköpostiini vaan vastaamalla muutamiin kysymyksiin Lakihelpin sivuilla. Hetken kuluttua asiakirja oli sähköpostissa valmiina. Suosittelen!”

Merja, Jyväskylä

”Oli helppoa ja vaivatonta asioida kanssanne. Kiitos siitä.”

Esitetyt arvostelut ja lupa niiden käyttöön on pyydetty ja saatu suoraan palvelua käyttäneiltä asiakkailta.

Muuta ajankohtaista

Miten perukirja laaditaan?

Perukirja on virallinen juridinen asiakirja, joka laaditaan henkilön kuoleman jälkeen. Se sisältää tiedot vainajan perillisistä, omaisuudesta ja veloista. Perukirja toimii veroilmoituksena perintöveron määräämiseksi sekä pohjana perinnönjaolle.

Hyvä tietää tietosuojaselosteesta

Lain mukaan (EU:n tietosuoja-asetus GDPR ja tietosuojalaki) jokaisen yrityksen täytyy informoida mitä henkilötietoja se kerää, miten se käsittelee niitä ja kuinka se suojaa niitä.

Mikä on tietosuojaseloste?

Tietosuojaseloste on oleellinen osa yrityksen tietosuojakäytäntöjä ja se liittyy EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) noudattamiseen.

Lakihelppi vs Muut

LakitoimistotSopimuskoneet
Nopeus – Avun voi saada minuuteissa
Voit hoitaa lakiasiat etänä
Ilman ajanvarausta
Henkilökohtaisuus – Toimeksiannot ovat juristin hoitamat
Tiedät aina ennakkoon paljonko palvelu maksaa
Helppo lähestyä
Helppokäyttöisyys

Etkö löytänyt etsimääsi palvelua tai etkö tiedä mitä tarvitset?

Kerro meille ongelmasi ja juristimme vastaa sinulle tarjouspyynnöllä!

Yhteistyössä

 
Yhteistyökumppanit

Lakihelppi tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.