Tiedote 20.4.2022

Lakihelppi teknologiayritys haastaa pölyttyneet mielikuvat miesvaltaisesta teknologia-alasta

Naiset ovat maailmanlaajuisesti aliedustettuja teknologia-alalla ja Suomessa alan osaajista vain noin 20% on naisia. Lakihelppi teknologiastartupin perustajat Johanna Tolppola ja Katariina Ruuskanen aikovat modernisoida vanhanaikaisen lakia-alan ja olla roolimalleina kaikille nuorille naisille, jotka haaveilevat teknologia-alasta.

Lakiala ei ole hypännyt modernien toimintatapojen kelkkaan ja alaa kuvaillaankin vanhanaikaiseksi ja kaavoihinsa kangistuneeksi. Johanna Tolppola ja Katariina Ruuskanen ovat ottaneet asiakseen päivittää lakialan enemmän tähän päivään sopivaksi. Naisten perustama teknologiastartup Lakihelppi tuo juristin kaikkien taskuun. Uuden palvelun avulla edullista lakiapua voi saada mistä ja milloin tahansa, ilman ajanvarausta.

“Teknologiaa ja esimerkiksi automaatiota hyödynnetään joissakin lakialan palveluissa. Asiakas joutuu kuitenkin usein hoitamaan kaiken itse ja maksamaan extraa, jos hän haluaa juristilta henkilökohtaista palvelua”, Lakihelpin toinen perustaja Johanna Tolppola avaa. “Me halusimme  tehdä juristin palveluista nopeaa, helppoa sekä edullista ja teknologiamme avulla tämä on mahdollista”, Johanna jatkaa.

“Juristin kuluu paljon aikaa kaikkeen muuhun, kuin puhtaaseen juridiikkaan ja asiakas maksaa tuostakin työstä. Teknologiamme avulla juristin yhteen toimeksiantoon käyttämä lyhentyy radikaalisti, juristit voivat keskittyä vain substanssiin ja näin asiakkaille voidaan tarjota lakiapua markkinahintaa halvemmalla”, juristi ja Lakihelpin toinen perustaja Katariina Ruuskanen kertoo.

Teknologia-alalla tilausta naisille

Teknologia-alalla vallitsee miesvalta, sillä vain 20 % naisia teknologia-alan henkilöstöstä on naisia.

“Nyt ja tulevaisuudessa digitaalisuus ja teknologia näyttelevät merkittävää roolia jokaisen elämässä. Tästä syystä on erityisen tärkeää, että myös naiset ovat tekemässä näitä päätöksiä”, Johanna Tolppola kertoo. “Alan tasa-arvoistuminen edistäisi innovaatiota sekä parantaisi käytettävyyttä ja lopputuotteita”, Johanna jatkaa.

“Koko Lakihelpin idea lähti yhdenvertaistamisesta eli lakipalveluiden tuomisesta kaikkien saataville. Haluamme toteuttaa yhdenvertaisuutta arvona myös suhteessa teknologia-alaan”, Katariina Ruuskanen avaa. “Toivomme, että voisimme omalla esimerkillämme lisätä teknologia-alan houkuttelevuutta ja madaltaa etenkin nuorten naisten kynnystä suuntautua alalle”, Katariina Ruuskanen kertoo.

Lisätietoja:

Johanna Tolppola
Co-Founder
Lakihelppi Oy
+358407740191
www.lakihelppi.com

Katariina Ruuskanen
Co-Founder
Lakihelppi Oy
+359403592847
www.lakihelppi.com

Lähteet:

Tietoevry tutkimus.  Suorittajana §YouGov-tutkimustoimisto. Yhteensä 1 004 CAWI-haastattelua (tietokoneavusteinen verkkohaastattelu) toteutettiin yli 15-vuotiaille suomalaisille 22.-28.2.2022 välisenä aikana.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/naisten-maaraa-pitaa-kasvattaa-kolmesta-syysta-suomen-teknologiateollisuus-kaipaa-naisia-alalle-mutta-karsii-ennakkoluuloista/8082200#gs.xqdf7k

Lakihelppi vs Muut

LakitoimistotSopimuskoneet
Nopeus – Avun voi saada minuuteissa
Voit hoitaa lakiasiat etänä
Ilman ajanvarausta
Henkilökohtaisuus – Toimeksiannot ovat juristin hoitamat
Tiedät aina ennakkoon paljonko palvelu maksaa
Helppo lähestyä
Helppokäyttöisyys

Etkö löytänyt etsimääsi palvelua tai etkö tiedä mitä tarvitset?

Kerro meille ongelmasi ja juristimme vastaa sinulle tarjouspyynnöllä!

Yhteistyössä

 

Lakihelppi tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.