YT-pöytäkirja

Tilaa juristin laatima YT-pöytäkirja netistä! Lakihelpiltä saat YT-pöytäkirjapohjan jopa kymmenessä minuutissa. Emme ole sopimuskone, vaan meillä jokainen asiakirja laaditaan aina juristin toimesta. Vastaa juristimme kysymyksiin ja saat pohjan YT-pöytäkirjan laatimista varten sähköpostiisi.

Helppoa, nopeaa ja silloin kun sinulle sopii!

Tilaa YT-pöytäkirja

Jopa 5 minuutissa!

Mikä on YT-pöytäkirja?

YT-pöytäkirjalla tarkoitetaan pöytäkirjaa, johon kirjataan YT-neuvottelujen sisältö. YT-pöytäkirjalla on tiettyjä lain vähimmäisvaatimuksia. Työnantaja on velvollinen tekemään pöytäkirjan neuvotteluista pyydettäessä.

Työnantaja on myös velvollinen tekemään pöytäkirjan, vaikka sitä pyydettäisiinkin vasta neuvotteluiden loputtua.

YT-pöytäkirja hinta

200 €

Miksi tehdä YT-pöytäkirja?

Yhteistoimintaneuvottelut eli tutummin YT:t tulee kirjata pyydettäessä pöytäkirjaan. Työnantajan on pyynnöstä huolehdittava siitä, että yhteistoimintaneuvotteluista laaditaan pöytäkirjat, joista käyvät ilmi ainakin neuvottelujen ajankohdat, niihin osallistuneet ja neuvottelujen tulokset tai osallisten eriävät kannanotot.  Kaikki neuvotteluissa läsnä olleet työnantajan ja henkilöstöryhmien edustajat tarkastavat pöytäkirjan ja varmentavat sen allekirjoituksellaan, jollei pöytäkirjan tarkastamisesta ja varmentamisesta sovita yhteistoimintaneuvotteluissa toisin.

Pöytäkirjan sisältö

YT- pöytäkirjan tulee sisältää ainakin seuraavat asiat:

  • yhteistoimintaneuvottelujen ajankohdat
  • niihin osallistuneet henkilöt
  • neuvottelujen tulos ja osapuolten eriävät kannanotot. Eriävistä kannanotoista tulee ilmetä molempien osapuolten kannat.

Lain vähimmäisvaatimukset täyttävä pöytäkirja on sisällöltään niukahko, ns. päätöspöytäkirja. Ns. keskustelupöytäkirja on kuitenkin neuvotteluihin osallistuvien henkilöstöryhmien edustajien kannalta parempi, sillä sen merkintöihin on parempi tukeutua jälkeenpäin.

Allekirjoittaminen

Yt-pöytäkirjan allekirjoittavat kokouksessa läsnä olleet. Kokouksessa mukana olleet asiantuntijat eivät kuitenkaan allekirjoita pöytäkirjaa. Mikäli neuvotteluissa on paljon osallistujia neuvotteluosapuolet voivat sopia, että pöytäkirjan tarkastaa ja varmentaa vain osa neuvottelijoista.

Luonnollisesti mikäli pöytäkirja ei vastaa neuvotteluissa sovittua sitä ei pidä allekirjoittaa, vaan työnantajan tulee korjata se. Jos vain  työnantaja on  allekirjoittanut pöytäkirjan, niin sitä ei voida pitää lain tarkoittamana pöytäkirjaa, vaan työnantajan kirjallisena selostuksena neuvotteluiden sisällöstä.

YT-pöytäkirjapohja netistä

Lakihelpiltä saat YT-pöytäkirjan etänä ilman ajanvarausta. Palvelussamme vastaat ensin juristin kysymyksiin, jonka jälkeen juristi laatii YT-pöytäkirjapohjan ja lähettää sen sinulle sähköpostiin. Mikäli asiassa herää epäjohdonmukaisuuksia tai olet esittänyt juristillemme kysymyksiä, hän kontaktoi sinut ennen selvityksen lähettämistä. Saamasi YT-pöytäkirjapohja on heti valmis käytettäväksi.

Helppoa ja nopeaa!

Asiakkaamme kertovat

Anne, 40, Vihti

”Yllättävän virkistävä tapa laatia asiakirja. Ennakkokysymykset oli valittu siten, että toimeksiannossa ei tarvitsisi sen jälkeen vatvoa liikaa asioita, vaan mahdollisimman paljon on otettu huomioon ennakkokysymysten kautta.”

Enna I. 30-vuotta, yrittäjä, Kuopio

”Lakihelppiä oli todella helppo käyttää. Kyselyn jälkeen sain asiakirjani juristilta nopeasti sähköpostiini. Asiointi Lakihelpin kanssa oli sujuvaa ja ammattitaitoista. Suosittelen!”

Niilo L, 30-vuotta, Myyntipäällikkö, Hämeenlinna

”Lakihelpin helppous ja palvelunlaatu muutti käsitykseni lakipalveluiden käytöstä täysin! Jälkeenpäin mietin ”voiko asiat hoitaa näin helposti?” KYLLÄ VOI!”

Heta

”Teimme perusmallisen avioehdon, jonka laatiminen yllätti helppoudella ja nopeudella!”

Sakari V, 66-vuotta, eläkeläinen, Porvoo

”Lakihelppi oli helppo ja nopea! Halusin tehdä testamentin ja sain sen sähköpostiini vaan vastaamalla muutamiin kysymyksiin Lakihelpin sivuilla. Hetken kuluttua asiakirja oli sähköpostissa valmiina. Suosittelen!”

Merja, Jyväskylä

”Oli helppoa ja vaivatonta asioida kanssanne. Kiitos siitä.”

Esitetyt arvostelut ja lupa niiden käyttöön on pyydetty ja saatu suoraan palvelua käyttäneiltä asiakkailta.

Usein kysytyt kysymykset

YT-neuvotteluissa työnantaja sekä työntekijä voivat päättää työsuhteen yhteisellä sopimuksella.

Työsuhteen päättämissopimuksen allekirjoittaminen ja hyväksyminen rinnastuu työntekijän omaan irtisanoutumiseen. Tällöin työsuhteen päättämissopimuksesta aiheutuu lähtökohtaisesti kolmen kuukauden karenssi.

Muuta ajankohtaista

Edunvalvonta­valtuutuksen tekeminen

Miten edunvalvontavaltuutus tehdään ja vahvistetaan? Juristi avaa asian käytännönläheisesti - lue tästä!

Avioeron vaiheet

Miten avioero tapahtuu ja miten avioeron saa? Mikä on ositus ja miten se tehdään? Miten avioehto vaikuttaa ositukseen? Lue tästä!

Avioehto on halpa tapa turvata sopuisa avioero

Miksi avioehto on halpa tapa turvata sopuisa avioero? Lue tästä!

Lakihelppi vs Muut

LakitoimistotSopimuskoneet
Nopeus – Avun voi saada minuuteissa
Voit hoitaa lakiasiat etänä
Ilman ajanvarausta
Henkilökohtaisuus – Toimeksiannot ovat juristin hoitamat
Tiedät aina ennakkoon paljonko palvelu maksaa
Helppo lähestyä
Helppokäyttöisyys

Etkö löytänyt etsimääsi palvelua tai etkö tiedä mitä tarvitset?

Kerro meille ongelmasi ja juristimme vastaa sinulle tarjouspyynnöllä!

Yhteistyössä

 

Lakihelppi on teknologiayritys ja startup, joka tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.