Kuolinpesän osituksen tekeminen Lakihelpillä

Kuolinpesän ositus etänä ilman ajanvarausta – saat sen Lakihelpiltä!

Palvelussamme vastaat ensin juristin kysymyksiin, jonka jälkeen saat tarjouksen kuolinpesän osituksen laatimisesta. Näet siis heti, mitä ositus maksaa – ilman yllätyksiä.

Jos tilaat osituksen meiltä, juristimme palaa asiaan henkilökohtaisesti viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Juristimme laatii osituksen ja saat sen kätevästi sähköisesti. Pääset keskustelemaan juristin kanssa asiointialustallamme kuolinpesän osituksen laatimisen yhteydessä. Jos vastauksissasi on epäselvyyksiä tai olet esittänyt lisäkysymyksiä, juristi ottaa sinuun yhteyttä ennen asiakirjan toimittamista.

Helppoa ja nopeaa!

Ositus kuoleman jälkeen

Kuolinpesän ositus tehdään perunkirjoituksen jälkeen ja aina ennen perinnönjakoa.

Kuolinpesän osituksen tekeminen onnistuu myös perinnönjaon yhteydessä samalla asiakirjalla. Tällöin voidaan tehdä ”ositus- ja perinnönjakosopimus”.

Kuolinpesän osituksen osapuolina ovat kuolinpesä ja eloon jäänyt puoliso eli usein leski.

Ositus voidaan joutua suorittamaan myös kuolinpesän ja menehtyneen ex-puolison välillä, jos eronneet puolisot eivät ole koskaan suorittaneet ositusta tai tehneet siitä kirjallista osituskirjaa. Tämä johtuu siitä, että avio-oikeus päättyy aina vasta ositukseen. Lähtökohta on se, että jos osituskirjaa ei löydy, on esimerkiksi vuosikymmeniä sitten eronneille ex-puolisoilla vielä avio-oikeus toistensa omaisuuteen.

Suosittelemme myös näitä asiakirjoja

  • Perukirja – Perukirja toimii kuolinpesän osakasluettelona, omaisuusluettelona ja veroilmoituksena.
  • Perinnönjako – Perinnönjako on toimitus, jossa kuolinpesän omaisuus siirretään perillisille eli perintö jaetaan kuolinpesä osakkaiden kesken.

Näin se toimii

Vastaa juristin laatimiin opastaviin kysymyksiin ja saat kustannusarvion heti.

Jos hyväksyt tarjouksen – juristimme on sinuun yhteydessä ja saat kutsun Lakihelpin  asiointialustalle.

Juristi laatii kuolinpesän osituksen ja saatte sen sähköisesti.

Asiakkaamme kertovat

Anne, 40, Vihti

”Yllättävän virkistävä tapa laatia asiakirja. Ennakkokysymykset oli valittu siten, että toimeksiannossa ei tarvitsisi sen jälkeen vatvoa liikaa asioita, vaan mahdollisimman paljon on otettu huomioon ennakkokysymysten kautta.”

Enna I. 30-vuotta, yrittäjä, Kuopio

”Lakihelppiä oli todella helppo käyttää. Kyselyn jälkeen sain asiakirjani juristilta nopeasti sähköpostiini. Asiointi Lakihelpin kanssa oli sujuvaa ja ammattitaitoista. Suosittelen!”

Niilo L, 30-vuotta, Myyntipäällikkö, Hämeenlinna

”Lakihelpin helppous ja palvelunlaatu muutti käsitykseni lakipalveluiden käytöstä täysin! Jälkeenpäin mietin ”voiko asiat hoitaa näin helposti?” KYLLÄ VOI!”

Heta

”Teimme perusmallisen avioehdon, jonka laatiminen yllätti helppoudella ja nopeudella!”

Sakari V, 66-vuotta, eläkeläinen, Porvoo

”Lakihelppi oli helppo ja nopea! Halusin tehdä testamentin ja sain sen sähköpostiini vaan vastaamalla muutamiin kysymyksiin Lakihelpin sivuilla. Hetken kuluttua asiakirja oli sähköpostissa valmiina. Suosittelen!”

Merja, Jyväskylä

”Oli helppoa ja vaivatonta asioida kanssanne. Kiitos siitä.”

Esitetyt arvostelut ja lupa niiden käyttöön on pyydetty ja saatu suoraan palvelua käyttäneiltä asiakkailta.

Lue lisää osituksesta

Miten tekemätön ositus vaikuttaa perinnön jakautumiseen?

Ositus on tehtävä aina avioliiton päätyttyä. Ositus tehdään aina erotessa ja/tai toisen puolison kuoltua, sillä osituksella puretaan puolisoiden aviovarallisuus suhteet.

Avioeron vaiheet

Miten avioero tapahtuu ja miten avioeron saa? Mikä on ositus ja miten se tehdään? Miten avioehto vaikuttaa ositukseen? Lue tästä!

Varaudu avioeroon ositussopimuksella

Mikä on sopimus avioeron varalta eli ositussopimus? Me kerromme ja kerromme siitä kaiken tarvittavan!

Usein kysytyt kysymykset

Ositus tehdään aina avioliiton päättymisen (joko eron tai toisen kuoleman jälkeen) jälkeen. Osituksessa ei huomioida sitä omaisuutta, johon puolisoilla ei ole avio-oikeutta.

Ositus suoritetaan avioliiton päättymisen jälkeen, jos puolisoilla ei ole ollut avioehtoa. Osituksessa puretaan, selvitetään ja tasataan avioliiton muodostamat varallisuussuhteet. 

Osituksessa molempien puolisoiden omista varoista vähennetään heidän velkansa. Tämän jälkeen lasketaan, kumpi omistaa enemmän ja hän maksaa toiselle tasausta siten, että molemmilla on yhtä paljon varallisuutta. Katso konkreettinen esimerkki osituksesta tästä artikkelista.

Lakihelppi vs Muut

LakitoimistotSopimuskoneet
Nopeus – Avun voi saada minuuteissa
Voit hoitaa lakiasiat etänä
Ilman ajanvarausta
Henkilökohtaisuus – Toimeksiannot ovat juristin hoitamat
Tiedät aina ennakkoon paljonko palvelu maksaa
Helppo lähestyä
Helppokäyttöisyys

Yhteistyössä

 
Yhteistyökumppanit