YT-pöytäkirja

Tilaa juristin laatima YT-pöytäkirja netistä! Lakihelpiltä saat YT-pöytäkirjapohjan jopa kymmenessä minuutissa ja se kustantaa vain 200 € +alv. Palvelun maksu tapahtuu aina jälkikäteen laskulla.

Emme ole sopimuskone, vaan meillä jokainen asiakirja laaditaan aina juristin toimesta. Vastaa juristimme kysymyksiin ja saat pohjan YT-pöytäkirjan laatimista varten sähköisesti.

Helppoa, nopeaa ja silloin kun sinulle sopii!

Tilaa YT-pöytäkirja

Vain 200 € + alv.

Mikä on YT-pöytäkirja?

YT-pöytäkirjalla tarkoitetaan pöytäkirjaa, johon kirjataan YT-neuvottelujen sisältö. YT-pöytäkirjalla on tiettyjä lain vähimmäisvaatimuksia. Työnantaja on velvollinen tekemään pöytäkirjan neuvotteluista pyydettäessä.

Työnantaja on myös velvollinen tekemään pöytäkirjan, vaikka sitä pyydettäisiinkin vasta neuvotteluiden loputtua.

YT-pöytäkirja hinta

200 €

Miksi tehdä YT-pöytäkirja?

Yhteistoimintaneuvottelut eli tutummin YT:t tulee kirjata pyydettäessä pöytäkirjaan. Työnantajan on pyynnöstä huolehdittava siitä, että yhteistoimintaneuvotteluista laaditaan pöytäkirjat, joista käyvät ilmi ainakin neuvottelujen ajankohdat, niihin osallistuneet ja neuvottelujen tulokset tai osallisten eriävät kannanotot.  Kaikki neuvotteluissa läsnä olleet työnantajan ja henkilöstöryhmien edustajat tarkastavat pöytäkirjan ja varmentavat sen allekirjoituksellaan, jollei pöytäkirjan tarkastamisesta ja varmentamisesta sovita yhteistoimintaneuvotteluissa toisin.

Pöytäkirjan sisältö

YT- pöytäkirjan tulee sisältää ainakin seuraavat asiat:

  • yhteistoimintaneuvottelujen ajankohdat
  • niihin osallistuneet henkilöt
  • neuvottelujen tulos ja osapuolten eriävät kannanotot. Eriävistä kannanotoista tulee ilmetä molempien osapuolten kannat.

Lain vähimmäisvaatimukset täyttävä pöytäkirja on sisällöltään niukahko, ns. päätöspöytäkirja. Ns. keskustelupöytäkirja on kuitenkin neuvotteluihin osallistuvien henkilöstöryhmien edustajien kannalta parempi, sillä sen merkintöihin on parempi tukeutua jälkeenpäin.

Allekirjoittaminen

Yt-pöytäkirjan allekirjoittavat kokouksessa läsnä olleet. Kokouksessa mukana olleet asiantuntijat eivät kuitenkaan allekirjoita pöytäkirjaa. Mikäli neuvotteluissa on paljon osallistujia neuvotteluosapuolet voivat sopia, että pöytäkirjan tarkastaa ja varmentaa vain osa neuvottelijoista.

Luonnollisesti mikäli pöytäkirja ei vastaa neuvotteluissa sovittua sitä ei pidä allekirjoittaa, vaan työnantajan tulee korjata se. Jos vain  työnantaja on  allekirjoittanut pöytäkirjan, niin sitä ei voida pitää lain tarkoittamana pöytäkirjaa, vaan työnantajan kirjallisena selostuksena neuvotteluiden sisällöstä.

YT-pöytäkirjapohja netistä

Lakihelpiltä saat YT-pöytäkirjan etänä ilman ajanvarausta. Palvelussamme vastaat ensin juristin kysymyksiin, jonka jälkeen juristi laatii YT-pöytäkirjapohjan ja lähettää sen sinulle sähköisesti. Mikäli asiassa herää epäjohdonmukaisuuksia tai olet esittänyt juristillemme kysymyksiä, hän kontaktoi sinut ennen selvityksen lähettämistä. Saamasi YT-pöytäkirjapohja on heti valmis käytettäväksi.

Helppoa ja nopeaa!

Tilaa YT-pöytäkirja

Vain 200 € + alv.

Asiakkaamme kertovat

Anne, 40, Vihti

”Yllättävän virkistävä tapa laatia asiakirja. Ennakkokysymykset oli valittu siten, että toimeksiannossa ei tarvitsisi sen jälkeen vatvoa liikaa asioita, vaan mahdollisimman paljon on otettu huomioon ennakkokysymysten kautta.”

Enna I. 30-vuotta, yrittäjä, Kuopio

”Lakihelppiä oli todella helppo käyttää. Kyselyn jälkeen sain asiakirjani juristilta nopeasti sähköpostiini. Asiointi Lakihelpin kanssa oli sujuvaa ja ammattitaitoista. Suosittelen!”

Niilo L, 30-vuotta, Myyntipäällikkö, Hämeenlinna

”Lakihelpin helppous ja palvelunlaatu muutti käsitykseni lakipalveluiden käytöstä täysin! Jälkeenpäin mietin ”voiko asiat hoitaa näin helposti?” KYLLÄ VOI!”

Heta

”Teimme perusmallisen avioehdon, jonka laatiminen yllätti helppoudella ja nopeudella!”

Sakari V, 66-vuotta, eläkeläinen, Porvoo

”Lakihelppi oli helppo ja nopea! Halusin tehdä testamentin ja sain sen sähköpostiini vaan vastaamalla muutamiin kysymyksiin Lakihelpin sivuilla. Hetken kuluttua asiakirja oli sähköpostissa valmiina. Suosittelen!”

Merja, Jyväskylä

”Oli helppoa ja vaivatonta asioida kanssanne. Kiitos siitä.”

Esitetyt arvostelut ja lupa niiden käyttöön on pyydetty ja saatu suoraan palvelua käyttäneiltä asiakkailta.

Usein kysytyt kysymykset

YT-neuvotteluissa työnantaja sekä työntekijä voivat päättää työsuhteen yhteisellä sopimuksella.

Työsuhteen päättämissopimuksen allekirjoittaminen ja hyväksyminen rinnastuu työntekijän omaan irtisanoutumiseen. Tällöin työsuhteen päättämissopimuksesta aiheutuu lähtökohtaisesti kolmen kuukauden karenssi.

Muuta ajankohtaista

Mikä on yrittäjän edunvalvontavaltuutus

Yrittäjän kohdalla edunvalvontavaltuutuksen tekeminen on erityisen tärkeää, sillä se kattaa myös yritystoimintaan liittyvät päätökset.

Miten perukirja laaditaan?

Perukirja on virallinen juridinen asiakirja, joka laaditaan henkilön kuoleman jälkeen. Se sisältää tiedot vainajan perillisistä, omaisuudesta ja veloista. Perukirja toimii veroilmoituksena perintöveron määräämiseksi sekä pohjana perinnönjaolle.

Hyvä tietää tietosuojaselosteesta

Lain mukaan (EU:n tietosuoja-asetus GDPR ja tietosuojalaki) jokaisen yrityksen täytyy informoida mitä henkilötietoja se kerää, miten se käsittelee niitä ja kuinka se suojaa niitä.

Lakihelppi vs Muut

LakitoimistotSopimuskoneet
Nopeus – Avun voi saada minuuteissa
Voit hoitaa lakiasiat etänä
Ilman ajanvarausta
Henkilökohtaisuus – Toimeksiannot ovat juristin hoitamat
Tiedät aina ennakkoon paljonko palvelu maksaa
Helppo lähestyä
Helppokäyttöisyys

Etkö löytänyt etsimääsi palvelua tai etkö tiedä mitä tarvitset?

Kerro meille ongelmasi ja juristimme vastaa sinulle tarjouspyynnöllä!

Yhteistyössä

 
Yhteistyökumppanit

Lakihelppi tuo henkilökohtaisen lakiavun kaikkien saataville, ajasta ja paikasta riippumatta. Lakihelpin ansiosta asiakkaat voivat saada juristin apua helposti, edullisesti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Palvelu yhdistää asiakkaan hänen tarpeisiinsa sopivaan juristiin, jotta asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa lakiavun etsimiseen.